07 Ocak 2016, Perşembe 08:00:06

Pasaport harcı düşürüldü

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, dış temsilciliklerde alınan pasaport harcının 184 Euro'dan 72 Euro'ya düşürüldüğünü bildirdi.
  • Arkadas dogru. Yazmis. Ya hep ya hic Hepimiz vatandasiz, ikilik olmaz dunyanin en kaba pasapor defteri bizimki. Ve en pahalisida. Yine bizim bir. USA pasaportuna bakin bir bizimkine, en pahali pasaport. Ha
  • turk'un turk'ten baska dusmani yok! sozum ona milletin vekilinin aciklamasina bak, bizleri kimleri yonetiyor iyice gor, sonra ister gul ister agla! kendi insani arasinda bu kadar ayrimcilik yapan,kendi insanina bu kadar dusman,kendi insanini kaziklamaya bu kadar merakli baska bir millet var midir acaba ? avrupadaki krizi ve oradaki gurbetcilerin,cok cocuklu ailelerin anavatan ile iliskilerinin olumsuz etkilerini dusunurken, anavatandakileri, anavatanlarindan sogutuyorsunuz haberiniz olsun !
  • Nasil olsa devletimizde Baskanlik sistemine gececek turkiyede baskanlik sistemi basladimi. Mutlaka Devlet baskanina. Boeing. 747. Obamaninkinin aynisini hemen siparis vermek lazim ,turk. Devletine bu yarasir . Inanirimki. Bu yazimi. Devletin ileri gelenleri. Okur ben bunu taaaaaa. Hawaiiden Yaziyorum.
  • doğru avrupadaki vatandaşlar insan memleketteki insan değil haram olsun aldığınız vergilere
  • Bu indirimin sadece yurtdisinda yasayan vatandaslara uygulanmasi, Anayasa'nin esitlik ilkesine aykiridir. Uygulanirsa butun vatandaslari kapsamalidir.
  • tabii ya , bizim halkımız zengin, burdaki fiyatları arttırın canım. ne olucak biz alırız. nede olsa alterntifimiz yok
  • daha once uygulasaydiniz keske. € 184 odemistim 10 yilik icin ...2022 kadar gecerli. ozamanda € 52 dusurursunuz
  • Bende pahali diye hollanda pasaportumu uzatiodum,artik aliriz birde TC pasaportu tsk ederim bu uygulama icin.
  • oley ya süper işte hizmet bu!
  • Ahanda buraya yazıyorum eğer ki Ukrayna' ya da vize gelirse Rusya gibi pasaport u artık Ne Alırsan 1 Tl dükkanlarında satılıyor görürürüz.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, dış temsilciliklerde alınan pasaport harcının 184 Euro'dan 72 Euro'ya düşürüldüğünü bildirdi.

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu, pasaport harç bedelinin yüksekliği sorununun çözüme kavuşturulduğunu belirterek 4 yıl ve üzeri pasaportlar için 184 Euro olan pasaport harcının 72 Euro'ya düşürüldüğünü açıkladı. Yeneroğlu, konuyla ilgili yazılı olarak şu açıklamayı yaptı: "Avrupa'da yaşanan ekonomik krizin etkileri, vatandaşlarımızın ekonomik şartları ve çok çocuklu aileler dikkate alındığında pasaport harçlarının yüksek olması ciddi derecede maddi bir yük oluşturmaktaydı. Bu durum anavatanla olan ilişkilerini olumsuz etkilemekteydi. Tüm bu boyutlar dikkate alındığında pasaport harçlarının düşürülmesi önemli bir ihtiyaçtı. Başbakanımız, vatandaşlarımızın bu doğrultudaki taleplerini göz önünde bulundurarak harçların düşürülmesini vaat etti. Vaadimizin uygulamaya geçirilmesi maksadıyla Maliye Bakanlığımız yeni bir düzenlemeyle pasaport harçlarını düşürdü. Buna göre 2016 yılı itibariyle yurt dışı temsilciliklerimizde pasaport sürelerine göre cüzdan bedeli hariç 6 aylık için 16,16 euro, bir yıllık için 22,17 euro, 2 yıllık için 36,17 euro, 3 yıllık için 51,35 euro ve 3 yıldan fazla süreli olan pasaportlar için de 72,37 euro harç alınacak. 4 yıl ve üzeri pasaportlar için cüzdan bedeli hariç 184 euro olan pasaport harcı 72 euroya düşürüldü. Pasaport harçlarının düşürülmesiyle yurt dışında yaşayan ailelerimizin bütçesine doğrudan katkı sağlanacak ve Türkiye'ye yaptıkları seyahat masrafları düşecektir. Bu durum uzun vadede Türkiye ile olan bağların korunmasını, akrabalarla olan iletişimin yanında dil ve kültür birikiminin geliştirilmesini beraberinde getirecektir."

TÜRK PASAPORTU, DÜNYANIN EN PAHALI PASAPORTU

Öte yandan geçtiğimiz yıl yapılan bir araştırmada Türk pasaportunun işlem masrafları açısından dünyanın en pahalı pasaportu olduğu belirlenmişti. 

Pasaport harcı düşürüldü

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Siyaset ~ 8 yıl önce
Arkadas dogru. Yazmis. Ya hep ya hic Hepimiz vatandasiz, ikilik olmaz dunyanin en kaba pasapor defteri bizimki. Ve en pahalisida. Yine bizim bir. USA pasaportuna bakin bir bizimkine, en pahali pasaport. Ha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eyy millet ! ~ 8 yıl önce
turk'un turk'ten baska dusmani yok! sozum ona milletin vekilinin aciklamasina bak, bizleri kimleri yonetiyor iyice gor, sonra ister gul ister agla! kendi insani arasinda bu kadar ayrimcilik yapan,kendi insanina bu kadar dusman,kendi insanini kaziklamaya bu kadar merakli baska bir millet var midir acaba ? avrupadaki krizi ve oradaki gurbetcilerin,cok cocuklu ailelerin anavatan ile iliskilerinin olumsuz etkilerini dusunurken, anavatandakileri, anavatanlarindan sogutuyorsunuz haberiniz olsun !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jupter devlet baskani ~ 8 yıl önce
Nasil olsa devletimizde Baskanlik sistemine gececek turkiyede baskanlik sistemi basladimi. Mutlaka Devlet baskanina. Boeing. 747. Obamaninkinin aynisini hemen siparis vermek lazim ,turk. Devletine bu yarasir . Inanirimki. Bu yazimi. Devletin ileri gelenleri. Okur ben bunu taaaaaa. Hawaiiden Yaziyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jüpiter Valisi ~ 8 yıl önce
Başganım 747 400 mü istersiniz 747 8 mi ya da nolcak ikisini de alırız hemen veriyorum siparişi (ebaydan) :))
kazık ~ 8 yıl önce
doğru avrupadaki vatandaşlar insan memleketteki insan değil haram olsun aldığınız vergilere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu ayricaliktir ~ 8 yıl önce
Bu indirimin sadece yurtdisinda yasayan vatandaslara uygulanmasi, Anayasa'nin esitlik ilkesine aykiridir. Uygulanirsa butun vatandaslari kapsamalidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ccc ~ 8 yıl önce
tabii ya , bizim halkımız zengin, burdaki fiyatları arttırın canım. ne olucak biz alırız. nede olsa alterntifimiz yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amsterdamned ~ 8 yıl önce
daha once uygulasaydiniz keske. € 184 odemistim 10 yilik icin ...2022 kadar gecerli. ozamanda € 52 dusurursunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 8 yıl önce
Bende pahali diye hollanda pasaportumu uzatiodum,artik aliriz birde TC pasaportu tsk ederim bu uygulama icin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oley ~ 8 yıl önce
oley ya süper işte hizmet bu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hizmet ~ 8 yıl önce
Evet dünyanın en pahalı pasaportu hizmeti. Hüloğğğğ
Jüpiter Valisi ~ 8 yıl önce
Ahanda buraya yazıyorum eğer ki Ukrayna' ya da vize gelirse Rusya gibi pasaport u artık Ne Alırsan 1 Tl dükkanlarında satılıyor görürürüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saban ~ 8 yıl önce
Kina yakarsiniz artik...
Jüpiter Valisi ~ 8 yıl önce
Öyle bir durumda kına yakmam karalar bağlarım melankoli olup ülkeyi de sınırlarından koparıp yüzdürüp Avustralya' ya yakın bir yere konumlandırırım.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000