11 Şubat 2017, Cumartesi 09:24:21

Özbekistan -Tacikistan arasında 25 yıl sonra uçak seferi

Özbekistan ile Tacikistan arasında 25 yıl aradan sonra ilk defa uçak seferi yapıldı. Tacikistan havacılık şirketi Somon Air'den yapılan açıklamada, şirkete ait yolcu uçağının Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'den Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e sefer düzenlediği belirtildi.
  • Buralarin tekrarda kominist rusyaya bağlanmasi zorunludur kominizm hala var mi yok ayri mesele..bu bölgelerden hiç bir halt olmaz..50 yil geçse yine bir sey olmaz.

Tacikistan havacılık şirketi Somon Air'den yapılan açıklamada, şirkete ait yolcu uçağının Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'den Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e sefer düzenlediği belirtildi.

Uçakta yolcuların yanı sıra Tacikistan Havacılık Kurumu yetkililerinin de yer aldığı kaydedilen açıklamada, heyetin Taşkent'te iki ülke arasındaki düzenli uçak seferlerinin detaylarına ilişkin görüşmelerde bulunacağı bildirildi.

DUŞANBE-TAŞKENT UÇUŞLARI YAPILACAK
Açıklamada, 1992 yılından beri ilk defa düzenlenen uçak seferinin ardından 20 Şubat'tan itibaren düzenli olarak haftada bir kez Duşanbe-Taşkent uçuşlarının yapılacağı ifade edildi.

Somon Air şirketi Genel Müdürü Tomas Halam, yaptığı değerlendirmede, Duşanbe-Taşkent karşılıklı uçuşlarının iki ülke devlet başkanlarının akıllı kararları sonucunda mümkün olduğunu söyledi.

Halam, "Kardeş Tacikistan ve Özbekistan halkları bu günü 25 yıl bekledi" ifadesini kullandı. Duşanbe'de kasım ayında düzenlenen Hükümetlerarası Karma Ekonomik Kurul toplantısında, 2017 yılının ilk yarısında iki ülke başkentleri arasındaki uçak seferlerinin yeniden başlatılmasına ilişkin protokol imzalanmıştı. Taraflar arasında sağlanan mutabakata göre, kış mevsiminde hafta bir kez, yaz aylarında ise iki kez Duşanbe-Taşkent uçuşlarının yapılması öngörülüyor.

Tacikistan'da 1992 yılında iç savaşın çıkması üzerine durdurulan iki ülke arasındaki uçuşlar, daha sonra Tacikistan ile Özbekistan arasındaki durgun ilişkilerden dolayı yeniden başlatılamamıştı.

Özbekistan -Tacikistan arasında 25 yıl sonra uçak seferi

Yorumlar

camarothy ~ 7 yıl önce
Buralarin tekrarda kominist rusyaya bağlanmasi zorunludur kominizm hala var mi yok ayri mesele..bu bölgelerden hiç bir halt olmaz..50 yil geçse yine bir sey olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ozbek ~ 7 yıl önce
Valla buralari Allah bilir de sen kendin bir aynaya bak bakiim.
Thycomario ~ 7 yıl önce
Türkiye'yi nereye bağlayalım hocam değerli yorumunuzu bekliyorum .

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000