20 Mart 2017, Pazartesi 10:26:59

Pegasus 7 uçağını sattı

Pegasus Havayolları, filosunda bulunan 7 uçağı 178.7 milyon dolara sattı.
  • Hayirli olsun
  • Şirketin giderinin %25i yakıt. Bunu düşürmek amaçlı yapılmış mantıklı hamle. A320neo B738 e göre yakıt bakımından %45 daha ekonomik hemde güvenli. Pilotaj hatasına yer bırakmaz. THY 2016 senesi toplam zararı şirket piyasa değerinin %84'ü. Kısacası battı. Atatürk rozeti takabildiğin , Atatürkçü bir şirket olan Pegasus inşallah bu şekilde büyümeye devam edersin. Istikbal Göklerdedir. !
  • Temenni diye yazan salak işten neden atıldılar biliyomusun atılanlarda bilmiyoda ondan sordum Birde basit adapsız yorum yazıyorsun adamsan telini yaz. Birde benim le konuş. Adamsan tabiii
  • Kimse kendi işine bakmıyor boşverin şirket satılmış kiralanmış uçak 737 imiş 320 olmuş kiraya verilmiş kiradan alınmış bırakın bu şirketin sahibi var ceo su müdürleri hesap yzmanları onlar düşünsün sen ben aybaşı maaşımızı zamanında alıyormuyuz ay sonu geldiğinde maaşı hak ettiğimizi düşünüyorsak devam çalışmaya
  • İşler iyi iken büymeyi, işler düştüğünde küçülmeyi biliyorlar. Mehmet Nane, Ali Sabancı tebrik ediyorum. Basiretli iş adamı böyle olur. Birde gelelim THY ye onlarca uçak yerde yatıyor. Üstüne önceden anlaşması yapılmış. kiralık ve sipariş uçaklar gelmeye devam ediyor. THY yöneticileri laf olur diye yerde yatan uçakları bırakın satmayı kiraya bile verecek basireti göstermiyorlar. Uçaklar yerde yatıyor her ay kira paralarını tıkır tıkır ödüyorlar. Mazeretleride var. Önceki yöneticiler bu anlaşmaları yapmış. Para milletin, niye zarar ettin diye soran yok. Niye rahatlarını bozup kiraymış, satışmış başlarını ağrıtsınlar ki...
  • Herseyi yalan bunlarin ya idarecilerinden dediklerine kadar herseyleri yalan dolan bir kandirmaca Hayir oyle degil diyebiliyormusunuz!!
  • ister istemez bu filo 738lerden a320lere dönüşecek dünyanın hiçbir yerinde iki ayrı tipte uçan lowcost havayolu yok. gidin ryanair e bakın onlarda motor tipi bile hep aynı. Ben 737 max beklemiştim mantıklı olarak ama pegasus elindeki filoya rağmen a320neo siparişi verdi.bu da demek oluyor ki nasıl olsa bütün filosu 738 eli bize mahkum diyen boeing airbus gibi fiyat veremedi. Yolcu olarak ise a320 serisi tek koridorda daha başarılı 737lere göre.
  • Pegasusun anonslarinda ve reklamlarinda kullandigi "Turkiye'nin en genc filosuna sahip havayolu" sloganinin devamliligi, ayni zamanda yeni siparis edilen ucaklar icin kaynak elde etme amaci ile bu satislar yapilmis olabilir.
  • Bakım maliyeti işletme karını götürmeye başlamadan bu hamle çok akıllıca. THY yi bile poşetler satarlar ama bu şirket ayakta kalır. Görün siz.
  • Yeni capt,fo maaşları neden yarı yarıya düşmüş?

2016 yılına ilişkin faaliyet raporunda, bu yıl için 10 uçağın satılabileceğini açıklayan Pegasus Havayolları, 7 uçağını sattığını duyurdu.

İşte şirketten borsaya yapılan o satış açıklaması:

Şirketimiz ile Air Lease Corporation arasında 14/02/2017 ve 17/03/2017 tarihlerinde varılan iki ayrı anlaşma ile Şirket aktifleri arasında yer alan sırasıyla üç ve dört olmak üzere toplam yedi adet Boeing 737-800NG uçak toplam 178.700.000 ABD Doları (17/03/2017 tarihli TCMB ABD Doları Kuru üzerinden 644.356.460 TL olarak hesaplanmıştır) satış bedeli karşılığında Air Lease Corporation'a devredilecektir. 17/03/2017 tarihli işlem ile uçakların toplam satış bedeli Şirketimizin 31.12.2016 itibarıyla düzenlenen Finansal Tablolarında yer alan aktif toplamının %10'unun üzerinde tespit edildiği için Sermaye Piyasası Kurulu Özel Durumlar Rehberi doğrultusunda satış işlemleri hakkında özel durum açıklaması yapılmaktadır. Yapılan satışın ana amaçlarından birisi de 2012 yılında imzalanan Airbus Siparişi kapsamında yakıt kullanımında optimizasyon sağlayan portföy değişimini hızlandırmaktır. Bu kapsamda Şirketimiz planlanan Airbus teslimatlarının öne çekilmesi amacı doğrultusunda hareket etmektedir. Satışa konu uçakların tamamının finansmanı finansal kiralama ile sağlanmış olup satış bedeli kısmen bakiye borcun kapatılmasında kullanılacaktır. Artan tutar Şirketimizin yeni yatırımlarına ve operasyona yönelik nakit ihtiyacının karşılanmasında kullanılacaktır. Şirketimizin filosunda hâlihazırda dokuz adedi bulunan ve 2012 tarihli Airbus Siparişi kapsamında teslimatı 2017 ve sonrasında devam edecek Airbus 320/321neo uçakların filodaki payının artmasıyla Şirketin ortalama filo yaşının düşürülmesi ve uçak işletme maliyetlerinde iyileşme sağlanması hedeflenmektedir. Uçak satış işlemlerinin tamamının 31/10/2017 tarihine kadar gerçekleştirilmesi beklenmektedir."

Pegasus 7 uçağını sattı

Yorumlar Tüm Yorumlar (62)

AIS, AVP, AZP, CPA, CPB, CPC, CPD satilan ucaklar ~ 7 yıl önce
Hayirli olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PGS K/A ~ 7 yıl önce
Şirketin giderinin %25i yakıt. Bunu düşürmek amaçlı yapılmış mantıklı hamle. A320neo B738 e göre yakıt bakımından %45 daha ekonomik hemde güvenli. Pilotaj hatasına yer bırakmaz. THY 2016 senesi toplam zararı şirket piyasa değerinin %84'ü. Kısacası battı. Atatürk rozeti takabildiğin , Atatürkçü bir şirket olan Pegasus inşallah bu şekilde büyümeye devam edersin. Istikbal Göklerdedir. !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 7 yıl önce
Biraz mantikli dusunurseniz a320 ve b737ng lerin yakit farklarinin %45 olmadigini bulabilirsiniz.. boyle bir teknolojik gelisme olsa idi, Boeing havadan silinirdi...
Yarasa ~ 7 yıl önce
Temenni diye yazan salak işten neden atıldılar biliyomusun atılanlarda bilmiyoda ondan sordum Birde basit adapsız yorum yazıyorsun adamsan telini yaz. Birde benim le konuş. Adamsan tabiii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ramp ~ 7 yıl önce
Kimse kendi işine bakmıyor boşverin şirket satılmış kiralanmış uçak 737 imiş 320 olmuş kiraya verilmiş kiradan alınmış bırakın bu şirketin sahibi var ceo su müdürleri hesap yzmanları onlar düşünsün sen ben aybaşı maaşımızı zamanında alıyormuyuz ay sonu geldiğinde maaşı hak ettiğimizi düşünüyorsak devam çalışmaya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilgi ~ 7 yıl önce
Semih hocam sizin yorumunuz diye dusunuyorum
Ramp ~ 7 yıl önce
Yanıldınız sadece rampda çalışan aldığını hak etmiş evinde çoluk çocuğla bereketiyle harcıyan biri
Fzl ~ 7 yıl önce
İşler iyi iken büymeyi, işler düştüğünde küçülmeyi biliyorlar. Mehmet Nane, Ali Sabancı tebrik ediyorum. Basiretli iş adamı böyle olur. Birde gelelim THY ye onlarca uçak yerde yatıyor. Üstüne önceden anlaşması yapılmış. kiralık ve sipariş uçaklar gelmeye devam ediyor. THY yöneticileri laf olur diye yerde yatan uçakları bırakın satmayı kiraya bile verecek basireti göstermiyorlar. Uçaklar yerde yatıyor her ay kira paralarını tıkır tıkır ödüyorlar. Mazeretleride var. Önceki yöneticiler bu anlaşmaları yapmış. Para milletin, niye zarar ettin diye soran yok. Niye rahatlarını bozup kiraymış, satışmış başlarını ağrıtsınlar ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cile air ~ 7 yıl önce
Herseyi yalan bunlarin ya idarecilerinden dediklerine kadar herseyleri yalan dolan bir kandirmaca Hayir oyle degil diyebiliyormusunuz!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Agzina saglik ~ 7 yıl önce
Ben diyemiyorum yasananlar ortada ne yazikki ...
filo dönüşecek ~ 7 yıl önce
ister istemez bu filo 738lerden a320lere dönüşecek dünyanın hiçbir yerinde iki ayrı tipte uçan lowcost havayolu yok. gidin ryanair e bakın onlarda motor tipi bile hep aynı. Ben 737 max beklemiştim mantıklı olarak ama pegasus elindeki filoya rağmen a320neo siparişi verdi.bu da demek oluyor ki nasıl olsa bütün filosu 738 eli bize mahkum diyen boeing airbus gibi fiyat veremedi. Yolcu olarak ise a320 serisi tek koridorda daha başarılı 737lere göre.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
320/738 ~ 7 yıl önce
Yolcu olarak daha başarılı ne demek?
Slogani neydi? ~ 7 yıl önce
Pegasusun anonslarinda ve reklamlarinda kullandigi "Turkiye'nin en genc filosuna sahip havayolu" sloganinin devamliligi, ayni zamanda yeni siparis edilen ucaklar icin kaynak elde etme amaci ile bu satislar yapilmis olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maliyet ~ 7 yıl önce
Bakım maliyeti işletme karını götürmeye başlamadan bu hamle çok akıllıca. THY yi bile poşetler satarlar ama bu şirket ayakta kalır. Görün siz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Capt ~ 7 yıl önce
Yeni capt,fo maaşları neden yarı yarıya düşmüş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000