21 Nisan 2014, Pazartesi 07:50:16

PARAŞÜTÇÜ DENİZE DÜŞTÜ HAYATINI KAYBETTİ

Muğla’nın Fethiye ilçesine arkadaşlarıyla yamaç paraşütü uçuş tecrübesini arttırabilmek amacıyla gelen Bulgar paraşütçü 200 metreden denize çakılarak hayatını kaybetti.

Muğla’nın Fethiye ilçesine arkadaşlarıyla yamaç paraşütü uçuş tecrübesini arttırabilmek amacıyla gelen Bulgar paraşütçü 200 metreden denize çakılarak hayatını kaybetti.

3 arkadaşıyla cuma günü geldiği Ölüdeniz’de 2. kez uçmak için arkadaşları ile sabah erken saatte Babadağ’a çıkan Bulgar Bilgisayar uzmanı Viktor Konstantino (32) 1700 metrelik pistten single(tekli) rahat bir uçuş yaptı. Gökyüzünde yaklaşık 20 dakika uçuş yapan Viktor Konstantino Ölüdeniz semalarına geldiğinde birkaç dönüş hareketi yapmak istedi. Paraşütüyle havada dönüş yaparken ipleri iyi çekemeyince paraşütünün içine düştü. Yedek paraşütünü açamayan Viktor Konstantino yaklaşık 200 metreden denize çakıldı. Diğer uçuş yapan pilotlar Viktor Konstantino’nun düştüğünü görünce kıyıda bekleyen bir tekneyle harekete geçtiler. Kıyıya yaklaşık 300 metre mesafede denize çakılan Bulgar paraşütçü İngiliz paraşütçüler tarafından hemen bota alındı. Ağır yaralı olarak süratle kıyıya getirilen Viktor Konstantino 112 acil ambulans ekibi tarafından yapılan ilk müdehalenin ardından Fethiye Devlet Hastanesine kaldırılırken yolda öldü. Kazayı duyan arkadaşları hastaneye koştu. Kazaya Fethiye Cumhuriyet Savcılığı el koydu. Jandarma olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet savcısı Deniz Ayça Gerçek’in hastane morgunda yaptığı ön incelemenin ardından Bulgar Paraşütçünün cenazesi geniş çaplı otopsi için Muğla adli tıp kurumuna gönderildi. Bulgar paraşütçünün tabutu morgdan çıkarılırken oldukça üzüntülü olan arkadaşları gazetecilerin görüntü çekmesine engel olmaya çalıştı.

2 YIL ÖNCE FETHİYE’YE YİNE GELMİŞTİ

Ölüdeniz’de kıyıya 300 metre mesafede denize çakılarak hayatını kaybeden Bulgar paraşütçü Viktor Konstantino’nun 4 yıl önce yamaç paraşütü öğrenmeye başladığı ve 2 yıl öncede Ölüdeniz’e yine aynı arkadaşlarıyla kara yoluyla gelip yamaç paraşütü tecrübesini arttırdığı kaydedildi. Kaza sonucu hayatını kaybeden Bulgar paraşütçünün arkadaşları evli, 1 çocuk babası olan Viktor Konstantino’nun eşine durumu bildiremedi. Arkadaşlarından biri cep telefonuyla Viktor Konstantino’nun babasını arayarak acı haberi verirken oldukça zorlandı. Viktor Konstantino ‘nun elbiseleri ve bazı eşyaları da bir naylon poşetle bu arkadaşına teslim edildi. Kaza ile ilgili soruşturmayı Cumhuriyet Savcılığı ve Ölüdeniz Jandarma Karakol komutanlığı sürdürüyor.

PARAŞÜTÇÜ DENİZE DÜŞTÜ HAYATINI KAYBETTİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000