30 Aralık 2012, Pazar 08:14:31

PARAMOTOR İLE HAVACILIĞI SEVDİRECEK

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde havacılık tutkunu Turgut Akbaş, motorlu yamaç paraşütünün diğer bir kolu olan paramotor trike ile gökyüzünde uçmanın keyfini yaşıyor.
  • ne sertifikası ben paso uçuyorum paramotorla istanbulda kimsede bişi deiyemez
  • guzel bir ugras. Keske daha cok insan yapabilse. Emniyetli ucuslar diliyorum kardesimize.
  • Bunun delta kanatlı olanları daha güzel. Ben olsam ondan alırım
  • Bu tutkuda bir yere kadar oluyor kesin ilerde bu işi ticarete dökecektir (Bkz. Paraglidingturkey, çukurova doğa sporları)

Küçük yaşta pilot olmak istediğini ancak elindeki fırsatı kaçırdığını kaydeden havacılık sevdalısı Elbistanlı işadamı Turgut Akbaş, tekerlekli ve oturma yeri olan, pervane vasıtasıyla yüksek bir yere gerek kalmadan düz zeminden kalkış yapabilen ‘paramotor trike’ ile gökyüzünde kuşlar gibi süzülmenin keyfini çıkarıyor. Aktaş, gitgide meraklılarının arttığı bu sporu daha geniş kitlelere tanıtmak, tutkunları bir çatı altında buluşturmak için ‘Elbistan Sportif Havacılık Kulübü’nü hayata geçirmeyi de planlıyor. Aktaş, Elbistan’da Çilingir Çayırı olarak bilinen mevkiden paramotoruyla gökyüzüne çıkmanın ve Elbistan’ı havadan seyretmenin tadını yaşıyor.

Paramotorun en güzel özelliğinin hiçbir tepe olmadan motor ile yerden direkt yükselebilmesi olduğunu, normalde 2 bin 500 ile 3 bin metre yükselmenin mümkün olduğunu belirten Aktaş, “Havacılık çok farklı ve keyifli bir spor dalıdır” dedi.
Paramotor trike eğitimi ve sertifika olmadan uçuşa izin verilmediğini kaydeden Aktaş, “Uçmak için her konuda olduğu gibi eğitim gerekiyor. Eğitim sürecinin tamamlanması sonunda uçuş öncesi tüm güvenlik önlemlerinin alınması şart. Uçuşlarda rüzgarın yönünü ve meteorolojiyi iyi takip etmek çok önemli. Güzel bir spor. Herkese tavsiye ederim. Çocukluğumdan beri uçmak isteğim vardı. Hatta pilot olmak istiyordum. Ancak pilot olmak kısmet olmadı. Bu kadarını yapabiliyoruz. Vatandaşlarımız da spora oldukça ilgili. Bu kapsamda kurs ve kulüp kurma noktasında çalışmalarımız olacak” diye konuştu. 

PARAMOTOR İLE HAVACILIĞI SEVDİRECEK

Yorumlar

onurr ~ 11 yıl önce
ne sertifikası ben paso uçuyorum paramotorla istanbulda kimsede bişi deiyemez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
guzel ~ 11 yıl önce
guzel bir ugras. Keske daha cok insan yapabilse. Emniyetli ucuslar diliyorum kardesimize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Salih Kü ~ 11 yıl önce
Bunun delta kanatlı olanları daha güzel. Ben olsam ondan alırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tutku ~ 11 yıl önce
Bu tutkuda bir yere kadar oluyor kesin ilerde bu işi ticarete dökecektir (Bkz. Paraglidingturkey, çukurova doğa sporları)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000