29 Mart 2012, Perşembe 11:00:46

PASAPORT KUYRUĞU TARİH OLUYOR

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki Schiphol Havaalanı'nda pasaport kontrolü, uzun kuyrukları önlemek için alana yerleştirilen otomatik cihazla yapılacak.
  • 6 aylık bir çalışma ile bizde de bu tür uygulama yapılabilir.
  • Zaten Cami, pasaport kuyruğunda değil ki? Binanın dışında bir yerde. Konuyu buna çekmenin anlamı nedir?
  • p>>> bilmem ne yazan yere mrz (machine readable zone) denir.pasaportlarda ayrıca rfid bulunur.rfid ayrı mrz ayrı şeylerdir.yeni türk pasaportlarında rfid olmasına karşın hiçbir işe yaramamaktadır.
  • evet çok dogru soyluyosun , ama onlar bu ibadet işini yani cami olayını yıllar öncesi halletdiler , bizse yasakcı zihniyetler ve ülke dusmanları yzünden hep oyalandık, ancak 50 yıl önce yapımaası gerekenler şimdi yapılabiliyor güzel ülkemde..
  • Yakın zamanda alış iseniz kesin vardır :)11:47:41 de yazan arkadaşım yada en iyisi ilk sayfayı ac bak "P>TURsoyadın>>Adın>>>PasaportNo>>>DoğumtarihinYYMMDD>TCkimlik numaran" yazan uzun bilgiler yatay durumda ise aynen Chip lenmişsin demektir..:)
  • Bizim pasaportta çip var mı?
  • Biz havalimanına yeni cami yapma derdindeyken Amsterdan havalimanı kolaylık ve etkinlik peşinde
Deneme amaçlı kullanıma sokulan cihazdan verim alınması halinde uygulamanın yaygınlaştırılması planlanıyor.

Cihazı, biyometrik pasaporta sahip olanlar kullanabilecek. Yolcunun elindeki pasaportu tarayacak cihaz aynı zamanda söz konusu kişinin fotoğrafını çekecek. Pasaporta takılı çipteki fotoğrafla yeni çekilen fotoğrafın karşılaştırılmasından sonra pasaportun bu kişiye ait olup olmadığı saptanacak.

AB üyesi ülkelerin yanı sıra Norveç ve İzlanda gibi ülke vatandaşlarının kullanabileceği sistemin yıl sonuna doğru yaygınlaştırılması ve havaalanına bu süre zarfında 30 adet cihazın yerleştirilmesi hedefleniyor.

Avrupa'nın en kalabalık havaalanları arasında ilk sıralarda yer alan Schiphol'de bu uygulama sayesinde uzun kuyrukların tarihe karışması bekleniyor.
PASAPORT KUYRUĞU TARİH OLUYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 12 yıl önce
6 aylık bir çalışma ile bizde de bu tür uygulama yapılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Zaten Cami, pasaport kuyruğunda değil ki? Binanın dışında bir yerde. Konuyu buna çekmenin anlamı nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
p>>> bilmem ne yazan yere mrz (machine readable zone) denir.pasaportlarda ayrıca rfid bulunur.rfid ayrı mrz ayrı şeylerdir.yeni türk pasaportlarında rfid olmasına karşın hiçbir işe yaramamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
evet çok dogru soyluyosun , ama onlar bu ibadet işini yani cami olayını yıllar öncesi halletdiler , bizse yasakcı zihniyetler ve ülke dusmanları yzünden hep oyalandık, ancak 50 yıl önce yapımaası gerekenler şimdi yapılabiliyor güzel ülkemde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yakın zamanda alış iseniz kesin vardır :)11:47:41 de yazan arkadaşım yada en iyisi ilk sayfayı ac bak "P>TURsoyadın>>Adın>>>PasaportNo>>>DoğumtarihinYYMMDD>TCkimlik numaran" yazan uzun bilgiler yatay durumda ise aynen Chip lenmişsin demektir..:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bizim pasaportta çip var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Biz havalimanına yeni cami yapma derdindeyken Amsterdan havalimanı kolaylık ve etkinlik peşinde

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000