03 Aralık 2008, Çarşamba 07:48:13

Paraşüt tutkunu doktor...

Erzurum’un Oltu ilçe Devlet Hastanesi Ortopedi Servisi’nde görev yapan Uzman Dr. Burkay Kaçıra, 11 yıldan beri yamaç paraşütüyle uçuyor. Ege Üniversitesi’nde okurken yamaç paraşütü eğitimi alan Dr. Burkay Kaçıra, uçmanın keyfini doyasıya yaşıyor.
  • sevgili kutluhancıgım senı seviyoruz

Oltu Devlet Hastanesi’nde 2 yıl önce göreve başladıktan sonra da yamaç paraşütü zevkinden vazgeçmedi. Yamaç paraşütü dışında optimis, planör, dalış, snowboard sporlarıyla da ilgilendiğini söyledi. Asıl ilgi alanının yamaç paraşütü olduğunu ve bir çok yerde uçtuğunu belirten Burkay Kaçıra, uçmanın araba sürmekten daha zevkli olduğunu dile getirdi.

Yamaç paraşütü yapmanın püf noktalarını da anlatan Dr. Kaçıra şunları ifade etti:

“Yamaç paraşütüyle uçmak için ilk önce rüzgarlı bir günde uygun bir dağ veya tepe bulmak gerekiyor. Gerekli malzemelerin hazırlanmasından sonra rüzgarın hareketli olduğu bir anda 10-15 adım koşup paraşütü havalandırdıktan uçuş başlar. Geriye havada paraşütü yönlendirmek ve daha önceden planladığınız şekilde uygun olan yere havada süzülerek inmek kalıyor.”

Paraşüt Oltu’da yamaç paraşütü yapmak isteyenlere gerekli yardımı yapacağını kaydeden Kaçıra, “Bu spora merak salan varsa, ilgilenmek isteyenlere yardımcı olmaya hazırım. Oltu’da bu sporu yapan yok. Çok güzel bir spor dalı insana farklı duygular yaşatıyor.”dedi.

Paraşüt tutkunu doktor...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
sevgili kutluhancıgım senı seviyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000