06 Ekim 2008, Pazartesi 08:32:10

Paraşütçüler eylem yaptı!

Kaş ilçesinde bir grup yamaç paraşütçüsü, kendilerine daha önce söz verilmesine rağmen güvenli olarak kullanamadıklarını iddia ettikleri güvenli iniş pisti için eylem yaptılar.

Kaş Yat Limanı'nda bir araya gelen bir grup yamaç paraşütçüsü, ilçede güvenli iniş yapacakları bir alanın bulunmaması nedeniyle eylem yaptı. Daha önce Kaş Belediyesi tarafından Yat Limanı içerisinde gösterilen iniş pistinin kendilerinden başka herkes tarafından kullanılmasına tepki gösteren yamaç paraşütçüleri, güvenli bir iniş alanının sağlanmasını istediler.

Eylem öncesi bir grup yamaç paraşütçüsü eylem alanına paraşütleriyle iniş yaptı. Paraşütçülerden Uğur Yavaş, yamaç paraşütünün turizme ve Kaş ekonomisine büyük katkı sağladığını kendilerinin de Kaş'ta yamaç paraşütü sektörünü geliştirmek istediklerini belirtti. Daha önce kendilerine belediye tarafından Yat Limanı içerisinde gösterilen güvenli iniş pistinin aynı zamanda Kaş Genç Spor Kulübü tarafından da otopark olarak kullanıldığını hatırlatan Yavaş, "Arkadaşlarımız park eden araçlar yüzünden güvenli iniş yapamıyor. Bu da üzücü kazalara neden olabilmektedir. Biz burada yetkililerden bize güvenli iniş pisti tahsis etmelerini istiyoruz" dedi.
Yat limanında toplanan yaklaşık 100 kişi, "1 Otobüs Kaç Pilot Eder", "Ölü Deniz'de Bir Sezonda 30 Bin Uçuş Yapılıyor Bunun Nedenini Biliyor Musunuz?", "Dikkat Kaş'ta Yamaç Paraşütü Bitiyor", Verilen Sözler Tutulsun", "Kaş'ta Uçmak İstiyoruz" yazılı dövizler taşıdı sloganlar attı.

Bu sırada eylem alanına gelen Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş'ta yapılan dalış yamaç paraşütü gibi etkinliklerin kentin turizm zenginliğini ortaya koyduğunu belirterek, alternatif turizm sektörlerine ellerinden gelen katkıyı yaptıklarını söyledi. Kocaer, paraşütçülere yaşanan olumsuzluğun bir an önce ortadan kaldırılacağı sözünü verdi.

Belediye Başkanının alandan ayrılmasından sonra Kaş Genç Spor Kulübü yöneticilerinden oldukları iddia edilen 3-4 kişilik bir grup yat limanına gelerek eylem yapan yamaç paraşütçüleriyle sözlü tartışmaya girdi. Tartışma, Kaş Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Eriş ve araya girenler tarafından büyümeden yatıştırıldı.

Paraşütçüler eylem yaptı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000