18 Eylül 2018, Salı 09:07:32

Pegasus 8 ayda kaç milyon yolcu taşıdı?

Pegasus Havayolları, Ağustos 2018 yolcu trafik verilerini açıkladı. Şirketin yolcu sayısı 8 ayda yüzde 11,9 artış gösterdi. Yalnızca Ağustos ayında 2.98 milyon yolcuya hizmet verildi.
  • Yıllardır Pegasus hava yolları ile uçuyorum,son yıllarda servisten hiç memnun değilim.Yilda milyonlarca yolcu taşıyorsunuz diye gurur duyuyorsunuz haklı olarak tabiki.Son iki uçuşundan hiç memnun kalmadım.Busines yapıyorsunuz çok yolcu ile övünmeyin lütfen yolcuya biraz olsun saygınız olsun.Gozlemliyorum uçak yanaşıyor yolcuyu indiriyor doğru düzgün temizlik yapılmadan diğer yolcular aliniyor.Kemerler leş gibi,ıslak mendil kullanarak kemerimi kullandım,servis masaları gene öyle kirli.Insanlar genellikle uçakta hasta oluyorlar,bir telaş uçağa biniliyor terli terli uçak içi buz tabi hava değişimi gerek.Insanlar battaniye istiyor battaniye yok hoş olsada satın almak zorundalar,şikâyet üzerine klimalar kapanıyor buseferde havasızlık. Son yolculugumda el bagajımı yer yok diye aşağıya gönderdiler.Olacak şey değil herşey çabuk çabuk olsun yetişsin diye kaliteden çok ama çok ödün verir oldunuz. Çok uzuldum ben sizlerden çok memnundum ama artık sanırım sizinle yolculuk yapmayacağım. Bir yolcu bu şikayetlerde bulunuyor diye lütfen onemsememezlik yapmayın.Pegasus sadece sizlerin değil ayni zamanda bizlerinde.Cunku kendi yerli malımız.Turkiyeye ait bir havayolu şirketidir. SAYGILARIMLA...
  • Yalnız hala Bodrumdan Atatürk havalimanına uçmuyor, sebebi nedir acaba?
  • Yolun açık olsun Pegasus...
  • Helal pegasus a tek basina basarili isler yapiyor ali bey darisi 3.cu havalimanina tebrikler.
  • hep kazan hep kazan hep kazan, 2017'de tarihinin en büyük karını yap ama çalışana 2 senede toplam enflasyon oranından 7-8 puan düşük zam yap... sonra da ağlamaya devam et...

Pegasus Havayolları, Ağustos 2018 yolcu trafik verilerini açıkladı. Şirketin yolcu sayısı 8 ayda yüzde 11,9 artış gösterdi. Yalnızca Ağustos ayında 2.98 milyon yolcuya hizmet verildi.

Şirketten KAP’a yapılan açıklamada Ocak-Ağustos döneminde yolcu sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11.9 artışla 20.29 milyon kişiye yükseldiği belirtildi.

Toplam yolcu sayısı Ağustos'ta %6.8 arttı

Pegasus Havayolları'nın Ağustos ayında toplam yolcu sayısı %6.8 artış ile 2.98 milyona yükseldi. Ağustos ayında dış hat yolcu büyümesi %12.7, iç hat yolcu büyümesi ise %2.8 olarak gerçekleşti. Ağustos ayında dış hat ASK %11.9 artarken, iç hat ASK %0.2 geriledi. Ağustos ayında dış hat doluluk oranındaki 0.3 puanlık artış ve iç hat doluluk oranındaki 1.8 puanlık artış sayesinde toplam doluluk oranı 0.8 puan artışla %88.6'e yükseldi.

Ocak-Ağustos ayında ise dış hat ve iç hat yolcu sayıları sırasıyla %11.7 ve %11.4 artış kaydederek, toplam yolcu sayısını %11.9 artış ile 20.29 milyona taşıdı. Ocak-Ağustos döneminde toplam ASK büyümesi yıllık bazda %8.4 olarak gerçekleşti.

Yılın ilk sekiz ayında toplam doluluk oranı (dış hat 2.5 puan + iç hat 2.6 puan +) ise yıllık bazda 2.5 puan artışla %86.4'e yükseldi.

Pegasus 2018'de %11-13 ASK artışı ve dış hat doluluk oranında artış beklentisi ile yolcu trafiğinde %11-13 artış hedefliyor. İç hat doluluk oranı 2017'deki %87.2 seviyesinde hedeflenirken, dış hat doluluk oranı 2017'deki %80.5'e kıyasla 1-2 puan iyileşme bekleniyor. 

Pegasus 8 ayda kaç milyon yolcu taşıdı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Nurten Igman ~ 6 yıl önce
Yıllardır Pegasus hava yolları ile uçuyorum,son yıllarda servisten hiç memnun değilim.Yilda milyonlarca yolcu taşıyorsunuz diye gurur duyuyorsunuz haklı olarak tabiki.Son iki uçuşundan hiç memnun kalmadım.Busines yapıyorsunuz çok yolcu ile övünmeyin lütfen yolcuya biraz olsun saygınız olsun.Gozlemliyorum uçak yanaşıyor yolcuyu indiriyor doğru düzgün temizlik yapılmadan diğer yolcular aliniyor.Kemerler leş gibi,ıslak mendil kullanarak kemerimi kullandım,servis masaları gene öyle kirli.Insanlar genellikle uçakta hasta oluyorlar,bir telaş uçağa biniliyor terli terli uçak içi buz tabi hava değişimi gerek.Insanlar battaniye istiyor battaniye yok hoş olsada satın almak zorundalar,şikâyet üzerine klimalar kapanıyor buseferde havasızlık. Son yolculugumda el bagajımı yer yok diye aşağıya gönderdiler.Olacak şey değil herşey çabuk çabuk olsun yetişsin diye kaliteden çok ama çok ödün verir oldunuz. Çok uzuldum ben sizlerden çok memnundum ama artık sanırım sizinle yolculuk yapmayacağım. Bir yolcu bu şikayetlerde bulunuyor diye lütfen onemsememezlik yapmayın.Pegasus sadece sizlerin değil ayni zamanda bizlerinde.Cunku kendi yerli malımız.Turkiyeye ait bir havayolu şirketidir. SAYGILARIMLA...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Melek Karakuş ~ 6 yıl önce
Yalnız hala Bodrumdan Atatürk havalimanına uçmuyor, sebebi nedir acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beyceli ~ 6 yıl önce
Yolun açık olsun Pegasus...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 6 yıl önce
Helal pegasus a tek basina basarili isler yapiyor ali bey darisi 3.cu havalimanina tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pgs ~ 6 yıl önce
hep kazan hep kazan hep kazan, 2017'de tarihinin en büyük karını yap ama çalışana 2 senede toplam enflasyon oranından 7-8 puan düşük zam yap... sonra da ağlamaya devam et...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cino ~ 6 yıl önce
Yolcusundan kazandıgından fazlada çalışanından kazanıyor ondandır

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000