14 Mayıs 2010, Cuma 08:01:20

Paramotor keyfi Bursa'da

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Deydinler köyünde havacılık tutkunları paramotor keyfi yaşıyor.
İnegöl'e bağlı Deydinler köyünün eski muhtarı ve havacılık sevdalısı arkadaşları, tekerlekli oturma yeri olan, pervane vasıtasıyla yüksek bir yere gerek kalmadan düz zeminden kalkış yapabilen ''paramotor trike'' ile gökyüzünde kuşlar gibi süzülmenin keyfini çıkarıyor.

Gitgide meraklılarının arttığı bu sporu daha geniş kitlelere tanıtmak, tutkunları bir çatı altında buluşturmak için Türk Hava Kurumu'na bağlı olarak, "İnegöl Sportif Havacılık Kulübü" de kuruldu. Kulübün bir süre önce yapılan ilk genel kurulunda başkanlık görevine eski Deydinler Muhtarı Selahattin Külcü getirildi. Deydinler yolu üzerindeki Karaçayır'da bir araya gelen kulüp üyeleri, paramotorlarla gökyüzüne çıkmanın ve İnegöl'ü havadan seyretmenin tadına varıyor.

Kulüp Başkanı Selahattin Külcü, paramotorun en güzel özelliğinin, hiçbir tepe olmadan, motor ile yerden direk yükselebilmesi olduğunu, normalde 2 bin 500 ile 3 bin metre yükselmenin mümkün olduğunu söyledi. Türk Hava Kurumu bünyesinde 2009 yılında resmi olarak kurulan derneğin 10 gün önce yapılan genel kurulunda görevlendirmeleri yaptıklarını, şu anda 17 üyeye sahip olduklarını bildiren Külcü, "Havacılık çok farklı ve keyifli bir spor dalıdır. Çocukluğumdan beri bende bir tutkudur. 2005 yılında Bursa'da eğitim alarak başladık. Türkiye genelinde yaklaşık 10 yıldan beri yapılıyor ve şu anda 2 bin 500 civarında pilot var. İşin ilk adımı yamaç paraşütü. Paramotor trike veya single uçuş, yamaçtan sonra ileri seviye bir uçuştur. İnegöl'de ilk olarak 140 metrelik Deydinler Karatepe'de başladık. Daha sonra geçen yıl 240-250 metrelik Edebey mevkiindeki Seyrantepe'de devam ettik. Kuzeye bakan bir tepe olması dolayısıyla hafta sonları Bursa'daki arkadaşlarımız da buraya geliyor. Bursa bizden 5-6 yıl önde. Bursa'nın 600'lük binlik güzel tepeleri var" dedi.
Paramotor keyfi Bursa'da

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000