28 Şubat 2012, Salı 08:24:41

ÖZEL UÇAKLA YARDIM...

Seyşeller açıklarında bir yangın sonucu motorları susan ve akıntıyla sürüklenmeye başlayan İtalyan Costa şirketine ait Costa Allegra kruvaziyer gemisine yardım için İtalya'dan bir uzman ekip özel uçakla gönderildi...
İtalya'da geçen ay kayalıklara çarparak yan yatması sonucu 32 kişinin öldüğü Concordia adlı kruvaziyer gemisinin sahibi Costa Crociere şirketinin yetkilileri, aralarında müdürler ve teknisyenlerin bulunduğu 14 kişiden oluşan bir ekibin özel bir uçakla gönderildiğini belirterek, gemideki tüm yolcuların sağlık durumunun iyi olduğunu ve gemide belirli noktalarda tahliye olasılığı için toplandıklarını kaydetti. 
 
413 kişilik mürettebat ile çoğu İtalyan, Fransız ve Avusturyalı 25 değişik milliyetten 636 yolcunun yer aldığı gemide Türk yolcu bulunmuyor. 
 
İtalyan yetkililer, geminin motorları çalışmadığı için şarj olmayan akülerinin sadece dış aydınlatmayı yapabildiğini, havalandırmanın çalışmadığını belirterek, gemide ayrıca olası korsan saldırısından korunmak için 9 İtalyan askerinden oluşan bir ekibin bulunduğunu söylediler. 
 
Yardım için römorkörler ile uzmanlar gelinceye kadar bölgede kalmak üzere bazı yük ve balıkçı gemilerinin, bu gece Costa Allegra kruvaziyerinin yakınına gelecekleri kaydedildi. (Son Dakika)
ÖZEL UÇAKLA YARDIM...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000