12 Haziran 2010, Cumartesi 08:14:05

Özel izinle uçtular...

İzmir’in Tire İlçesi’nde, prematüre olarak dünyaya gelen ve solunum yetmezliği çeken erkek bebeğin yaşamını büyük bir fedakarlık örneği göstererek riskli olmasına rağmen gece uçuşu yapan hava ambulansı pilotları kurtardı.
  • Ambulans helikopterlerin çoğu uçuşu IFR...
  • Ülkemizde VFR uçuşlar SR-SS (Sunrise-Sunset) arasında izin verilen aralıkta yapılır ... Yorum yapmadan , eleştirmeden önce helikopterin ve pilotların IFR kabiliyeti var mı yok mu bilmek lazım , uçuş planı VFR'mı IFR'mı bilmek lazım , ambulans uçuşlara özel kuralları bilmek lazım . Bol keseden atmakla olmuyor yorum yapmak ! IR'ı olmayan pilot siz isterseniz CATIIIc kabiliyetli helikopter/uçak verin , mecburen VFR uçacaktır ... En iyi şartlarda özel izinle SVFR yaparsınız ki o da türk değil dünya sivil havacılığı gereği mümkün olmayabilir .
  • Hv.K.K. izin vermiyor...
  • Gece ucus sistemi barindiriyorsa neden sivil havacilik kurallarina gore gece ucmaya yetkili degil? Bu nasil bir sacmalik? Acil durum, hayati tehlike sadece gunduz mu olur? Gece ucmasi icin gereken duzenleme neden yapilmaz? Neden biz mantiksizliklar ulkesiyiz, neden yoneticiler gorunen hatalari/yanlisliklari dahi duzeltmez????

Tire’de yaşayan 7 aylık hamile Müjgan Kara (21), önceki gün saat 19.00 sıralarında evinde sancılandı. Yakınları tarafından Tire Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kara, 1 kilo 400 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdi. Ancak bebeğin solunum yetmezliği çekmesi nedeniyle, yoğun bakım ünitesine alınmasına karar verildi. Hastanede şartların yetersiz olması nedeniyle Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne sevki uygun görüldü.

Komuta merkezinden özel izin

Bunun için İzmir’de konuşlu bulunan Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans helikopter istendi. Ancak, pilotlar, bebeği alıp tekrar İzmir’e dönmeleri halinde havanın kararacağı hesaplayarak, endişelerini dile getirdi. Askeri helikopterler gibi bünyelerinde gece uçuş sistemi barındıran ancak sivil havacılık kurallarına göre gece uçuş yetkisi olmayan hava ambulansının pilotları, komuta merkeziyle bağlantıya geçerek özel izin aldı. Amsulans helikopterin zamamında hastaneye ulaştırdığı bebeğin, durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Özel izinle uçtular...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Ambulans helikopterlerin çoğu uçuşu IFR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ülkemizde VFR uçuşlar SR-SS (Sunrise-Sunset) arasında izin verilen aralıkta yapılır ... Yorum yapmadan , eleştirmeden önce helikopterin ve pilotların IFR kabiliyeti var mı yok mu bilmek lazım , uçuş planı VFR'mı IFR'mı bilmek lazım , ambulans uçuşlara özel kuralları bilmek lazım . Bol keseden atmakla olmuyor yorum yapmak ! IR'ı olmayan pilot siz isterseniz CATIIIc kabiliyetli helikopter/uçak verin , mecburen VFR uçacaktır ... En iyi şartlarda özel izinle SVFR yaparsınız ki o da türk değil dünya sivil havacılığı gereği mümkün olmayabilir .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hv.K.K. izin vermiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gece ucus sistemi barindiriyorsa neden sivil havacilik kurallarina gore gece ucmaya yetkili degil? Bu nasil bir sacmalik? Acil durum, hayati tehlike sadece gunduz mu olur? Gece ucmasi icin gereken duzenleme neden yapilmaz? Neden biz mantiksizliklar ulkesiyiz, neden yoneticiler gorunen hatalari/yanlisliklari dahi duzeltmez????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000