20 Haziran 2010, Pazar 15:08:59

PASAPORT HARÇLARI DÜŞÜRÜLDÜ

Konsolosluklarca verilen pasaportlar dahil 6 aya kadar olan pasaport harcı 126 liradan 65 liraya, 1 yıllık pasaport harcı da 180 liradan 95 liraya indirildi. Pasaportlar için 138 lira olan değerli kağıt bedeli de 50 liraya düşürüldü.
  • Daha 2 gün önce hem 140 tl defter parası hemde 185 lira 1 yıllık para verdim olmaz böle şey yaa!!!
  • memlektin dogusu petrol yatagi ama amerika cikarttirmiyor ..ulkemizi turkler yonetmediginden bu konuda elin goluna mahkumuz..masaya yumruk vuranlar ulkemizi yonetirse insallah degisecek...sigara cok onemli bir sey mi ki ornek veriyorsun??? akp sayesinde sadece dunyanin en pahali benzinini degil internetini,cep telini,dogalgazini,arabasini vs kullaniyoruz...sana ucuz geliyorsa sorun yok ama ben bu urunlerin ulkemde fahis fiyatla etiketlendirilmesini istemiyorum..dunyanin en pahali pasaportunukullaniyorduk simdi fiyatlari inmis ama bence yine de cok pahali..el alem 80-90 dolara 10 yillik pasaport veriyor acliktan kirilan ermenistan pasaporttan para almiyor..bunlar icin ne diyeceksin??? o kadar alistik ki akp nin vatandasi soymasina....
  • BİNLERCE HACI ADAYINA YÜKSEK FİYATTAN PASAPORTU VERDİKTEN SONRA BU FİYAT İNDİRİMİNİ YAPMALARI DÜŞÜNDÜRÜCÜ.
  • Zaten olması gereken buydu.İnsanları yurt dışından pasaport almaya,sürelerini uzatmaya,gayri meşru yollar aramaya zorlamanın bir anlamı yoktu.Diğer konularda da aynı anlayış gösterilirse yurt dışından alımlar biter döviz ülkemizde kalır.Kimin aklına geldiyse tebrikler.Devamını bekliyoruz.
  • ulkende benzin kaynagin yok tuvalete bile arabayla giden bi milletsinn , ayagini yorganina gore uzatacaksin , uretemiyorsan minimum kulanacaksin, avrupada en phali benzin kullanan ulkeyiz derken en ucuz ekmek ve sigara icen ulkeyiz demiyosun,, senin bir hkumeti sadec petrolle degerlendirmen sadec camur at izi kalsindir.. ama send haklisin halk okadar alistiki bu hukumetten iyi seyler yapmasina beklentileiniz artti.
  • HÜKÜMETİN BU YÖNDEKİ KARARLARINI DİĞER BİRİMLERDEDE GÖSTERMESİNİ İSTİYORUZ!! BENZİNDE,EMLAKTA ,ARAÇTA HER AÇIDAN BU YENİLİKLERİ BEKLİYORUZ !! YAZIK BU MİLETE YA YAZIK!!
  • Bizim burda Hollanda'da pasaport yenisi ve 5 senelik €50,90. Ama pahalimis sanki paran cook olmasi lazim bu Türk pasaport almak icin. Burda ayrimcilik yok herkese ayni fiyat.
  • epasaport.gov.tr dede eskifiyatlar duruyor halen
  • Cok guzel,hemen AKP'ye pay cikarmissin..Yonetime geldiklerinden beri aldiklari harclar uzerine de bir yorum yapmak istermisin?Senin gibi adamlar yuzunden bu ulkede halk surekli soyuluyor.Ovdugun AKP benzin fiyatlarini da indirecek mi sence, cunku dunyanin en pahali benzinini biz kullaniyoruz?Araba alirken verilen vergiler konusunda da AKP halki dusunup bir indirim yapar mi sence???
  • çağrı merkezini aradım bir kaç güne kadar yurtiçi ve yurtdışında gerekli açıklamalar yapılacak dediler bana.

Bakanlar Kurulu'nun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, konsolosluklarca verilen pasaportlar dahil 6 aya kadar olan pasaport harcı 126,05 liradan 65 liraya, 1 yıllık pasaport harcı 180,15 liradan 95 liraya, 2 yıllık pasaport harcı 304 liradan 155 liraya, 3 yıllık pasaport harcı 424 liradan 220 liraya, 3 yıldan fazla süreli olan pasaport harcı da 616 liradan 310 liraya düşürüldü.

Maliye Bakanlığı'nın, "Değerli Kağıtlar Kanunu Genel Tebliği" ile "Harçlar Kanunu Genel Tebliği" de Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, 210 sayılı Kanuna ekli ve 5281 sayılı Kanunla değişik Değerli Kağıtlar Tablosunda yer alan Pasaportların bedelleri, bugünden itibaren geçerli olmak üzere 50 lira olarak belirlendi.

Pasaport harçlarının hesaplanmasında da değişikliğe gidildi. Yeni düzenlemeye göre konsolosluklarca döviz cinsinden alınmakta olan pasaport harç tutarlarının hesaplanmasına esas olacak emsal sayının yeniden tespit edildi.

Konsolosluklarca döviz cinsinden alınmakta olan harç miktarlarının hesaplanmasında esas teşkil edecek emsal sayılarda pasaport, vize, ikamet tezkeresi ve yabancılara çalışma izin belgesi harçlarını düzenleyen 6 sayılı liste için 0,40 olarak uygulanan emsal sayı, bugünden itibaren 0,75 olarak belirlendi.

(CNNTürk)

PASAPORT HARÇLARI DÜŞÜRÜLDÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 14 yıl önce
Daha 2 gün önce hem 140 tl defter parası hemde 185 lira 1 yıllık para verdim olmaz böle şey yaa!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
memlektin dogusu petrol yatagi ama amerika cikarttirmiyor ..ulkemizi turkler yonetmediginden bu konuda elin goluna mahkumuz..masaya yumruk vuranlar ulkemizi yonetirse insallah degisecek...sigara cok onemli bir sey mi ki ornek veriyorsun??? akp sayesinde sadece dunyanin en pahali benzinini degil internetini,cep telini,dogalgazini,arabasini vs kullaniyoruz...sana ucuz geliyorsa sorun yok ama ben bu urunlerin ulkemde fahis fiyatla etiketlendirilmesini istemiyorum..dunyanin en pahali pasaportunukullaniyorduk simdi fiyatlari inmis ama bence yine de cok pahali..el alem 80-90 dolara 10 yillik pasaport veriyor acliktan kirilan ermenistan pasaporttan para almiyor..bunlar icin ne diyeceksin??? o kadar alistik ki akp nin vatandasi soymasina....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BİNLERCE HACI ADAYINA YÜKSEK FİYATTAN PASAPORTU VERDİKTEN SONRA BU FİYAT İNDİRİMİNİ YAPMALARI DÜŞÜNDÜRÜCÜ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Zaten olması gereken buydu.İnsanları yurt dışından pasaport almaya,sürelerini uzatmaya,gayri meşru yollar aramaya zorlamanın bir anlamı yoktu.Diğer konularda da aynı anlayış gösterilirse yurt dışından alımlar biter döviz ülkemizde kalır.Kimin aklına geldiyse tebrikler.Devamını bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ulkende benzin kaynagin yok tuvalete bile arabayla giden bi milletsinn , ayagini yorganina gore uzatacaksin , uretemiyorsan minimum kulanacaksin, avrupada en phali benzin kullanan ulkeyiz derken en ucuz ekmek ve sigara icen ulkeyiz demiyosun,, senin bir hkumeti sadec petrolle degerlendirmen sadec camur at izi kalsindir.. ama send haklisin halk okadar alistiki bu hukumetten iyi seyler yapmasina beklentileiniz artti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HÜKÜMETİN BU YÖNDEKİ KARARLARINI DİĞER BİRİMLERDEDE GÖSTERMESİNİ İSTİYORUZ!! BENZİNDE,EMLAKTA ,ARAÇTA HER AÇIDAN BU YENİLİKLERİ BEKLİYORUZ !! YAZIK BU MİLETE YA YAZIK!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bizim burda Hollanda'da pasaport yenisi ve 5 senelik €50,90. Ama pahalimis sanki paran cook olmasi lazim bu Türk pasaport almak icin. Burda ayrimcilik yok herkese ayni fiyat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
epasaport.gov.tr dede eskifiyatlar duruyor halen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Cok guzel,hemen AKP'ye pay cikarmissin..Yonetime geldiklerinden beri aldiklari harclar uzerine de bir yorum yapmak istermisin?Senin gibi adamlar yuzunden bu ulkede halk surekli soyuluyor.Ovdugun AKP benzin fiyatlarini da indirecek mi sence, cunku dunyanin en pahali benzinini biz kullaniyoruz?Araba alirken verilen vergiler konusunda da AKP halki dusunup bir indirim yapar mi sence???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çağrı merkezini aradım bir kaç güne kadar yurtiçi ve yurtdışında gerekli açıklamalar yapılacak dediler bana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000