25 Ocak 2012, Çarşamba 14:43:48

ÖZEL UÇAK BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ...

Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın yurtdışı ziyaretlerine gitmek üzere kullanacağı özel uçak için 300 bin Euro'luk ödeneğin serbest bırakılması talebi, tartışma yarattı...
Rum Simerini gazetesi "Jet İle Seyahatler... Başkan'ın Kopenhag Seyahati İçin 70 Bin Euro Ödedik" başlıklarıyla verdiği haberde, Başkanlığın yurtdışı seyahatlerinde kullanmak üzere Net Jet şirketinden uçak kiraladığını belirterek, 2012 yılı için şirketle anlaşmanın yenilenmesi için Meclis'in 300 bin Euro'luk ödeneği serbest bırakmasının istendiğini aktardı.
 
Bahse konu miktarın çok yüksek olmasından dolayı Meclis Maliye Komitesi'nin, uçağın kiralama masrafları, özel uçakla kaç uçuşun yapılacağı, ihaleye neden çıkılmadığı gibi ayrıntılı bilgi istediğini yazan gazete, dün konuyla ilgili söylenenlere yer verdi.
 
Bu ay için serbest bırakılan 70 bin Euro'luk ödeneğin Hristofyas'ın Kopenhag seyahati için kullanıldığını aktaran gazete, her uçuş saatinin 6 bin Euro'ya mal olduğunu ve Danimarka'ya 9 saatlik uçuş dikkate alındığında bu seyahat için 70 bin Euro'nun kullanıldığını belirtti.
 
Haravgi gazetesi ise özel uçağın, Kıbrıs'ın AB Dönem Başkanlığını üstlenecek olması sebebiyle kiralanacağını belirtti. (Zaman)
ÖZEL UÇAK BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000