04 Nisan 2010, Pazar 08:44:09

Paraşütçüler Karaman'a geliyor

Karaman'ın Kılbasan beldesinde bulunan Karadağ'ın eylül ayında uluslar arası bir yamaç paraşütü yarışmasına ev sahipliği yapacağı bildirildi.

Karaman'a gelen ve yamaç paraşütü konusunda çalışmalar yapan eğitmen ve organizatör Murat Çakmak, bölgenin yamaç paraşütü aktiviteleri için elverişli olduğunu belirterek, "Bu konuda 2 yıldır süre gelen bir proje çalışmamız var. Bu proje, XC Turkey Paragliding Cup Projesi. Proje kapsamında Karaman'da uluslar arası bir yamaç paraşütü yarışması gerçekleştireceğiz.

Bu yarışmada dünyanın 7 kıtasından ülkemize davet edeceğimiz yamaç paraşütü pilotları birinci olabilmek için yarışacak. Karaman Karadağ'dan başlayacak yarışma, Konya, Beyşehir, Burdur ve Isparta üzerinden Antalya sahillerinde son bulacak. Yarışma 83 bin kilometre kare alan ve 500 kilometrenin üzerinde bir uçuş öngördüğümüz bir uçuş parkurunda gerçekleşecek" dedi.

Yarışma kapsamında birçok ilke imza atacaklarını dile getiren Çakmak, "Bu ilklerden birisi gökyüzünde müzik etkinlikleri olacak. Yunus Emre'nin eserlerinden hazırlanan bir senfoniyi havadan çekeceğimiz çekimlerle yayınlamayı düşünüyoruz. Bunun için gökyüzünde müzik aletleriyle çekimler yaptık ve bunu stüdyo çekimleriyle birleştirerek yayınlayacağız. Bu yarışma sayesinde ülkemizi ve ülkemizin doğal güzelliklerini tüm dünyaya tanıtma fırsatı bulabileceğiz" şeklinde konuştu.

Paraşütçüler Karaman'a geliyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000