01 Kasım 2010, Pazartesi 08:38:05

PATLAYICILARI YOLCU UÇAĞINDA TAŞIMIŞLAR!

ABD'yi hedef alan bombalardan birisinin Yemen'den Airbus A320 ile Doha'ya Doha'dan Dubai'ye de başka bir yolcu uçağıyla taşındığı ortaya çıktı
  • Belki gördügün ucak haberde dedigi gibi bombanın Doha'ya geldikten sonra Dubai'ye taşındıgı bir baska ucagı sembolize ediyordur ki onunda qatar havayollarına ait oldugu belirtilmiş.
  • Ben resimde neden A320 yerine A319 görüyorum?

ABD'ye gönderilmek istenen iki bombalı paketten birinin İngiltere, diğerinin de Dubai'deki havaalanlarında ele geçirilmesinin ardından ABD ve Avrupa'da terör alarmı verildi. Yemen'den ABD'ye postayla gönderilmek istenen, ancak Dubai'de ele geçirilen bombanın aktarmalı iki ayrı yolcu uçağıyla taşındığı ortaya çıktı. Katar Havayolları'ndan adının açıklanmasını istemeyen bir yetkiliye göre, bilgisayar kartuşu ve yazıcının içine saklanan bomba, Yemen'in başkenti Sana'dan Doha'ya Airbus A320 ile taşındı ve Katar Havayolları'na ait başka bir yolcu uçağıyla Dubai'ye transfer edildi. İddiaya göre bomba uçak havadayken patlamaya göre tasarlanmıştı. ABD'li yetkililer, bombalı paketlerin baş şüphelisinin Suudi bomba yapımcısı İbrahim Hasan El Asiri olduğuna inandıklarını söyledi. Amerikalı bir yetkili, El Kaide örgütünün Yemen kanadıyla çalışan ve Yemen'de yaşayan El Asiri'nin olayın baş sorumlusu olduğunun tahmin edildiğini belirterek, patlayıcılarla ilgili deneyimleri göz önüne alınan El Asiri'nin yetkililer tarafından yakından incelemeye alındığını kaydetti. Aynı yetkili, El Asiri'nin, Noel'de Amsterdam'dan Detroit'e giden  Amerikan havayolları uçağını bombayla düşürme girişimi ile geçen yıl Suudi Arabistan terörle mücadele müdürü Prens Muhammed Bin Nayef'e suikast girişiminin arkasında olduğuna dair işaretler bulunduğunu ifade etti. El Asiri, Suudi Arabistan'ın terörist listesinin başında bulunuyor. El Asiri'nin intihar komandosu kardeşi, Nayef'e suikast girişiminde öldürülmüştü.

Bombaları gönderen bilgisayar mühendisliği öğrencisi

BombalarıI gönderdiği ileri sürülen Sana Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi 22 yaşındaki Hanan El Samawi'nin gözaltına alınması üniversite arkadaşları tarafından protesto edildi. 'Hepimiz Hananız' yazılı afişler taşıyan öğrenciler, kız arkadaşlarının masum ve mağdur olduğuna inandıklarını söyledi. Bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencisi olan El Samawi'nin komşuları da ailenin dindar bir aile olduğunu, ancak aşırılık taraftarı olmadıklarını söyledi. Samawi'ye kargo şirketine bıraktığı telefon numarası sayesinde ulaşılmıştı. (Akşam)

PATLAYICILARI YOLCU UÇAĞINDA TAŞIMIŞLAR!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Belki gördügün ucak haberde dedigi gibi bombanın Doha'ya geldikten sonra Dubai'ye taşındıgı bir baska ucagı sembolize ediyordur ki onunda qatar havayollarına ait oldugu belirtilmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ben resimde neden A320 yerine A319 görüyorum?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000