18 Eylül 2010, Cumartesi 09:55:26

Pasaport harç fark tutarı iade edilecek

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 20 Haziran 2010 tarihinden önce harcı tahsil edilmiş olmakla birlikte bu tarihten sonra düzenlenen veya temdit edilen pasaportlara ilişkin fark harç tutarlarının mükelleflere iade edilmekte olduğunu söyledi.
  • hakim,idam edilecek çocuğun babasına demiş ki;ben bugüne kadar belkide haksız yere yüzlerce çocuğu astım,o zaman nerdeydin?evet şimdide ben soruyorum,bu ülkeyi hortumlayanlara oy verirken,bürokrasi insanları ön yargı ve mahkemelerle vatan haini ilan ederken,asgari ücret 100 dolarken nerdeydin veya nerdeydiniz...olmazsınız tabii,çünkü yukarıda anlatılanlarla sizin hiçbir kesişme noktanız yok...siz sadece herşey batsın,euro veya dolar 5 milyon olsun bizde keyfimize bakalım derdindeydiniz..ama sizde öyle bi surat var ki,bu yazdıklarımdan ben utanırım siz utanmazsınız.....
  • ingiliz vatandaşı bakan için sorun yok tabii...pasaport harcından bilmem ne kadar gelir elde edilmişmiş...bizler T.C nin vatandaşlarıyız, müsterileri değil...yıllardır vergilerle,harçlarla bu koyun milleti soyup soğana çevirdiler, alınan bu vergilerle kendilerine makam arabaları,uçaklar vs alırken sorun yok iş vatandaşın ihtiyacına geldi mi sorun var değil mi? devletten bedava ne alıyoruz??? dünyanın en pahalı elektriği,doğalgazı,arabası,benzini,cep telefonu vs nerde burada, neden?? dünyanın en zengin milleti miyiz??hayır sadece dünyanın en büyük hanedanları burda da ondan..
Şimşek, 20 Haziran 2010 tarihinden önce düzenlenmiş ve harcı tahsil edilmiş pasaportlar için ise söz konusu iadenin yapılmasına yasal olarak imkân bulunmadığını açıkladı.

Milliyet gazetesinde yayınlanan habere göre; CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in soru önergesini yanıtlayan Şimşek, 20 Haziran 2010 tarihi itibarıyla 138 TL olan pasaport harcının 50 TL'ye düşürüldüğünü hatırlatarak, "Bu bedelin daha da düşürülmesi konusunda herhangi bir çalışma yapılmamaktadır" dedi.

Şimşek, 6 ayda 478 bin 663 adet pasaport mukabilinde 66 milyon 55 bin 455 TL bütçe geliri sağlandığına dikkat çekti. Pasaport harçlarının Bakanlar Kurulu kararıyla 20 Haziran'dan itibaren yaklaşık yüzde 50 oranında azaltıldığını belirten Şimşek şöyle dedi:

"Yapılan bu değişiklikle 20 Haziran'dan önce harcı tahsil edilmiş olmakla birlikte bu tarihten sonra düzenlenen veya temdit edilen pasaportlara ilişkin fark harç tutarları mükelleflere iade ediliyor."
Pasaport harç fark tutarı iade edilecek

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
hakim,idam edilecek çocuğun babasına demiş ki;ben bugüne kadar belkide haksız yere yüzlerce çocuğu astım,o zaman nerdeydin?evet şimdide ben soruyorum,bu ülkeyi hortumlayanlara oy verirken,bürokrasi insanları ön yargı ve mahkemelerle vatan haini ilan ederken,asgari ücret 100 dolarken nerdeydin veya nerdeydiniz...olmazsınız tabii,çünkü yukarıda anlatılanlarla sizin hiçbir kesişme noktanız yok...siz sadece herşey batsın,euro veya dolar 5 milyon olsun bizde keyfimize bakalım derdindeydiniz..ama sizde öyle bi surat var ki,bu yazdıklarımdan ben utanırım siz utanmazsınız.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ingiliz vatandaşı bakan için sorun yok tabii...pasaport harcından bilmem ne kadar gelir elde edilmişmiş...bizler T.C nin vatandaşlarıyız, müsterileri değil...yıllardır vergilerle,harçlarla bu koyun milleti soyup soğana çevirdiler, alınan bu vergilerle kendilerine makam arabaları,uçaklar vs alırken sorun yok iş vatandaşın ihtiyacına geldi mi sorun var değil mi? devletten bedava ne alıyoruz??? dünyanın en pahalı elektriği,doğalgazı,arabası,benzini,cep telefonu vs nerde burada, neden?? dünyanın en zengin milleti miyiz??hayır sadece dünyanın en büyük hanedanları burda da ondan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000