14 Temmuz 2012, Cumartesi 09:30:59

PASAPORT KRİZİNDE SON PERDE

Darphane’nin yeterli pasaport defteri verememesi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü’nce (EGM) tanzim edilen pasaport sayısındaki düşüşle başgösteren kriz çözüldü.
  • Yeşil pasaport sahibi olup Avrupa'ya vizesiz gidenler, diğer vatandaşların derdini nasıl anlayıp ta, vizelerin kaldırılması konusunda gayret gösterecekler ? Yeşil pasaportların kaldırılması, diğer vatandaşların da vize alımını kolaylaştıracaktır. Gazetelerde, "Bakanlık müsteşarı vize alamadı" "Emniyet amiri sınırdan geri çevrildi" gibi haberlerin çıkması Schengen ülkelerini de vizelerin kaldırılması konusunda zorlayacaktır. Hem, Türk Devletinin "vatandaşları arasında ayrım yapmadığını" göstererek saygınlık kazanması için de bir fırsattır. Ama nerede buna cesaret edecek, elindeki saltanattan fedakarlık yapacak bir hükümet ?
  • Hala insanlari siniflara ayiran,yaftalayan,kendisini kast sinifinin en üstünde "digerlerini" asagilarda gören,hakir gören bir "elitist" zihniyet oldukca bu memlekette ilerleme olmaz.Önce karsinda ki insani kendi "vatandas"in olarak görmeyi ögrenmelisin.
  • hürkuşu şakirtler üretmedi cumhuryet çocukları üretti.sen neden üzerine alındın anlamadım.
  • cahil halk bi sekilde hurkuş uretti..egitimli kişi sen ne ürettin bos bos yazmak dısında ?
  • pasaport üretemiyoruz , uçak üretecek mişiz.ne cahil bir halktır bu inanıyor bunlara.

Milliyet Gazetesi'nden Tolga Şardan'ın haberine göre, yeni imal edilen pasaportlarda kullanılacak çiplerdeki şifreleme sistemi eskisine göre 3 kat daha etkin olacak.

EGM, 20 Temmuz’dan itibaren başvuru sahiplerine göndereceği pasaportlarda yeni teknolojiyle üretilen gelişmiş çipleri kullanmaya başlayacak.

2 günde teslim

Daha önce yapılan pasaport ihalesinde yaşanan sorun üzerine yaklaşık 2 aydır devam eden pasaport teslim krizi sonunda aşıldı.

Eski ihalede yapılan yeni düzenleme sonrasında pasaportlarda kullanılan çipleri üretmeye hak kazanan Malezyalı IRIS firmasının teslimata başlamasıyla birlikte pasaport defterlerini hazırlayan Darphane 20 Temmuz’dan itibaren “yeni nesil” geliştirilmiş pasaport defterlerini EGM’ye göndermeye başlayacak.

Pasaport başvurularında yeniden eski sisteme dönülecek ve teslimatlar iki gün içinde gerçekleşecek. EGM, başvurular sonrasında hacı adaylarına yeni nesil pasaportlardan gönderecek.

PASAPORT KRİZİNDE SON PERDE

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

yeşil, kırmızı ~ 12 yıl önce
Yeşil pasaport sahibi olup Avrupa'ya vizesiz gidenler, diğer vatandaşların derdini nasıl anlayıp ta, vizelerin kaldırılması konusunda gayret gösterecekler ? Yeşil pasaportların kaldırılması, diğer vatandaşların da vize alımını kolaylaştıracaktır. Gazetelerde, "Bakanlık müsteşarı vize alamadı" "Emniyet amiri sınırdan geri çevrildi" gibi haberlerin çıkması Schengen ülkelerini de vizelerin kaldırılması konusunda zorlayacaktır. Hem, Türk Devletinin "vatandaşları arasında ayrım yapmadığını" göstererek saygınlık kazanması için de bir fırsattır. Ama nerede buna cesaret edecek, elindeki saltanattan fedakarlık yapacak bir hükümet ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Hala insanlari siniflara ayiran,yaftalayan,kendisini kast sinifinin en üstünde "digerlerini" asagilarda gören,hakir gören bir "elitist" zihniyet oldukca bu memlekette ilerleme olmaz.Önce karsinda ki insani kendi "vatandas"in olarak görmeyi ögrenmelisin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hurkuş ~ 12 yıl önce
hürkuşu şakirtler üretmedi cumhuryet çocukları üretti.sen neden üzerine alındın anlamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sky ~ 12 yıl önce
cahil halk bi sekilde hurkuş uretti..egitimli kişi sen ne ürettin bos bos yazmak dısında ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
*** ~ 12 yıl önce
pasaport üretemiyoruz , uçak üretecek mişiz.ne cahil bir halktır bu inanıyor bunlara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000