20 Aralık 2010, Pazartesi 19:27:24

PASAPORTLARLA İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ UYARI!

Yeni düzenlemeyle 2011 yılı itibariyle eski pasaportlar tamamen kullanımdan kalkacak. Eski pasaportlarla vize almak 31 Ocak 2011 tarihinde sona erecek.
  • Odenen yillik harc paralari ne olacak, geri iade edecekler mi? Eger iade etmezlerse bunun adi 'soygun' degil mi?
  • Eski pasaportlar en geç 24 Kasım 2015 e kadar gene geçerli olucak ve de üzerinde yazan son geçerlilik tarihine kadar geçerlidir.31 ocak 2011 tarihinden sonra ESKİ PASAPORTLARDA SADECE SÜRE UZATMA İŞLEMİ OLMAYACAK.
  • bildiğim kadarıyla vizesi olanlar çift pasaport şeklinde taşıyabilecekler ve vizeleri gerçerli olacak. Pasaport süresini uzatanlar ve eski pasaportunda süresi olanlar yeni pasaporta eklenecek.cuma günü yeni pasaporta başvurdum iyiki :)))
  • peki yeşil pasaportlarında değişmesi gerekiyormu.?
  • bu uygulamanın yapılacağı zaten belliydi bunalr büyük planların küçük fakat önemli ayrıntları bunu daha iiii anlamanız için zeitgest belgesellerini öneririm orada amacın farkına varabilirsiniz, hemde birşeyler seyretmiş olursunuz:)))
  • acaba bu uygulama süresini geri çekerken eski pasaportunun vizesini 3-5 yıl uzatan kişilere yönelik birşeyler düşündüler mi? yada herşey gibi yine boşa giden paralar, soğuk su paklar bizi..
  • herşeyimiz ab ye uygun,hiçbir eksiğimiz yok pasaportumuz da chip li olacak.para tuzağı değil yani,pasaport chip li olursa uzaya çıkacağız:)))
Çipli pasaport uygulaması nedeniyle eski pasaportların değiştirilmesi kapsamında tanınan ve süresi 2015 yılı olarak belirlenen süreç erkene alındı. Yeni düzenlemeyle 2011 yılı itibariyle eski pasaportlar tamamen kullanımdan kalkacak. Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nün(ICAO) belirlediği standartlarda makinede okunabilen e-pasaportlar 1 Haziran 2010 tarihinden itibaren kargo aracılığıyla adreslere gönderilmeye başlanmıştı. Bununla beraber kullanılan eski tip pasaportlar da 24 Kasım 2015 tarihine kadar geçerli olacaktı.

Nisan ayında yürürlüğe giren kanunun ardından, yasa çıkmadan önce alınan pasaportlarla özellikle Avrupa Birliği( AB) ülkelerine gitmek için vize başvurusunda bulunan vatandaşların olumsuz cevap alması ve yeni tip pasaportların yürürlüğe girdiği ilk günlerdeki yoğunluğun azaldığı gerekçesiyle eski pasaportların kullanım süresi 2011'e çekildi.

Eski pasaportlarla vize almak 31 Ocak 2011 tarihinde sona erecek. Vize almak isteyen vatandaşların mağdur olmamaları için bu uyarıyı dikkate almaları istendi.
PASAPORTLARLA İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ UYARI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
Odenen yillik harc paralari ne olacak, geri iade edecekler mi? Eger iade etmezlerse bunun adi 'soygun' degil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Eski pasaportlar en geç 24 Kasım 2015 e kadar gene geçerli olucak ve de üzerinde yazan son geçerlilik tarihine kadar geçerlidir.31 ocak 2011 tarihinden sonra ESKİ PASAPORTLARDA SADECE SÜRE UZATMA İŞLEMİ OLMAYACAK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bildiğim kadarıyla vizesi olanlar çift pasaport şeklinde taşıyabilecekler ve vizeleri gerçerli olacak. Pasaport süresini uzatanlar ve eski pasaportunda süresi olanlar yeni pasaporta eklenecek.cuma günü yeni pasaporta başvurdum iyiki :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
peki yeşil pasaportlarında değişmesi gerekiyormu.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu uygulamanın yapılacağı zaten belliydi bunalr büyük planların küçük fakat önemli ayrıntları bunu daha iiii anlamanız için zeitgest belgesellerini öneririm orada amacın farkına varabilirsiniz, hemde birşeyler seyretmiş olursunuz:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
acaba bu uygulama süresini geri çekerken eski pasaportunun vizesini 3-5 yıl uzatan kişilere yönelik birşeyler düşündüler mi? yada herşey gibi yine boşa giden paralar, soğuk su paklar bizi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
herşeyimiz ab ye uygun,hiçbir eksiğimiz yok pasaportumuz da chip li olacak.para tuzağı değil yani,pasaport chip li olursa uzaya çıkacağız:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000