22 Temmuz 2012, Pazar 08:12:26

PARAŞÜTTE YENİ GÖZDE: KARAHIDIRLI

Yamaç paraşütçüleri için keşfedilmemiş alternatif bir yer olan Erdemli ilçesine bağlı Karahıdırlı tepesi, bu spora gönül verenlere maviyi ve yeşili bir arada görme imkanı tanıyor.

Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübü (AHAS) Başkanı Güner Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hava Sporları Federasyonu'nun Türkiye'de yamaç paraşütüyle uzun menzilli uçuş ve antrenmanlar için çeşitli yerleri kullandığını söyledi.

Türkiye'de keşfedilmeyen ve yamaç paraşütçülerine alternatif alanlar sunabilecek çeşitli yerlerin bulunduğunu ifade eden Akkaya, Erdemli ilçesine bağlı Karahıdırlı köyünün yamaç paraşütü yapmak için en ideal yerlerden biri olduğunu kaydetti.

Akkaya, burada antrenman amaçlı atlayışlar gerçekleştirdiklerini dile getirerek, “Karahıdırlı tepesinden atlayıp gökyüzünde kartallara rakip olarak süzülmek bile mümkün. Buradan uçtuğumuzda hem masmavi Akdeniz'i hem de yemyeşil tarım arazileri ve doğal güzelliklerini doyasıya görebiliyorsunuz. Önü deniz olan bölgelerin dışında, Alpler'den sonra yamaç paraşütü için hava şartları ve uçuş güvenliği açısından en uygun yerin Karahıdırlı tepesi olduğuna inanıyorum. Yamaç paraşütüyle uzun mesafe Türkiye rekoru 186 kilometre ile Denizli'de kırıldı. Burada bunu 300 kilometreye çıkarmak mümkün” dedi.

Denizli'de gerçekleştirilen Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonasında AHAS'ın Türkiye Şampiyonu olduğunu hatırlatan Akkaya, şunları kaydetti:

“Şampiyona hazırlıklarını sürdürdüğümüz alanlardan birini de Karahıdırlı köyü oluşturuyor. Amacımız 700 yıllık tarihi olan Karahıdırlı köyünde uçuş yaparak bölgeyi hem turizme kazandırmak hem de bölgeye yeni bir uçuş alanı kazandırmak. Ancak ulaşım konusunda sıkıntılar var. Uçmak için tepeye yaklaşık 2 kilometre zor şartlar altında yürümek zorunda kalıyoruz. Alana giden yol yapılırsa, Türkiye ve dünya şampiyonalarının belirli ayakları burada yapılabilir.”

“Önemli bir antrenman merkezi”

Akkaya, 7 yıllık spor hayatı boyunca 2 bine yakın uçuş gerçekleştirdiğini belirterek, şöyle devam etti:
“Kulübümüz sporcularından 7'si milli takımda yer alıyor. Brezilya'da Mart ayında düzenlenen yarışmada 34 takım arasından takım halinde 8'inci olduk. Sporcularımızdan Yiğit Yıldırım, 174 süper final dünya sporcusu arasından dünya 8'incisi oldu. Fransa'da düzenlenen yarışmanın ikinci ayağında ise takım halinde dünya 9'uncusu olduk. Arkadaşlarımız bir ay sonra Makedonya'da, Ağustos ayında ise ABD'de gerçekleştirilecek son ayakta uçacaklar. Karahıdırlı köyü tüm bu organizasyonlar öncesinde bizim için önemli bir antrenman alanını teşkil ediyor.”

Antrenmanlara katılan 15 yaşındaki Hamza Akkaya da, babası ile beraber 150'ye yakın uçuş gerçekleştirdiğini, Karahıdırlı köyünün de iyi uçuş yapılan bölgelerden biri olduğunu kaydetti.

Yamaç paraşütüne 3 ay önce başlayan Serdar Bozkurt ise, henüz 12-13 uçuş yaptığını belirterek, böyle bir yerde ilk defa uçtuğunu ve bir saate yakın havada kaldıklarını söyledi.

Grubun en yaşlısı Zeki Nasif de (60), 8 yıldır amatörce uçtuğunu ve yarışlara katılmadığını söyledi. Karahıdırlı köyünün uçuşlar için önemli bir yer olduğunu ifade eden Nasif, “Eğer yetkililerin dikkatini buraya çekebilirsek, gerçekten mükemmel bir uçuş merkezi olabilir. Yetkililer yardımcı olursa köye de farklı bir aktiviteyi kazandırmış olacağız” dedi.

Köy muhtarı Ali Karabulut da yamaç paraşütü yapılan yere çıkmak için yol yapılması gerektiğini, yetkililerden bu konuda yardım beklediklerini kaydetti.

Karabulut, böylelikle köylünün de değişik insanlarla tanışarak, farklı bir aktiviteye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacağını sözlerine ekledi.

PARAŞÜTTE YENİ GÖZDE: KARAHIDIRLI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000