16 Haziran 2008, Pazartesi 07:41:09

Paraşütle ölüme uçtu!

Yamaç Paraşütü Şenliği’nde, motorlu paraşütüyle (paramotor) havalanan polis memuru Cengiz Arsuz, değişen hava koşullarının da etkisiyle kontrolü kaybederek Yeşilırmak’ın istinat duvarına çarpıp suya düştü.

Amasya’da, dün saat 19.00 sıralarında Amasya Genelgesi’nin 89’uncu yıldönümü nedeniyle 12-22 Haziran tarihleri arasında düzenlenen "Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Etkinlikleri" kapsamında bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen Yamaç Paraşütü Şenliği’nde üzücü bir kaza meydana geldi. Amasya Adliyesi’nde görevli 32 yaşındaki polis memuru Cengiz Arsuz, Kurtboğazı Köprüsü yakınlarındaki Yanıktepe’den motorlu paraşütüyle (paramotor) havalandı. Kalkışından kısa süre sonra değişen hava koşullarının da etkisiyle paraşütünün kontrolünü kaybeden Cengiz Arsuz, Yeşilırmak’ın istinat duvarına çarparak suya düştü. İtfaiye ekipleri ve çevredekiler tarafından sudan çıkarılan Cengiz Arsuz, ağır yaralı olarak Şerefeddin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Arsuz, burada yapılan tüm müdahalelere karşın saat 23.00 sıralarında hayatını kaybetti.

Kaza sonrası Amasya Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ve Emniyet Müdürü Mustafa Demirok hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Havacılığa gönül veren polis memuru Cengiz Arsuz’un ters rüzgar kurbanı olduğu belirtildi. Arsuz’un cenaze törenine katılan eşi Songül Arsuz, kızlarına sarılarak ağladı. Annesi Fatma Arsuz’u da kadın polisler tesilli etmeye çalıştı. Cengiz Arsuz’nun cenazesi ambulansla memleketi Sivas’a gönderildi.

Paraşütle ölüme uçtu!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000