23 Haziran 2012, Cumartesi 10:05:23

PASAPORT GECİKİNCE...

Eski pasaportları ile Almanya’dan Türkiye’ye gelen Yıldız çifti, yetkililerin pasaportlarını değiştirin uyarılarına uydu pasaportlarını değiştirdi. Çift yeni pasaportlarını alamadıkları için Almanya’ya dönemiyor.
  • Bu durumdan yurtdisindaki gurbetçiler de etkilendi biz pasaport kalmadı diye türkiye ye tatile gidemiyoruz
  • Neyi doğru yapıyoruz ki bunu yapalım. Her tarafımız yamuk (deve misali). Ama herkes bu düzeni kabullenmiş ve sorduğun zaman cevap 'burası Türkiye'. Yani 2. (hatta 3.) sınıflığı toplum olarak kabullenmişiz. Dolayısıyla o koltukta oturanların sizin yaşadığınız sorunlar umurlarında bile değil. Sorumluluğu olmayan sorumlular bu ülkeyi yönettiği sürece ilerlemeyi, iyilrşmeyi beklemek hayalcilikten bile öte bir olgu...
  • dunyanin en pahali pasaportuna yeni bir unvan daha geldi dunyanulin en uzun surede cikan pasaportu ... daha neler gorucez bakalim ...
  • Bir pasaport sorununu çözemeyen ülke nasıl AB kapılarında sürünür, bu pasaport işlerinden kaç kişi nemalandı??? Bu iş bu kadar zor mudur?
  • türk ün pasaport ile imtihanı :))) Bu kadar komik bir durum olamaz ....yetkililer uyuyormu? işin kötüsü gurbeyçi vatandaş gidipde türkiye deki bu trajikomik olayı çalıştığı işyerine anlatsa adamlar inanmazlar ve bir tarafları ile gülerler... :))

Yıllık iznini kullanmak amacıyla, Almanya’dan Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine gelen Hüseyin Yıldız adlı gurbetçi vatandaş tatilini Almanya’ya dönemiyor. Aldığı dönüş uçak biletleri geçersiz kalacak gurbetçinin de Almanya’ya belirlenen tarihte gidememesi durumunda, işini de kaybetmesi söz konusu olacak. Başına gelen ilginç olayı Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek’e de anlatan gurbetçi Hüseyin Yıldız, sorununa çare bulunmasını istedi.

“PASAPORTUM VERİLMEZSE İŞİMİZİ KAYBEDERİZ”
Yıllık iznini kullanmak üzere Şarköy’e eşi Fatma Yıldız (56) ile birlikte geldiğini söyleyen Hüseyin Yıldız (60) yaşadığı pasaport sıkıntısını, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek’e iletti.

Şarköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gittiğini ifade eden Yıldız, “Zamandan kazanmak, yeni pasaporttan yararlanmak için müracaatta bulunduk. Bize 15 gün içerisinde geleceği söylendi. İzin süresi içinde verileceği için kabul ettik. Ve dilekçemizi verdik. Geçerli olan pasaportlarımız da iptal edildi. 15 gün geçmesine rağmen pasaportumuzu alamadık. Bize, pasaportun daha geç bir sürede verileceği bize beyan edildi. Böyle bir durumda biz mağdur kalacağız. 

Mağduriyetimizi giderecek yetkili bir kişi karşımızda bulamadık. Almanya’ya dönmek için 8 günümüz var. Eğer bu süre içinde pasaportumuzu alamazsak, yurt dışına çıkamıyoruz. Aldığımız geri dönüş uçak biletleri yanacak. En önemlisi de eşimle birlikte işimizi kaybetme riski ile karşı karşıyayız. Almanya’da 45 yıldır bulunuyorum, orada çalışıyoruz. Biz ne yapacağız, gece uyku uyuyamıyoruz, yetkilerden çare istiyoruz. Bizim en geç 2 Temmuz’da Almanya’da olmamız gerekiyor.” dedi.

Vali Zübeyir Kemelek “Türkiye genelinde pasaport ile ilgili bir sorun var. Acil haller dışında pasaport verilemiyor. Pasaportları basan şirketle anlaşmazlık meydana geldi” dedi.

Vali Kemelek, korumasına, Hüseyin Yıldız’ın kimlik bilgileriyle, telefonunun alınmasını ve sorununun çözülerek kendisine bildirilmesini söyledi.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde yayınladığımız "Pasaport alım süresi 40 güne çıktı" haberinde pasaport alacakların bekleme sürelerinin arttığı ve başvuru yapacakların bu hususa dikkat etmesi gerektiğini açıklamıştık.

PASAPORT GECİKİNCE...

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

hollanda ~ 12 yıl önce
Bu durumdan yurtdisindaki gurbetçiler de etkilendi biz pasaport kalmadı diye türkiye ye tatile gidemiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deve... ~ 12 yıl önce
Neyi doğru yapıyoruz ki bunu yapalım. Her tarafımız yamuk (deve misali). Ama herkes bu düzeni kabullenmiş ve sorduğun zaman cevap 'burası Türkiye'. Yani 2. (hatta 3.) sınıflığı toplum olarak kabullenmişiz. Dolayısıyla o koltukta oturanların sizin yaşadığınız sorunlar umurlarında bile değil. Sorumluluğu olmayan sorumlular bu ülkeyi yönettiği sürece ilerlemeyi, iyilrşmeyi beklemek hayalcilikten bile öte bir olgu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne soylenir ~ 12 yıl önce
dunyanin en pahali pasaportuna yeni bir unvan daha geldi dunyanulin en uzun surede cikan pasaportu ... daha neler gorucez bakalim ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Bir pasaport sorununu çözemeyen ülke nasıl AB kapılarında sürünür, bu pasaport işlerinden kaç kişi nemalandı??? Bu iş bu kadar zor mudur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
türkişi ~ 12 yıl önce
türk ün pasaport ile imtihanı :))) Bu kadar komik bir durum olamaz ....yetkililer uyuyormu? işin kötüsü gurbeyçi vatandaş gidipde türkiye deki bu trajikomik olayı çalıştığı işyerine anlatsa adamlar inanmazlar ve bir tarafları ile gülerler... :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000