25 Kasım 2017, Cumartesi 09:56:05

Pasaport giriş-çıkış damgaları değişiyor

Türkiye’nin kara, deniz ve hava sınır kapılarında kullanılmak üzere tasarlanan 3 bin 649 adet Avrupa Birliği standartlarında pasaport giriş-çıkış damga cihazı ile sahtecilik ve yasa dışı göçün önüne geçilecek.
  • Tuh bunca sene kaucuk damganin yanlis oldugunu nlayamayip kacakcilik ve sahteciligin onune gecemisiz, iyiki avrupa birligi standartlari varda bizi kaucuk damgadan kurtardilar
  • Çok başarılı bir hamle, şimdi Almanya düşünsün. Türkiye'nin ne kadar teknolojik, ileri düzeyde gelişmiş bir ülke olduğunu anlayıp çatlasınlar.
  • Ulkemize yasa disi gelen afgan turkmen kazak pakistan uyruklu insanlar rahatca takiliyor suriyelileri zaten demiyorum...elin turkmenistanlisi senden 400 dolar vize parasi istiyor...sende ulkene onlari vizesiz aliyorsun kacak yasadiklarini bile bile!!bizim ulkenin nufusu zaten kalabalik kardesim niye bu adamlari tutup cikarmiyorsuniz ulkeden heryer ama heryer kazak turkmen afgan doldu ve devam ediyor bu akim... Komik durumda olan ulkeler senden vize istiyor elini kolunu sallayan geliyor..sende muhur degistirmekle uras bu nasil mantikdir kardesim kafayi yememek elde degil dunyada boyle vize politikasi yok... Ulke resmen yol gecen hani...bunca olaylara ragmen halen boyle ise ben daha denilecek soz bulamiyorum...insanin milletin kör olmasi lazim kimse bu göc dalgasinin farkinda degil heralde...
  • çok lazımmış gibi damgaları ab'ye uygun hale değiştiriyorsunuz eğitim kalitesi,sosyal hak,maaş,kanunları da ab standartlarına uygun getirsenize niye yapmıyorsunuz işinize mi gelmiyor ? ayrıca vize için, ülkemize sadece kimlikle veya vizesiz gelen ülkelerin konsolosluklarının vize aracı kurumlarıyla ortak olarak vatandaşlarımızı soyması ve yurtdışı çıkış harcı rezillikleri ne zaman bitecek ? kendi ülkemizde bu kadar sorun yaşıyoruz kimsenin umurunda değil kalkmış pasaport damgalarını ab'ye uygun değiştirince herşeyi hallettiğimizi sanıyoruz !
  • Bunun yerine sinir guvenligi arttirilsa daha iyi olmaz mi ? Hergun onlarca yasadisi Afgan ulkemize Iran sinirindan yuruyerek giris yapiyor. Ucuz islerde calisip para biriktiriyor, parayi ulkesine gonderdikten sonra, bizim polisimize gidiyor, "abi ben ulkenizde kacak kaldim, ulkeme geri donmek istiyorum" diyor. Devletin cebinden karsilanan para ile thy konforuyla ulkelerine geri donuyorlar. Buna bir onlem alinamaz mi ?
  • Yeni pasaport lar harikkaaa olmusss
  • Hayirli olsun gelmesin araplar azeriler onlar bunlar sunlar
  • ya su cikis pulu sacmaligini,utancini da bir kalddirsaniz artik.

Türkiye’nin kara, deniz ve hava sınır kapılarında kullanılmak üzere tasarlanan 3 bin 649 adet Avrupa Birliği standartlarında pasaport giriş-çıkış damga cihazı ile sahtecilik ve yasa dışı göçün önüne geçilecek.

İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Ulusal Koordinasyon ve Ortak Risk Analiz Merkezi Kurulması Projesi kapsamında Türkiye’de kara, deniz ve hava sınır kapılarında kullanılmak üzere 3 bin 649 adet Avrupa Birliği standartlarında pasaport giriş-çıkış damga cihazının üretimi yapıldı. Yeni cihazların 1 Ocak itibariyle kullanılmaya başlanması öngörülüyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve ihalesi Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Biriminde gerçekleştirilen pasaport giriş-çıkış damga cihazı için 999 bin 826 euro olan sözleşme bedelinin yüzde 85’i Avrupa Birliği fonlarından, yüzde 15’i ise ulusal kaynaklardan karşılandı. Üretimi tamamlanan cihazlar, 2017 yılı Eylül ayı itibarıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Hudut Kapıları Daire Başkanlığına teslim edildi.

Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri Murat Soylu, eski pasaport giriş-çıkış damga cihazında sıkıntıların olduğunu, yeni cihaz ile bunun önüne geçileceğini aktardı. Soylu, “Eski pasaport damga aletimiz kauçuk olduğu için zaman zaman basmadan dolayı okunma, silinme gibi sıkıntılar yaşanıyordu. Kriminale gittiğinde bir takım sıkıntılar oluşabiliyordu. İçişleri Bakanımızın verdiği talimatla yeni cihazımız geliştirilmiş, güvenlikli bir sistem oluşturuldu. Uygulama 1 Ocak 2018 yılında başlayacak. 62 ilimize, 164 hudut kapımıza 3 bin 649 tane gönderilmiş durumda” dedi. 

Pasaport giriş-çıkış damgaları değişiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

kaucuk ~ 6 yıl önce
Tuh bunca sene kaucuk damganin yanlis oldugunu nlayamayip kacakcilik ve sahteciligin onune gecemisiz, iyiki avrupa birligi standartlari varda bizi kaucuk damgadan kurtardilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrik ~ 6 yıl önce
Çok başarılı bir hamle, şimdi Almanya düşünsün. Türkiye'nin ne kadar teknolojik, ileri düzeyde gelişmiş bir ülke olduğunu anlayıp çatlasınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Almanyadanselam ~ 6 yıl önce
Adamın almanyadan haberi yok ezik yavrum ya yorum yapıyor. Senin daha supermarketinde pet sise geri donusumu yok. Trafik kuralına dahi uymayı beceremiyorsun almana laf ediyor neyse ver mehteri. Hahah cok komik bir ulke Turkiye ya
Mehmet ~ 6 yıl önce
Ulkemize yasa disi gelen afgan turkmen kazak pakistan uyruklu insanlar rahatca takiliyor suriyelileri zaten demiyorum...elin turkmenistanlisi senden 400 dolar vize parasi istiyor...sende ulkene onlari vizesiz aliyorsun kacak yasadiklarini bile bile!!bizim ulkenin nufusu zaten kalabalik kardesim niye bu adamlari tutup cikarmiyorsuniz ulkeden heryer ama heryer kazak turkmen afgan doldu ve devam ediyor bu akim... Komik durumda olan ulkeler senden vize istiyor elini kolunu sallayan geliyor..sende muhur degistirmekle uras bu nasil mantikdir kardesim kafayi yememek elde degil dunyada boyle vize politikasi yok... Ulke resmen yol gecen hani...bunca olaylara ragmen halen boyle ise ben daha denilecek soz bulamiyorum...insanin milletin kör olmasi lazim kimse bu göc dalgasinin farkinda degil heralde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Malik ~ 6 yıl önce
On numara 5 yıldız yorumda makarna yardımı aldım sana cevap veremem. Ancak kotu sozler soyleyebilirim. Ehehe
Şırnaklı ~ 6 yıl önce
Sizin günlük ne kadar domuz eti tükettiğinizde ortada..pet şişeyi geri dönüşüm kutuna koy.bol kazançlar
eyyy ~ 6 yıl önce
çok lazımmış gibi damgaları ab'ye uygun hale değiştiriyorsunuz eğitim kalitesi,sosyal hak,maaş,kanunları da ab standartlarına uygun getirsenize niye yapmıyorsunuz işinize mi gelmiyor ? ayrıca vize için, ülkemize sadece kimlikle veya vizesiz gelen ülkelerin konsolosluklarının vize aracı kurumlarıyla ortak olarak vatandaşlarımızı soyması ve yurtdışı çıkış harcı rezillikleri ne zaman bitecek ? kendi ülkemizde bu kadar sorun yaşıyoruz kimsenin umurunda değil kalkmış pasaport damgalarını ab'ye uygun değiştirince herşeyi hallettiğimizi sanıyoruz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalcin ~ 6 yıl önce
Ben yurtdisinda yasiyorum imkanin olsada burada size sadece 1 Ay diyrum oda dayana bilir isen asgari ucret 1400euro gider kira 700 saglik sigortasi 300 gaz elektirik 80 euro öteki yeme içmeyi yazmıyorum arkadaş
yalçın kardeş ~ 6 yıl önce
madem yurtdışı (sanırım avrupayı kast ediyorsun) o kadar kötü geri gelin ülkenize niye gelmiyorsunuz? burada da asgari ücret 1400 tl herşey hergün zamlanıyor,benzin 5 tl,et 70-80 tl,kiralar 700-800 tl den başlıyor ki o da ortalama muhitlerde. devlet hastanelerinde kuyruk var, muayene için randevu alamıyorsun, özel hastaneye gitsen paran yetmez,çocuk yardımı,işsizlik parası çok komik rakamlar,torpilsiz,tanıdıksız hiçbir işin hallolmuyor,hakkını arayamıyorsun,arasan mahkemeler yıllar sürüyor, işçiysen işten atılıyorsun 3 kuruş tazminat ya alıyorsun ya almıyorsun, insanları tazminat vermemek için işe başladıktan 11 ay sonra işten atıyorlar biliyorlar dışarda işsiz çok istedikleri gibi hareket ediyorlar,sendika desen hepsi sarı, peki hal böyleyken biz ne yapalım? avrupadaki türkler bizden beter şikayetçiler ama sosyal hakları,çocuk yardımlarını,işsizlik maaşlarını,hastanelerdeki hizmeti vs bırakıp gelmeyi istemiyorlar,çıkarlarına ters ondan sonra da avrupa şöyle kötü böyle bilmem ne.
Avrupa ~ 6 yıl önce
Sen dön gel kardeşim Türkiye'ye, ben sana asgari ücretten iş vericem söz veriyorum, 1400 TL her ay hesabında, sağlık sigortanı da ödeyeceğim. İstanbul'da 700 TL'ye ev tutar yaşarsın mis gibi, çevrende en kaliteli okullar, hastaneler, metro, otobüs. Her gün yarım kilo bonfile pişirtirsin hanıma. Her haftasonu gezer tozarsın. Ay sonu birikeni de Euro'ya çevirtip 2-3 sene sonra Almanya'da bir ev alırsın emeklilik için. Avrupa seni kıskansın.
Kardelen ~ 6 yıl önce
Bunun yerine sinir guvenligi arttirilsa daha iyi olmaz mi ? Hergun onlarca yasadisi Afgan ulkemize Iran sinirindan yuruyerek giris yapiyor. Ucuz islerde calisip para biriktiriyor, parayi ulkesine gonderdikten sonra, bizim polisimize gidiyor, "abi ben ulkenizde kacak kaldim, ulkeme geri donmek istiyorum" diyor. Devletin cebinden karsilanan para ile thy konforuyla ulkelerine geri donuyorlar. Buna bir onlem alinamaz mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neu paß ~ 6 yıl önce
Yeni pasaport lar harikkaaa olmusss

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Super ~ 6 yıl önce
Hayirli olsun gelmesin araplar azeriler onlar bunlar sunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Azeri ~ 6 yıl önce
Azeriler cok mu incitti seni?
pul ~ 6 yıl önce
ya su cikis pulu sacmaligini,utancini da bir kalddirsaniz artik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesinlikle ~ 6 yıl önce
Çok şükür internet bankacılığından ödenmeye başlandı ziraat bankasından ama külfet hadi madem alıyorlar bilet parası içinde bir kalem olamaz mı
Ya evet ~ 6 yıl önce
Köprüde sıra oluyor iki tecavüzcü koysunlar diyoruz anlayan yok :))))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000