27 Kasım 2011, Pazar 09:28:51

ÖZAL'IN UÇAĞI NASIL DÜŞÜRÜLMEK İSTENDİ?

Eski Cumhurbaşkanlarımızdan Turgut Özal'a uçakla yapılan suikast girişimini oğlu Ahmet Özal anlattı. İşte Özal'a düzenlenen suikastin perde arkası...
  • Biri çıkar (hani ergen gibi) bu daha önce verilmişti ha haa hi vari yorum yazarya,işde onları böyle boş yorumlarını bi zahmet yayınlamayında göz zevkimiz ve yorumları ayırdığımız zaman bir zahmet kısalsın lütfen.
  • ``bence konu hakkinda bilgisi ya da bilgiye dayali gorusu olmayanlar cok iddiali konusurlarsa inandirici olmaz`` denseydi 2 alttaki yorumda daha anlamli bir cumle olurdu emmi.
  • bu haber yeni degilki o zamanlarki arsivleri ac arastır biraz ogren cahilligin gitsin sonra gel bidaha yaz
  • UÇAK DÜŞÜYOR, IŞIKLAR SÖNMÜŞ MOTORLAR PATLAMIŞ PİKE YAPMIŞ BURUNLAMASINA DALIŞ YAPIYOR VE VE VE O, PARMAĞINI SIYIRAN KURŞUN İÇİN BAS BAS BAĞIRAN KENDİNİ YERDEN YERE ATAN ÖZAL!! AÇMIŞ GAZETE OKUYOR. SÜPERTURGUT İŞ BAŞINDA:) SONRA BAKIYOR MİLLET TABİ BAYGIN AMA SÜPPOTURGUT NE YAPIYOR ALLAHIN DEDİĞİ OLUR DİYOR VE AN DURUYOR! İNSANLAR SAKİNLEŞİYOR VE HERKES MUTLU HERKES SAKİN ÖLÜMÜN TECCELLİ ETMESİNİ BEKLER İKEN BİR MUCİZE OLUYOR! RUHLARININ GÜZELLİĞİ YÜZLERİNE VURMUŞ OLAN ÖZAL AİLESİNİ BU MİLLETE ARMAĞAN EDİYOR... YERSEN. AHMET ÖZALI DA KUTLAMAK LAZIM HİÇ YALAN SÖYLEYEMIYOR.
  • bu memlekete Adnan mendereesten sonra gelmis en iyi basbakandır..kendisine birsuru suikast hazırlanmıstır.bu ne ilki nede sonuncu olanıydı..80 li 90 lı yıllarda adam oldurmek moda idi..gencler yazmasın bari buralara
  • Peki , midesi delinen hostesin durumu ne olmuş , bilgi varmı ? ( Benimde midem delinmişti de )
  • yaa hayret adamlar o kadar ugrasicak sonrada siz kurtulacaksiniz isteseler sizi 10 kere gomerlerdi denize bu arada ne geldiyse basimiza bunlar yuzunden gelmedimi dahada konusuyorlar. kurtulamadik sizin gibilerden.
  • Ucak yanilmiyorsam G-IV/ANA ucagıydı. Ve bu olay, yani elektrik arizasi basbakan ucaktayken bir kez de Yalova uzerinde yasanmisti. Pilotu da basbakanlik ucus ekibinden Pakistan asilli, Amerikali Taher (Tahir) Alam'di. Bu ucaklar ilk defa Ozal'in basbakanligi doneminde alinmisti ve hatirladigim kadariyla en cok ta onun doneminde ariza yaptilar.
  • çok inandırıcı gelmedi bana,Hollywood senaryosunu andırıyor...kötü bir senaryo hatta:)
  • bir sürü senaryo sallayın gitsin. kablolar birbrine dgmez demek sacma bir şey. :)) daha ne kadar çok sacma şey oluyor bir bilseniz. aklınız hayaliniz şaşar. her başınıza geleni komplo saymak sizin alışkanlığınız olmuş. bir sizin başınıza geliyor sanki bunlar.
‘İLK KEZ AÇIKLADIĞIM SUİKAST GİRİŞİMİ’
Turgut Bey size çok güvenirmiş. Bana güveni vardı. Mesela önemli bir konuşma yapacağı zaman, muhakkak arar Ankara’ya çağırırdı, üzerinde beraber çalışalım diye. Babamla bir uçak kazası geçirdik, oradan biliyorum ne kadar güvendiğini. I Hangi kaza bu? 1987’deki suikast girişiminden hemen önce Başbakanlık uçağıyla İstanbul’dan Ankara’ya gideceğiz. Ölümünden sonra o kaza da incelenmeye alındı.

Nasıl yani? O zaman anlamamıştık, şimdi fark ediyoruz. Uçak Gulfstream’di. Özel uçakların Rolls Royce’udur. Uçağa önceden girdim, babam da gazetecilerle VIP salonunda. Uçakta kaptan pilot, ikinci pilot, hostes ve ben varız. Motorlar çalışırken uçağın ışıkları bir anda gitti. İkinci pilot kalktı düğmelere bastı, ışıklar geldi. “Ne oldu” dedi pilota. O da “Sigortalar efendim önemli değil” dedi.

Bu arada yanılıyorsam düzeltin, siz pilotsunuz değil mi? Evet, 25 yıllık. Derken babam uçağa bindi. Uçakta 13 kişiyiz. Büyükada üstündeyiz. Yine gitti ışıklar. Düğmeye bastılar ışıklar geldi. Babama “Uçağı geri döndüreceğim” dedim. “Nasıl biliyorsan öyle yap” dedi.

Ciddi bir tehlike var mıydı? Kaptan pilota döndüm, hâlâ “Bir şey yok Ankara’da baktırırız” diyor. “Kardeşim uçakta Başbakan var, şakası yok geri dön” deyince döndü. Bir anda sağ motor “bam” dedi gitti. Sol motor zorlanmaya başladı.

İlk suikast girişiminden ne kadar önce oluyor bu? Kısa bir süre önce. Uçak da otomatik pilottan çıktı, kapaklandı, biz aşağıya denize doğru gidiyoruz diklemesine. Bir anda dumana boğulduk, göstergeler gitti, telsizler çalışmıyor.

Müthiş bir panik olmalı... Hem de nasıl. Herkes çığlık çığlığa, camdan bakıyorum uçak denize doğru iniyor. Babam karşımda. Onun yanında da acil çıkış kapısı vardı. Uçak denize inerse 20 dakika suyun üzerinde yüzer. İnerse kapıyı açar, babamı dışarı iter kurtarırım diyorum. Hostes düştü bayıldı, orada midesi delinmiş kızın.

Turgut Bey ne yapıyor? Gazete okuyordu. Işıklar sönünce bıraktı. İlk defa öyle bağırırken gördüm. “Herkes yerine otursun, Allah’ın dediği olur.” Ardından herkes sakinleşti. Uçak pistin ucuna vurdu, tekerler patladı, durdu. Dumanlar çıkıyor uçaktan, pistin ortasındayız.

Haberleşme olmadığı için kulenin de durumdan haberi yok herhalde? Yok. Gece karanlık. Her an uçak inebilir üzerimize. Kaptan pilot “Herkes çıksın patlayacak” diye bağırdı ama kapı açılmıyor. Kabin basıncıyla dışarısı eşit değil. Koşup kargoyu açtılar. I Kargo kapısı yerden yüksektir. 2.5 metre yüksek, yer beton. Korumalar atladı. Babamı omuzlardan tutarak indirdiler. Ondan sonra da herkes sıraya girdi. Tam korku filmi gibi. Bu arada arka kapı açılınca kabin basıncı eşitlendi. Normal kapıyı açtım.

Peki ne olmuş uçağa? ABD’den mühendisler geldi. İki kablo birbirine sürtmüş, kısa devre yapmış.

Normal mi bu? 60 milyon dolarlık uçakta öyle aptal bir şey olmaz. Belli ki birisi oynamış kablolarla! Fakat o gün es geçildi, raporda ne diyor biliyor musun? “Bu durumda, uçağın infilak etmeme oranı yüzde 5!” O zaman ciddiye alınmadı.

Eşref Bitlis’in olayına benziyor. Hem de çok. Eşref Bitlis’in uçağının motorları 10 saniye arayla duruyor. O uçağın bir motorunun durma ihtimali 13 milyon saatte birdir. İki motorun bir anda durma ihtimali yok. Aynı anda duruyor.

Bu olaya kimleri tanık göterirsiniz? Uçakta 13 kişi vardı. Mesela Koruma Müdürü Musa Öztürk ve Özel Kalem Müdürü Tevfik Ertürk.

Peki neden Turgut Bey üzerine gitmedi bu işin? Babam çok rahat bir insandı. Öyle şeyleri takmazdı kafasına.

(Habertürk)
ÖZAL'IN UÇAĞI NASIL DÜŞÜRÜLMEK İSTENDİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 12 yıl önce
Biri çıkar (hani ergen gibi) bu daha önce verilmişti ha haa hi vari yorum yazarya,işde onları böyle boş yorumlarını bi zahmet yayınlamayında göz zevkimiz ve yorumları ayırdığımız zaman bir zahmet kısalsın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
``bence konu hakkinda bilgisi ya da bilgiye dayali gorusu olmayanlar cok iddiali konusurlarsa inandirici olmaz`` denseydi 2 alttaki yorumda daha anlamli bir cumle olurdu emmi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu haber yeni degilki o zamanlarki arsivleri ac arastır biraz ogren cahilligin gitsin sonra gel bidaha yaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
UÇAK DÜŞÜYOR, IŞIKLAR SÖNMÜŞ MOTORLAR PATLAMIŞ PİKE YAPMIŞ BURUNLAMASINA DALIŞ YAPIYOR VE VE VE O, PARMAĞINI SIYIRAN KURŞUN İÇİN BAS BAS BAĞIRAN KENDİNİ YERDEN YERE ATAN ÖZAL!! AÇMIŞ GAZETE OKUYOR. SÜPERTURGUT İŞ BAŞINDA:) SONRA BAKIYOR MİLLET TABİ BAYGIN AMA SÜPPOTURGUT NE YAPIYOR ALLAHIN DEDİĞİ OLUR DİYOR VE AN DURUYOR! İNSANLAR SAKİNLEŞİYOR VE HERKES MUTLU HERKES SAKİN ÖLÜMÜN TECCELLİ ETMESİNİ BEKLER İKEN BİR MUCİZE OLUYOR! RUHLARININ GÜZELLİĞİ YÜZLERİNE VURMUŞ OLAN ÖZAL AİLESİNİ BU MİLLETE ARMAĞAN EDİYOR... YERSEN. AHMET ÖZALI DA KUTLAMAK LAZIM HİÇ YALAN SÖYLEYEMIYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu memlekete Adnan mendereesten sonra gelmis en iyi basbakandır..kendisine birsuru suikast hazırlanmıstır.bu ne ilki nede sonuncu olanıydı..80 li 90 lı yıllarda adam oldurmek moda idi..gencler yazmasın bari buralara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Peki , midesi delinen hostesin durumu ne olmuş , bilgi varmı ? ( Benimde midem delinmişti de )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yaa hayret adamlar o kadar ugrasicak sonrada siz kurtulacaksiniz isteseler sizi 10 kere gomerlerdi denize bu arada ne geldiyse basimiza bunlar yuzunden gelmedimi dahada konusuyorlar. kurtulamadik sizin gibilerden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ucak yanilmiyorsam G-IV/ANA ucagıydı. Ve bu olay, yani elektrik arizasi basbakan ucaktayken bir kez de Yalova uzerinde yasanmisti. Pilotu da basbakanlik ucus ekibinden Pakistan asilli, Amerikali Taher (Tahir) Alam'di. Bu ucaklar ilk defa Ozal'in basbakanligi doneminde alinmisti ve hatirladigim kadariyla en cok ta onun doneminde ariza yaptilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
çok inandırıcı gelmedi bana,Hollywood senaryosunu andırıyor...kötü bir senaryo hatta:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bir sürü senaryo sallayın gitsin. kablolar birbrine dgmez demek sacma bir şey. :)) daha ne kadar çok sacma şey oluyor bir bilseniz. aklınız hayaliniz şaşar. her başınıza geleni komplo saymak sizin alışkanlığınız olmuş. bir sizin başınıza geliyor sanki bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000