21 Ekim 2013, Pazartesi 08:10:06

PATRONLARA OFF-ROAD UÇAĞI

İsviçreli AMAC Aerospace çim ve toprak zemine iniş yapabilen Pilatus PC-12 isimli özel uçağı Türkiye’ye getirdi. İnşaat ve enerji şirketlerinin patronları 5 milyon dolarlık uçak için sıraya girdi...
  • Kendi talimatlarını,bu uçağın günün her saatinde uçtuğu ülkenin veya ülkelerin bağlı bulunduğu(EASA) kurumdan seve seve Türkçe'ye çevirip uygulatmak zorunda kalan bir otorite,bu uçak için 'gece uçamaz' diyemez.Yazmadan önce düşünelim lütfen.
  • Cime topraga inemez diyen arkadaslar cok zor degil youtube'a pc-12 yazin, ucak nerelere iniyor gorursunuz. Bir de forumlzro biraz acin okuyun pilotlarin gozunden pc-12 hakkinda neler diyorlar. Kimse ucak dunya'nin en iyi ucagi demiyor, ama bilgi sahibi olmadan da fikir sahibi olmayiniz lutfen.
  • AIP de bu ucak icin ozel izin yok tabii ki, zira zaten AIP De TEK MOTORLU UCAKLAR GECE UCAMAZ DEMIYOR. Arkadaslar, tamamen hatali biliyorsunuz birakin artik bu sehir efsanesi endiselerinizi ve eskiden gelen korku dolu yaklasimlari. Bu ucak gece ucar ve izni de var SHGM den hatta izin demeyelim, ucabilir tabii neden bana soruyorsun gibi bir cevabi var. Ayrıca bu ucak cimen, buzul, kayalık zemin gibi bpek cok yere inen yetenekte bir ucaktir. Turkiye'de havaciligin gelismesi sadece bu tip ucaklarin artmasi ile olacaktir. Inanin buna, biraz Fransa'yi, Almanya'yi, Amerika'yi GERCEK anlamda ornek alin lafta degil. Bilmiyorsunuz bu genel havacilik sektorunu sirf laf olsun diye yaziyorsunuz. Bilmediginiz ve emin olmadiginiz konularda yazmayin bu kadar basit.
  • Maalesef Türkiyede hiç bir, Tek Motorlu uçak, bu turbo motorlular da dahil GECE IFR uçuş yapamaz.AIP de bu uçak için özel bir izin de olduğunu zannetmiyorum.Cessna Caravan,Piper Meridian ve TBM 850 gibi benzer uçaklar ile performans olarak mukayese edilebilir.Çim ve toprağa inmesi uygun olmaz,motoru zarar görebilir,risklidir.Zaten yurdumuzda böyle meydanlar pek yoktur.Bu uçaklar yıllardır piyasada ama Tek motorlu uçakların tahditli oluşlarından B-200ve C-90 King Air gibi çift motorluları bile yıllardır tercih edilmemiştir.
  • Çok bile cahiller gene klavye başında. 1) Bu uçak GECE UÇAR.... SHGM den izni alindi. Tek motor gece uçmaz denen şehir efsanesi yillardir askerlerin boş safsatasından başka bir şey değildir açın bakın bakiim AIP nin neresinde yazıyor ? Her şey bir kenara gece uçar izni alindi bu uçağın.2) Uçağın buz kırma sistemi var Hawker jet'in aynı sistemidir. 3) Uçak atlantik pasifik üzeri dahil here yere uçar ve uçmakta hatta yolcu uçaklarının tahditli olduğu 64 north üzerinde sadece bu uçaklar uçmaktadır. Güvensizlik meselesini nereden çıkartıyorsunuz ? Kesin business jet satıcısı ve işi bilmeyen ya da işine gelmeyen insanlar bunları yazanlar. Dünya'nın en baba uçaklarından dır. Bu serideki diğer alternatifler Piper'in meridian'i ve TBM in 850 sidir. Biraz inceleyinde oyle atip tutun
  • Belçikalı paraşütçüleri taşırken çakılan uçak değil mi bu ?
  • Sıraya kim girmiş? Bilen var mı? Reklam haber diye buna denir....
  • Atilla'm, pilot olmadigin icin bilemezsin! gece ucmaz, deniz uzeri ucusu tahditlidir. Buzlanmada cok tehlikelidir. Kisacasi bu makinayi Turkiye'de satmaniz cok zor cok.
  • Ne yazık ki tek motorlu olduğu için gece uçuşuna izin yok.

Dünyanın en büyük VIP uçak satış ve bakım şirketi İsviçreli AMAC Aerospace, off-road yani yol dışındaki çim ve toprak zemine inebilen uçak markası Pilatus PC-12’yi satışa sundu. Fiyatı yaklaşık 5 milyon dolar olan uçak için Türkiye’deki enerji ve inşaat şirketlerinin patronları sıraya girdi.

Türkiye merkez oldu

AMAC Aerospace Türkiye Operasyon Direktörü Atilla Güney, “Geniş alanlara iniş yapabilen bu uçağın bölge distribütörüyüz. Uçak daha gelmeden sadece Türkiye’den 3 sipariş aldık. Patronlar iş yaptıkları araziye inmek için PC-12’yi tercih ediyor. İsviçreli bir üretici olan Pilatus, tüm dünyada büyük ilgi görüyor” dedi.

AMAC Aerospace, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye operasyonları için 2012 yılında Türkiye’yi merkez seçmişti. AMAC Aerospace, İsviçre dışındaki ilk bakım onarım yatırımını İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki Sancak Air’a ait 1.500 metre karelik hangarı devralarak yaptı. Falcon 900 isimli özel uçağın da bakım yetkisini aldıklarını belirten Atilla Güney, “Türkiye’de Falcon 900 ve Falcon 2000 tipi özel jetler satılıyor ancak bakımı yapılmıyordu. Yeterli bakım tesisi olmadığı için İsviçre ya da Almanyaya gitmek zorunda kalıyorlardı. Uçak sahiplerinin yurtdışına gitmesini engellemek için Türkiye’de merkez açmak istedik. 2 büyük bakım 4 adet 100 saatlik bakım yaptık” diye konuştu.

Atilla Güney, Mayıs 2013’ten itibaren Pilatus’un yetkili bakım merkezi ve satıcısı olduklarını hatırlatarak şöyle devam etti:

Ambulans da oluyor

“Bu uçak çok verimli ve çok amaçlı olarak kullanılabiliyor. VIP, hava ambulansı ya da kargo olabiliyor. 4, 6, 8 kişilik konfigürasyonları var. En önemli özelliği çime ve toprağa iniş yapabilmesi. 4.7-5 milyon dolarlık fiyatıyla rakiplerinin neredeyse yarısı maliyete sahip. Pilatus şimdiye kadar dünyada 1.200’e yakın sattı.”

AMAC Aero-space Türkiye, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki hangarında PC-12 serisi uçakların bakımını yapıyor. Falcon 900 ve Falcon 2000 tipi uçakların da hem bakımı hem de VIP iç dizayn tasarımı gerçekleştiriliyor.

Kalkış için 800 metre düzlük yetiyor

- Pratt&Whitney motora sahip Pilatus PC-12, zor şartlarda kalkış ve iniş yapabilme özelliğiyle tanınıyor. Uçağa kalkış için 808 metre, iniş içinse 558 metre yetiyor.
- 519 km hız yapan uçak 9.144 metre yüksekliğe çıkıyor. Böylece daha az yakıt tüketiyor.
- 9 yolcu ya da 1.200 kg. yük taşıyabiliyor.
- Pervaneli olduğu için 90 kilometre süzülebiliyor.
- 3 yolcu ile 2.900 kilometre menzile sahip. (Gazetevatan)

PATRONLARA OFF-ROAD UÇAĞI

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kendi talimatlarını,bu uçağın günün her saatinde uçtuğu ülkenin veya ülkelerin bağlı bulunduğu(EASA) kurumdan seve seve Türkçe'ye çevirip uygulatmak zorunda kalan bir otorite,bu uçak için 'gece uçamaz' diyemez.Yazmadan önce düşünelim lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Cime topraga inemez diyen arkadaslar cok zor degil youtube'a pc-12 yazin, ucak nerelere iniyor gorursunuz. Bir de forumlzro biraz acin okuyun pilotlarin gozunden pc-12 hakkinda neler diyorlar. Kimse ucak dunya'nin en iyi ucagi demiyor, ama bilgi sahibi olmadan da fikir sahibi olmayiniz lutfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PC-12 yorumcusu ~ 10 yıl önce
AIP de bu ucak icin ozel izin yok tabii ki, zira zaten AIP De TEK MOTORLU UCAKLAR GECE UCAMAZ DEMIYOR. Arkadaslar, tamamen hatali biliyorsunuz birakin artik bu sehir efsanesi endiselerinizi ve eskiden gelen korku dolu yaklasimlari. Bu ucak gece ucar ve izni de var SHGM den hatta izin demeyelim, ucabilir tabii neden bana soruyorsun gibi bir cevabi var. Ayrıca bu ucak cimen, buzul, kayalık zemin gibi bpek cok yere inen yetenekte bir ucaktir. Turkiye'de havaciligin gelismesi sadece bu tip ucaklarin artmasi ile olacaktir. Inanin buna, biraz Fransa'yi, Almanya'yi, Amerika'yi GERCEK anlamda ornek alin lafta degil. Bilmiyorsunuz bu genel havacilik sektorunu sirf laf olsun diye yaziyorsunuz. Bilmediginiz ve emin olmadiginiz konularda yazmayin bu kadar basit.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PC-12 ~ 10 yıl önce
Maalesef Türkiyede hiç bir, Tek Motorlu uçak, bu turbo motorlular da dahil GECE IFR uçuş yapamaz.AIP de bu uçak için özel bir izin de olduğunu zannetmiyorum.Cessna Caravan,Piper Meridian ve TBM 850 gibi benzer uçaklar ile performans olarak mukayese edilebilir.Çim ve toprağa inmesi uygun olmaz,motoru zarar görebilir,risklidir.Zaten yurdumuzda böyle meydanlar pek yoktur.Bu uçaklar yıllardır piyasada ama Tek motorlu uçakların tahditli oluşlarından B-200ve C-90 King Air gibi çift motorluları bile yıllardır tercih edilmemiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok bilen cahiller ~ 10 yıl önce
Çok bile cahiller gene klavye başında. 1) Bu uçak GECE UÇAR.... SHGM den izni alindi. Tek motor gece uçmaz denen şehir efsanesi yillardir askerlerin boş safsatasından başka bir şey değildir açın bakın bakiim AIP nin neresinde yazıyor ? Her şey bir kenara gece uçar izni alindi bu uçağın.2) Uçağın buz kırma sistemi var Hawker jet'in aynı sistemidir. 3) Uçak atlantik pasifik üzeri dahil here yere uçar ve uçmakta hatta yolcu uçaklarının tahditli olduğu 64 north üzerinde sadece bu uçaklar uçmaktadır. Güvensizlik meselesini nereden çıkartıyorsunuz ? Kesin business jet satıcısı ve işi bilmeyen ya da işine gelmeyen insanlar bunları yazanlar. Dünya'nın en baba uçaklarından dır. Bu serideki diğer alternatifler Piper'in meridian'i ve TBM in 850 sidir. Biraz inceleyinde oyle atip tutun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok bilmiş ~ 10 yıl önce
Uçta görelim.
ops ~ 10 yıl önce
Bu konu AIP'de yazmaz arkadaşım. SHT OPS 1 ' de yazar. Önce nereye bakacağını öğren.
meraklı ~ 10 yıl önce
Belçikalı paraşütçüleri taşırken çakılan uçak değil mi bu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 10 yıl önce
o çakılna Pilatus Porter PC-6 http://en.wikipedia.org/wiki/Pilatus_PC-6_Porter
Sıra? ~ 10 yıl önce
Sıraya kim girmiş? Bilen var mı? Reklam haber diye buna denir....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Atilla'm, pilot olmadigin icin bilemezsin! gece ucmaz, deniz uzeri ucusu tahditlidir. Buzlanmada cok tehlikelidir. Kisacasi bu makinayi Turkiye'de satmaniz cok zor cok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PC 12 ~ 10 yıl önce
Ne yazık ki tek motorlu olduğu için gece uçuşuna izin yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000