17 Eylül 2014, Çarşamba 09:45:00

PEGASUS AĞUSTOS'TA SINIFTA KALDI!

Pegasus Havayolları, 2014 yılının en fazla uçuş kalkış trafiğini yaşadığı Ağustos ayında toplam 12 bin 72 uçuş yapmayı başarırken başka bir alanda sınıfta kaldı.
  • Selam herkese. Havacılığı çok seven sade bir yolcuyum.. AirportHaber'i özellikle yorumları ilgiyle takip ediyorum. Pegasus erken bilet alınca ucuz diğer zamanlar pahalı bir havayolu gözümde. Thy milli gururumuz ama Pegasus da bu ülkeye uçmayı öğretti. Şimdi Onur Air'in kampanyasını gördüm saatler çok uygun avrupa için fiyatlar da.. hepsiyle uçarım benim için sorun yok ancak son zamanlarda çevremde malesef şikayetler duyuyorum Pegasusla ilgili olarak.. Ama merak ettiğim bir durum var burada yorum yapan kişiler neden Pegasus'tan bu kadar nefret ediyor? Bunun bir açıklaması var mı?
  • Şu su kavgasına biraz açıklık getirelim bari. THY' nin uçaklarda dağıttığı suyun markasını bilen var mı? Menşeini? Ben yazayım zahmet etmeyin. Hamidiye. Kimindir bu merak ettiniz mi? nereden gelir? İstanbul Büyükşehir Belediyesi üretir. "OZONLA ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ HAVA YÖNTEMİ İLE ÜRETİLMİŞ" yazar. İşlenmiş sudur yani. Eskiden memba, ya da kaynak suyu denen sular vardı. İşlenmiş su kültürünü Koka Kola getirdi bu ülkeye maliyeti ucuzlasın diye yer altı suyunu çıkarıp ihtiyacından fazlasını da işleyerek, kola satsınlar diye bayilere ücretsiz dağıtma kurnazlığı yaptılar. Ne tadı ne de nefaseti olmayan su türüdür bu. İçersin ağzında pas tadı kalır. Şu günlerde Ankara' da da ağır metalli su kavgası var. Halk zehirlenmiş hastaneler tıka basa. Sansürden haber bile yapılamıyor. Aynı zihniyetlilerin ürettiği bu suyu bırakın içmeyi ayağımı yıkamayı bile aklımdan geçirmem. İçen içsin.
  • Yel değirmenlerine saldırır gibi birbirinize saldırarak hiçbir sorun çözemeyiz. Havayolu şirketlerinden Pegasusun (-ki harbiden de çalışanı değilim, menfaatimde yok) Ağustos ayı rakamları %61,51 olmuş ta, diğer şirketlerinki ne? Daha mı iyi çıkmış? Hadi devlet torpilli, iniş kalkış öncelikli THY' yi ele alsanız belki yüzdesi bir kaç rakam yukarıdadır. Ancak o bile gerçek rakamlarla %70-75' i bulmaz. (Dürüst olup Pegasusun yaptığı uçuşlarla aynı olan destinasyonların oranlarını kıyaslayacaksınız.) Sen havacılığı geliştiriyorum diye ha bire uçak alır havaalanlarını uçağa boğar, hava alanı ve hava trafiği kapasitesini de aynı oranda arttırmaz isen bu işte en büyük zararı bir yere yetişme derdinde olan vatandaş ile biletini aldığı havayolu şirketleri çeker. Deveye sormuşlar " Boynun niye eğri?" Demiş ki "Nerem doğru ki" Her şey mükemmel ya...
  • İşin aslı Cemaati desteklediğini deklere eden Ali Sabancıyı cezalandırmak için THY aracılığı ile Sabiha Gökçene uçaklarını yığan hükümet yanlılarından kaynaklanmakta. Sabiha Gökçenin kapasitesi belli. Trafik Kontrolörleri de rahatları kaçmasın diye tedbirin tedbirinin tedbiri ile iş yapınca kapasite kullanmama, inisiyatif kullanmama, optimum fayda sağlamaya meyilli hareket etmeme yolunu seçince bunlar zaten kaçınılmaz sonuçlar. Şirketler bunu anlayabilecek mi bilmiyoruz. Atatürk: "Kahramanı kadar gafili de, haini de çok bir milletiz" demiş. Kimse genel anlamda ülkeye ve millete ne kadar zarar verdiğini düşünemiyor. Bilet almışsın işine gücüne yetişeceksin, zamanı yönetmeye çalışıyorsun, hop rötar. Sebep, havaalanı kapasite problemi. Kimse şirketlere ve biribirine çamur atmasın. Havaalanı kapasitesi belli. O halde ona göre uçuş izni vereceksin. Talep mi çok, kapasiteyi derhal arttıracaksın. Bunu yapmıyorda habire uçak yığıyorsan ya işi bilmiyor ya da kasten hainlik yapıyorsun.
  • Istisnalar var tabiki ama genel olarak kontuar calisanlari da cok kotu, saygisiz ve agzi bozuk. Gecen gun bi supervisor gordum evlere senlik... mahalle arkadasiyla konusuyo sanki amcam. Ha bi de dun bindigim ucak on time kalkti o kadar duygulandim ki anlatamam :D son 1 yildir yaptigim sayisiz pgs ucusu icinde ilk on time kalkisti...
  • geçen pegasusla ayt-gökçen gökçen-ayt yaptım,fiyat 90 100 tl,gidiş geliş 2 saat sürüyor,otobüsle 25 26 saat.servis yaptılar hiç bişey yemedimde içmedimde,inincede ne canım istiyorsa aldım yedim.artı pegasusla gidince daha bi güven duyuyorum çünkü uçaklarının nerdeyse tamamı yeni.bence hiç bir sıkıntı yok,karnı çok aç olan gitsin thy ye binip sandviçle barbunya pilakisini yiyip üzerinede kekle kolasını içsin,ama bilet fiyatı 150 200 tl,100 tl ye gidip bunu afiyetle yiyin.sanki adam uçakta ben bunları ikram edecem demişte etmemiş gibi,aç mezarından çıkmış bu millet açççç,beleş olsunda ne olursa olsun
  • Anadolu da küçük bir otobüs şirketi bile , Kaptan ına BUYUR NE YERSEN AFIYET OLSUN der....PGS , pilotlarının LOKMASINI sayıyor....Tek kelime ile AYIP......
  • Yolcuya herşey parayla idi, hadi bunu anladık da ekibe parayla olunca yuh diyor artık insan. Bir şirket o uçağı uçuran kaptana köfte ...TL, makarna ....TL diyorsa bir gariplik var ortada. Bunun adı Low Cost olamaz.
  • Bu kadar olumsuzluğa rağmen, niye hala uçaklar dolu anlamak mümkün değil, söylene söylene gene de biniyor insanlar....yolcu mutsuz, pilotlar yorgun, ekipler mutsuz...yöneticiler çok başarılı zaman....hayırlısı olsun, nereye kadar ? göreceğiz....
  • thy den transfer ettigin tayfa ile bu isi goturemezsin, babadan kalan servet i kediye yukledin , yukleyeceksin gibi gorunuyor ,sirket yoneten brother larin ve dogan tayfasinin ruzgari bitti,bir ara paralel ruzgarla gotureyim dedin ama cumbaba nin takibine takildin , yol yakinken sat kurtul ve cik bu isten, maceranin sonu hayirli degil senin icin...

Pegasus Havayolları, 12 bin 72 toplam uçuş sayısıyla bu yılın en yoğun dönemini Ağustos ayında yaşadı. Şirket toplam uçuş sayısı bakımdan kendi rekorunu kırarken başka bir alanda sınıfta kaldı.

Zamanında kalkış oranlarını 2005 yılından bu yana resmi internet sitesinden paylaşan Pegasus Havayolları, Ağustos ayında gerçekletirilen toplam 12 bin 72 uçuşta ortalama yüzde 61,51 zamanında kalkış performası gösterebildi. Şirket geçtiğimiz yılın aynı döneminde 10 bin 472 uçuş gerçekleştirirken yüzde 88,34'lük zamanında kalkış performası yakalamıştı.

Pegasus Havayolları, 2010 yılının Temmuz ayındaki yüzde 63,74'lük zamanında kalkış performansından sonra ilk kez yüzde 65'lik zamanında kalkış oranının altına düştü.

İŞTE PEGASUS'UN BU YILA AİT ZAMANINDA KALKIŞ PERFORMANSLARI



©AirportHaber.com 

PEGASUS AĞUSTOS'TA SINIFTA KALDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

samimi bir soru ~ 10 yıl önce
Selam herkese. Havacılığı çok seven sade bir yolcuyum.. AirportHaber'i özellikle yorumları ilgiyle takip ediyorum. Pegasus erken bilet alınca ucuz diğer zamanlar pahalı bir havayolu gözümde. Thy milli gururumuz ama Pegasus da bu ülkeye uçmayı öğretti. Şimdi Onur Air'in kampanyasını gördüm saatler çok uygun avrupa için fiyatlar da.. hepsiyle uçarım benim için sorun yok ancak son zamanlarda çevremde malesef şikayetler duyuyorum Pegasusla ilgili olarak.. Ama merak ettiğim bir durum var burada yorum yapan kişiler neden Pegasus'tan bu kadar nefret ediyor? Bunun bir açıklaması var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Su ~ 10 yıl önce
Şu su kavgasına biraz açıklık getirelim bari. THY' nin uçaklarda dağıttığı suyun markasını bilen var mı? Menşeini? Ben yazayım zahmet etmeyin. Hamidiye. Kimindir bu merak ettiniz mi? nereden gelir? İstanbul Büyükşehir Belediyesi üretir. "OZONLA ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ HAVA YÖNTEMİ İLE ÜRETİLMİŞ" yazar. İşlenmiş sudur yani. Eskiden memba, ya da kaynak suyu denen sular vardı. İşlenmiş su kültürünü Koka Kola getirdi bu ülkeye maliyeti ucuzlasın diye yer altı suyunu çıkarıp ihtiyacından fazlasını da işleyerek, kola satsınlar diye bayilere ücretsiz dağıtma kurnazlığı yaptılar. Ne tadı ne de nefaseti olmayan su türüdür bu. İçersin ağzında pas tadı kalır. Şu günlerde Ankara' da da ağır metalli su kavgası var. Halk zehirlenmiş hastaneler tıka basa. Sansürden haber bile yapılamıyor. Aynı zihniyetlilerin ürettiği bu suyu bırakın içmeyi ayağımı yıkamayı bile aklımdan geçirmem. İçen içsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hiç mi? ~ 10 yıl önce
Yel değirmenlerine saldırır gibi birbirinize saldırarak hiçbir sorun çözemeyiz. Havayolu şirketlerinden Pegasusun (-ki harbiden de çalışanı değilim, menfaatimde yok) Ağustos ayı rakamları %61,51 olmuş ta, diğer şirketlerinki ne? Daha mı iyi çıkmış? Hadi devlet torpilli, iniş kalkış öncelikli THY' yi ele alsanız belki yüzdesi bir kaç rakam yukarıdadır. Ancak o bile gerçek rakamlarla %70-75' i bulmaz. (Dürüst olup Pegasusun yaptığı uçuşlarla aynı olan destinasyonların oranlarını kıyaslayacaksınız.) Sen havacılığı geliştiriyorum diye ha bire uçak alır havaalanlarını uçağa boğar, hava alanı ve hava trafiği kapasitesini de aynı oranda arttırmaz isen bu işte en büyük zararı bir yere yetişme derdinde olan vatandaş ile biletini aldığı havayolu şirketleri çeker. Deveye sormuşlar " Boynun niye eğri?" Demiş ki "Nerem doğru ki" Her şey mükemmel ya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
paralel ~ 10 yıl önce
İşin aslı Cemaati desteklediğini deklere eden Ali Sabancıyı cezalandırmak için THY aracılığı ile Sabiha Gökçene uçaklarını yığan hükümet yanlılarından kaynaklanmakta. Sabiha Gökçenin kapasitesi belli. Trafik Kontrolörleri de rahatları kaçmasın diye tedbirin tedbirinin tedbiri ile iş yapınca kapasite kullanmama, inisiyatif kullanmama, optimum fayda sağlamaya meyilli hareket etmeme yolunu seçince bunlar zaten kaçınılmaz sonuçlar. Şirketler bunu anlayabilecek mi bilmiyoruz. Atatürk: "Kahramanı kadar gafili de, haini de çok bir milletiz" demiş. Kimse genel anlamda ülkeye ve millete ne kadar zarar verdiğini düşünemiyor. Bilet almışsın işine gücüne yetişeceksin, zamanı yönetmeye çalışıyorsun, hop rötar. Sebep, havaalanı kapasite problemi. Kimse şirketlere ve biribirine çamur atmasın. Havaalanı kapasitesi belli. O halde ona göre uçuş izni vereceksin. Talep mi çok, kapasiteyi derhal arttıracaksın. Bunu yapmıyorda habire uçak yığıyorsan ya işi bilmiyor ya da kasten hainlik yapıyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Istisnalar var tabiki ama genel olarak kontuar calisanlari da cok kotu, saygisiz ve agzi bozuk. Gecen gun bi supervisor gordum evlere senlik... mahalle arkadasiyla konusuyo sanki amcam. Ha bi de dun bindigim ucak on time kalkti o kadar duygulandim ki anlatamam :D son 1 yildir yaptigim sayisiz pgs ucusu icinde ilk on time kalkisti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru otogara ~ 10 yıl önce
geçen pegasusla ayt-gökçen gökçen-ayt yaptım,fiyat 90 100 tl,gidiş geliş 2 saat sürüyor,otobüsle 25 26 saat.servis yaptılar hiç bişey yemedimde içmedimde,inincede ne canım istiyorsa aldım yedim.artı pegasusla gidince daha bi güven duyuyorum çünkü uçaklarının nerdeyse tamamı yeni.bence hiç bir sıkıntı yok,karnı çok aç olan gitsin thy ye binip sandviçle barbunya pilakisini yiyip üzerinede kekle kolasını içsin,ama bilet fiyatı 150 200 tl,100 tl ye gidip bunu afiyetle yiyin.sanki adam uçakta ben bunları ikram edecem demişte etmemiş gibi,aç mezarından çıkmış bu millet açççç,beleş olsunda ne olursa olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Otobüs ~ 10 yıl önce
Anadolu da küçük bir otobüs şirketi bile , Kaptan ına BUYUR NE YERSEN AFIYET OLSUN der....PGS , pilotlarının LOKMASINI sayıyor....Tek kelime ile AYIP......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
otobüs cü ~ 10 yıl önce
kardeşim 12 13 saat gideceğin yere 1 saate gidiyormusun,gidiyorsun.mübarek insan 1 saatte yeme içmeyiver ölmezsin be,ha uçakta giderken illa yiyeceksen ver parasını al ye,illa herşey beleş olacak bizim millete.otobüs parasına uçağa bin,eee lokma sayıyor binme kardeşim,hadi doğru esenler otogarına.
iyi oku ~ 10 yıl önce
adam pilot demiş pilot. Ekip yemek sistemi değişliklerinden bahsetmiş arkadaş. Nerenizle okuyorsunuz yazıyı lütfen söyleyin???
Parayla ~ 10 yıl önce
Yolcuya herşey parayla idi, hadi bunu anladık da ekibe parayla olunca yuh diyor artık insan. Bir şirket o uçağı uçuran kaptana köfte ...TL, makarna ....TL diyorsa bir gariplik var ortada. Bunun adı Low Cost olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilmedenkonusma ~ 10 yıl önce
eleştirmenizi anlarımda o yemeklerin parası peşinen multinetle veriliyo bilip bilmeden sırf muhafelet oluyum diye yorum yapıyosunuz ya yuh yani birşey diceksen araştır bil ondan sonra söyle
bilmeden konuşma'ya ~ 10 yıl önce
Sen o seferin kaptanı olarak bunu içine sindirebiliyorsan sana multinetinle mutluluklar diliyorum o halde. Yakında multinetimdeki paraları başka yerde harcarım, uçuşa sefer tasımla geldim de dersin sen.
parayla'ya ~ 10 yıl önce
aynen o dediğin gibi yapıyorum multinetle alışveriş yapıp farklı yemekler yapıp götürüyorum AMA kaptan veya F/O değilim hergun aynı yağlı yemekleri yemektense evde kendim yapar getirirm bunda hiç gocunacak bi durum yok veya içine sindiremicek sorsan herkes memnun multinet uygulamasından ama sen eger kaptan veya f/O isen bayağı zoruna gitmiş sindirememişsin bunuda şuna bağlayım arkadan kabin memurları yemek servisi meyve servisi peynir tabağı servisi yapamamaları senin biraz içine sinmemiş olabilir kaptansan eğer
Tamam ~ 10 yıl önce
Tamam, şimdi anlaşıldı mevzu. Ben de diyorum bir kaptan böyle konuşmaz, bu saçma multinet olayını desteklemez. Çünkü kaptanların aldığı kültür farklı. Bu arada ben sadece bir yolcuyum, kaptanlara uygun görülen bu hareketi tasvip etmemiştim sadece onu belirtmek istemiştim, ama sen kim olduğunu belli ettin. Kaptanlara servis yapmaya gocunan, biz de uçuyoruz ya, aynı işi yapıyoruz zihniyetinde bir çocuk.
Yolcu ~ 10 yıl önce
Bu kadar olumsuzluğa rağmen, niye hala uçaklar dolu anlamak mümkün değil, söylene söylene gene de biniyor insanlar....yolcu mutsuz, pilotlar yorgun, ekipler mutsuz...yöneticiler çok başarılı zaman....hayırlısı olsun, nereye kadar ? göreceğiz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acaba...? ~ 10 yıl önce
Türkiye'de pilot ve kabin ekibi ihtiyacı olan havayolları var. Bana pek inandırıcı gelmedi. Yani istemeyen bir başka yere gider. Demek ki ekiplerin memnun olduğu en az 1 şey var ki devam ediyorlar... di mi?
acabaya cvp ~ 10 yıl önce
Biz başka şirketlere başvurdugumuzda pgs de çalışıyoruz diye direk mulakatlara bile alınmadan kapı dışraı ediliyor muyuz? Evet. Saving adı altında sürekli maaşımızdan ve haklarımızdan kesiliyor mu ? Evet. Yorgunluktan insanlar hastalanıp rapor alıyor ve sebebi için sorgulanıyor muyuz? Evet. Türkiyedeki kötü yönetim pgsdeki kötü yönetim kadar kötüde işsizlik %35 mi? Evet. O zaman teziniz çökmüş ve pgs aslında o kadar başarılı değilmiş dimi? Hiç...
yolcu'ya ~ 10 yıl önce
senin gibi bir bilete 300-400 lira veremicek insanlar olduğu için olabilirmi
kel ali uyan ~ 10 yıl önce
thy den transfer ettigin tayfa ile bu isi goturemezsin, babadan kalan servet i kediye yukledin , yukleyeceksin gibi gorunuyor ,sirket yoneten brother larin ve dogan tayfasinin ruzgari bitti,bir ara paralel ruzgarla gotureyim dedin ama cumbaba nin takibine takildin , yol yakinken sat kurtul ve cik bu isten, maceranin sonu hayirli degil senin icin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000