11 Nisan 2017, Salı 09:46:12

Oylar Türkiye'ye getiriliyor

Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylaması kapsamında 7-9 Nisan tarihlerinde Kanada'da kullanılan oylardan Toronto ve Vancouver'a ait olanlar Türkiye'ye gönderildi.
  • gerçi öyle birşey olamaz(öyle yada böyle evetler fazla çıkacak tabiki) fıtratına aykırı bu işin ama, yurtdışı oylarda hayır açık ara önde çıksın birdaha oy verdirmez değiştiriverirler kanunu
  • Büyük ve güçlü bir Türkiye için en hayırlısı EVET tir :)
  • Bu torbaları getiren biri olarak, bana söylenen Hayır yazılı oy pusulalarının başka gösterilen bir torbaya aktarıldığı ve sonrasının ne olduğu bilinmiyor. Torbalar XM1 ve XM2 olmak üzere evet ve hayırlar ayrılmış durumda. Ortada tehlikeli durumlar geziyor.Bunu yakında kanıtlayacağım.
  • HAYIR HAYIR HAYIR !!!
  • Gerçekten çok güvenli..
  • Türkiye için evet
  • TABİKİ EVET
  • SONUÇ BELLİ NİYE REFERANDUM YAPIYORLAR, ALLAH AŞKINA 15 SEÇİM KAZANMIŞ ADAMLAR BUNU MU KAYBEDECEK.
  • Evet= hersey vatan icin. Hayir = vatan hainler! Hayir tarafi ins sinir disi edilirsiniz.
  • HAYIRRR

Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylaması kapsamında 7-9 Nisan tarihlerinde Kanada'da kullanılan oylardan Toronto ve Vancouver'a ait olanlar Türkiye'ye gönderildi.

Türkiye'nin Toronto Başkonsolosluğunda geçen pazar günü sona eren oy verme işlemi sonrası 4 farklı kilitle korunan güvenli odada tutulan oylar, diplomatik kurye ve siyasi parti temsilcilerinin nezaretinde Türkiye'ye doğru yola çıkarıldı.

Toronto'da kullanılan 6 bin 590 oyun bulunduğu torbalar, Dışişleri Bakanlığı temsilcisi Candan Çetinkaya, Toronto Başkonsolosluğundan Konsolos Murat Alakuşu ve Konsolos Ebru Demirbaş ile AK Parti Toronto Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mehmet Emin Erilli ve CHP Kanada Temsilcisi Halil Sivri eşliğinde Türk Hava Yollarının (THY) TK18 sefer sayılı Toronto-İstanbul uçağına konuldu. Oylar, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı gereğince heyette bulunanların yanında taşınıyor.

Vancouver Başkonsolosluğunda kullanılan bin 553 oyun bulunduğu oy torbaları da oluşturulan diplomatik kurye ile bu uçağa yetiştirildi.

Yerel saatle 23.00'te havalanan Toronto-İstanbul uçağındaki heyette bulunan Mehmet Emin Erilli, hareketinden önce AA muhabirine yaptığı açıklamada, oy torbalarını İstanbul'a kadar yanlarına taşıyacaklarını söyledi.

Erilli, Türkiye'ye ulaştıklarında oy torbalarını İstanbul'da havalimanında kurulan YSK merkezine teslim edeceklerini belirterek, "Ayrıca, Ankara Ticaret Odası salonlarında kurulacak Yurtdışı Oy Sayım Merkezi'nde de oylarımızın açılması ve sayılmasına nezaret edeceğiz." dedi.

Kanada'da referandum için Ottawa Büyükelçiliği ile Montreal Başkonsolosluğunda açılan sandıklarda kullanılan toplam 3 bin 586 oyun bulunduğu torbaların ise bugün THY'nin TK36 sefer sayılı Montreal-İstanbul uçağı ile Türkiye'ye gönderileceği öğrenildi.

Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylaması kapsamında Kanada genelinde yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 24 bin 767 Türk vatandaşı için Ottawa, Toronto, Montreal ve Vancouver'da 14 sandık kurulmuştu. Bu seçmenlerden 11 bin 729'unun sandık başına gittiği Kanada'da, halk oylamasına katılım yüzde 48 olmuştu. Kanada genelindeki 11 bin 729 oyun 6 bin 590'ı Toronto, 2 bin 811'i Montreal, bin 553'ü Vancouver ve 775'i de Ottawa'daki sandıklarda kullanılmıştı.







Oylar Türkiye'ye getiriliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

oy oyy ~ 7 yıl önce
gerçi öyle birşey olamaz(öyle yada böyle evetler fazla çıkacak tabiki) fıtratına aykırı bu işin ama, yurtdışı oylarda hayır açık ara önde çıksın birdaha oy verdirmez değiştiriverirler kanunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EVET ~ 7 yıl önce
Büyük ve güçlü bir Türkiye için en hayırlısı EVET tir :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
özge ~ 7 yıl önce
Bu torbaları getiren biri olarak, bana söylenen Hayır yazılı oy pusulalarının başka gösterilen bir torbaya aktarıldığı ve sonrasının ne olduğu bilinmiyor. Torbalar XM1 ve XM2 olmak üzere evet ve hayırlar ayrılmış durumda. Ortada tehlikeli durumlar geziyor.Bunu yakında kanıtlayacağım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
algıya devam ~ 7 yıl önce
Kanıtla o zaman. Ne duruyorsun?
Atma ~ 7 yıl önce
Sayım olmadan oylar ayrılmaz. Çuvallar mühürlü.
palavra ~ 7 yıl önce
HEP AYNI YALAN, BİRYERE VARAMAZSINIZ BÖYLE, KAYBEDECEĞİNİZİ ANLAYINCA, OYLAR ÇALINDI YALANI, YETER ARTIK BIKTIK SİZDEN.
ztk ~ 7 yıl önce
tabiki tehlikeli bir durum var, biz bu adami 15 senede tanidik, istedigine ulasmak icin yapamayacagi ne var? yolsuzluklari, konusmalari, sifirlamalari her turlu hukuksuzlugu yapti, kupon arazi pesinde ,isadamlarini kucaga oturcak dedi, hepimiz tanidik bu arkadasi.. bir secim yolsuzlugu eger planlarina engelse,yolsuzluk yapmayin mi der, elinizden ne gelirse yapin mi der??
HAYIR ~ 7 yıl önce
HAYIR HAYIR HAYIR !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hükümetin uçağıyla getirilen oylar.. ~ 7 yıl önce
Gerçekten çok güvenli..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 7 yıl önce
Türkiye için evet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EVETTTTTT ~ 7 yıl önce
TABİKİ EVET

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EVET ~ 7 yıl önce
SONUÇ BELLİ NİYE REFERANDUM YAPIYORLAR, ALLAH AŞKINA 15 SEÇİM KAZANMIŞ ADAMLAR BUNU MU KAYBEDECEK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAYIR ~ 7 yıl önce
BAL GİBİ DE KAYBEDECEK TROLCÜK...BAŞKA SORU?
Evet!!!!! ~ 7 yıl önce
Evet= hersey vatan icin. Hayir = vatan hainler! Hayir tarafi ins sinir disi edilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Asıl senin gibi oksijen israfı insanları sınır dışı etmek lazım. Vatan haini turnusolu filan icat edildi de biz mi bilmiyoruz acaba? Neye göre ben vatan haini oluyorum? Lafa gelince şimdi birlik zamanı demeyi çok iyi biliyorsunuz ama ülkeyi ayrıştıran da yine sizin gibi insanlar. Bu tamamen kişisel bir tercih isteyen evet der isteyen de hayır der. Ama hayır diyenlere vatan haini filan dersen de alnını karışlarım senin.
Yav hehee ~ 7 yıl önce
Kolaysa gel et sinir disi burada bekliyorum, seni angut
xXx ~ 7 yıl önce
Ya bi sus yandaş yaaaa evetmiş ne eveti dikte rejimi tek adam rejimi mi isteğiniz
16:35 ~ 7 yıl önce
HAYIRRR

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000