17 Nisan 2011, Pazar 17:05:23

OYLAMA SONA ERDİ

TATCA'NIN 10. OLAĞAN GENEL KURULU'NDA OYLAMA SONA ERDİ.
  • bu haber yoruma kapatıldı galiba...
  • 7 kişilik yönetim kurulunun toplanabilme zorluğunu düşünüp bunların farklı şehirlerden olmasına karşı çıkan bir başkan , ülke çapındaki 1000 tane kontrolör arkadaşının İstanbul a gelip oy kullanabilme zorluğunu değil imkansızlığını görecek ve buna bir çözüm üretecektir elbet. Oy kullanmada FIRSAT EŞİTLİĞİ ni sağlamak gerek. Yeni yönetim bunu diğer meydanları düşünerek değil bizzat İSTANBUL u düşünerek yapmalıdır. Çünkü gelecek aşikardır.
  • yeni TATCA yönetimini tebrik eder başarılar dilerim. kendilerinden isteğim : gelecek seçimlerde , ülkenin hatta dünyanın neresinde olursa olsun, derneğe üye her kontrolörün genel kurulun yapıldığı mekana gitmeksizin oy kullanabilmesine imkan sağlayan bir yol bulup yöntem geliştirmeleridir.
  • meslektaşlarımın dernekten çok büyük beklentileri var. ayhan bey son 2-3 yıldır eski çalışmalarını mumla aratır olmuştu. sanıyorum çok yıpratıldığından olsa gerek. yeni başkan umuyorum ki atc'lerin büyük beklentilerini gerçekleştirmek yolunda ciddi adımlar atar.
  • Ben seçimin Hem adil olmadığını hem de demokratik olmadığını gördüm,oylar niçin zarf içinde değildi??neredeyse açık oylama oldu.Ayrıca karşı tarafın sunumunu yapan Feyzullah Çınar ın sunumu,programı Birola göre daha doluydu.Bir İstanbullu olarak tercihlerin İstanbul -Ankara derbisine dönüşerek ortaya çıkmasını doğru bulmadım.Camiamıza hayırlı olsun...
  • seçimin adil olmadığını iddaa eden arkadaşım, her kontrolörün gitme hakkı vardı, imkanı olan gitti. Örn ben gidemedim, nöbetçiydim. Ama arkadaşlarımız seçime katıldı. Bu arada bunu yazan arkadaşıma Ankara da kaç kontrolör var, kaçı üye, Ankara seçimlerine kaç kişi katıdı sormak isterim. Merkezin Ankara olmasına gelince , pek çoğumuz Genel Müdürlük ve Bakanlık güdümlü bir yönetim istemiyoruz, bu nedenle de buna karşıyız. Yeni yönetime başarılar dilerim.
  • TATCA' nın yeni yönetimini kutluyor, daha başarılı bir dönem temenni ediyorum. TAOC Başkanı
  • Sayın Birol Bilgin ve yönetimini kutluyoruz. TATCA çok önemli bir havaclık kurumudur.Kardeş kuruluş TATCA ile ilişkilerimiz 2 yıl süredir güçlenmiş ve var olan ilişkilerimiz pekiştirilmiştir. CTATCA olarak öncelikli amaçlarımızdan biri TATCA eski Başkan Sn. Ayhan Kartal ile olan iyi ilişkilerimizin yeni yönetim ile de devamıdır. TATCA ve Yeni Yönetimi canı gönülden kutlar , başarılar dileriz. CTATCA Bşk İzzet DERKAN
  • HAVACILIĞIN MERKEZİ İSTANBUL MUŞ. YANLIŞLIKLARIN MERKEZİ DE İSTANBUL
  • hep böyle gül başkan
8 yıldır TATCA Başkanlığı'nı yürüten Ayhan Kartal'ın aday olmamasının ardından, TATCA Genel Başkanlığı için iki isim başvuruda bulunmuştu.

TATCA Genel Sekreteri Birol Bilgin ve Burhan Akyol'un yarıştığı oylamanın ardından Bilgin 135 oy, Akyol ise 61 oy aldı. Bilgin bu oylamanın ardından TATCA'nın yeni Genel Başkanı oldu.

Sadece AirportHaber'in takip ettiği Genel Kurul'da sorularımızı yanıtlayan çiçeği burnunda yeni Genel Başkan Birol Bilgin, karşısında bulunan aday Akyol'un listesinde birçok yerden aday bulunmasının TATCA için sağlıklı olmadığını, gelişen sektörü takip etmek amacıyla merkezin İstanbul'da kalması gerektiğini ifade etmişti.

Diğer başkan adayı Burhan Akyol, yapılan seçime TATCA'nın sadece bir yerden yönetilmesine karşı çıkarak, Türkiye'nin bir çok şehrine yaymak istediğini belirtmiş ve yönetim kurulunu farklı şehirlerden oluşan Hava Trafik Kontrölörleri'yle kuracağını belirtmişti.

135 oyla Genel Başkan seçilen Birol Bilgin, Akyol'un açıklamalarının ardından mikrafonlarımıza şunları söyledi; "Tek bir yerden, tek bir merkezden yönetilmiş olmak dezavantaj getirmez. Havacılığın merkezi Atatürk Havalimanı'ndan yönetilecek bir dernek olması, kısaca TATCA'nın dağılmaması için, aday oldum. Hızlı gelişen havacılık sektörüne karşı her an toplanmak, gelişmelerin arkasında kalmamak, derneğin hantal bir yapıda olmaması amacıyla aday oldum."

Bilgin, ilk hedeflerinin özlük hakları ilgili gelişmeler yaratmak, Hava Trafik Kontrölör'lerinin çalışma saatlerinin ve taşra meydanlarının ergonomik yapılarından doğan sorunları çözmek olduğunu belirtti.

Master hedeflerinin yeniden yapılanmak olduğunu belirten Bilgin, yapılacak toplantılarla bu konuya ivme kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Derneğin, artık havacılık sektöründe sözü dinlenen bir noktaya geldiğini ve kamuoyu oluşturabileceklerini belirten Bilgin, "Hedefimiz çıtayı yükseklere çıkarmak" diye konuştu.

Derneğin uluslararası çalıştığını ve yurtdışındaki gelişmeleri yakından takip edebilmeleri için H.T.K'ların en az Level 4 seviyesinde İngilizce bilmeleri gerektiğini, yapılacak çalışmalara dernek olarak destek vereceklerini belirten Bilgin, "Kimse Level 4 altı ya da üstü diye söylemiyorum. Bu benim yetki alanımda değil, ama bu aşamaları gözden geçirip, seviye ölçümlerinde yeterli seviyede olmayanların bu seviyeye gelmesi için çalışma yapılması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Bilgin sözlerini şöyle noktaladı. "Biz taşra ve merkez havaalanlarında çalışanlar aslında bir bütünüz. Havacılık o kadar hızlı gelişiyor ki Genel Başkanlığım süresince yeni bir yöntemle çalışmayı hedefliyoruz. Bu yöntem şöyle olacak. Yönetim kurulu olarak çalışmıyacağız. Her üye yönetim kurulundaymış gibi mesela bir internet sitesi yapılışı, bir sempozyum, bir eğitim aşamasında gönüllü olan üyelerimizin bu komisyonlara katılmalarını sağlayacağız. Bu şekilde hem herkesin bu etkinliği duymuş olmasını, hem de dernek içi çalışmayı genele yaymış olacağız."

YENİ GENEL BAŞKAN BİROL BİLGİN'İN LİSTESİNDE ŞU İSİMLER BULUNUYOR

Yönetim Kurulu

Asil - Birol Bilgin Yedek - Ayhan Kartal
Gülsefa Yaşar - Yedek - E. Selim Lak
Barış Acınan - Yedek - Oktay Yurdakul
Dinçer Karatürk - Yedek - Ziynet Seher Alataş
Emine Tümüklü - Yedek - Önder Ümit Daştan
Ergün Şapçı
Atıl Er

Denetim Kurulu
Bilgin Topaçlıoğlu - Yedek Rozet Sarı
N.Dinçer Ayyıldız - Yedek - Ahmet Doruk
Mehmet Kaya - Yedek - Elvin Bahçecik





©Murat Can Güllü / AirportHaber.com
OYLAMA SONA ERDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 13 yıl önce
bu haber yoruma kapatıldı galiba...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
7 kişilik yönetim kurulunun toplanabilme zorluğunu düşünüp bunların farklı şehirlerden olmasına karşı çıkan bir başkan , ülke çapındaki 1000 tane kontrolör arkadaşının İstanbul a gelip oy kullanabilme zorluğunu değil imkansızlığını görecek ve buna bir çözüm üretecektir elbet. Oy kullanmada FIRSAT EŞİTLİĞİ ni sağlamak gerek. Yeni yönetim bunu diğer meydanları düşünerek değil bizzat İSTANBUL u düşünerek yapmalıdır. Çünkü gelecek aşikardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yeni TATCA yönetimini tebrik eder başarılar dilerim. kendilerinden isteğim : gelecek seçimlerde , ülkenin hatta dünyanın neresinde olursa olsun, derneğe üye her kontrolörün genel kurulun yapıldığı mekana gitmeksizin oy kullanabilmesine imkan sağlayan bir yol bulup yöntem geliştirmeleridir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
meslektaşlarımın dernekten çok büyük beklentileri var. ayhan bey son 2-3 yıldır eski çalışmalarını mumla aratır olmuştu. sanıyorum çok yıpratıldığından olsa gerek. yeni başkan umuyorum ki atc'lerin büyük beklentilerini gerçekleştirmek yolunda ciddi adımlar atar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ben seçimin Hem adil olmadığını hem de demokratik olmadığını gördüm,oylar niçin zarf içinde değildi??neredeyse açık oylama oldu.Ayrıca karşı tarafın sunumunu yapan Feyzullah Çınar ın sunumu,programı Birola göre daha doluydu.Bir İstanbullu olarak tercihlerin İstanbul -Ankara derbisine dönüşerek ortaya çıkmasını doğru bulmadım.Camiamıza hayırlı olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
seçimin adil olmadığını iddaa eden arkadaşım, her kontrolörün gitme hakkı vardı, imkanı olan gitti. Örn ben gidemedim, nöbetçiydim. Ama arkadaşlarımız seçime katıldı. Bu arada bunu yazan arkadaşıma Ankara da kaç kontrolör var, kaçı üye, Ankara seçimlerine kaç kişi katıdı sormak isterim. Merkezin Ankara olmasına gelince , pek çoğumuz Genel Müdürlük ve Bakanlık güdümlü bir yönetim istemiyoruz, bu nedenle de buna karşıyız. Yeni yönetime başarılar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TATCA' nın yeni yönetimini kutluyor, daha başarılı bir dönem temenni ediyorum. TAOC Başkanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın Birol Bilgin ve yönetimini kutluyoruz. TATCA çok önemli bir havaclık kurumudur.Kardeş kuruluş TATCA ile ilişkilerimiz 2 yıl süredir güçlenmiş ve var olan ilişkilerimiz pekiştirilmiştir. CTATCA olarak öncelikli amaçlarımızdan biri TATCA eski Başkan Sn. Ayhan Kartal ile olan iyi ilişkilerimizin yeni yönetim ile de devamıdır. TATCA ve Yeni Yönetimi canı gönülden kutlar , başarılar dileriz. CTATCA Bşk İzzet DERKAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
HAVACILIĞIN MERKEZİ İSTANBUL MUŞ. YANLIŞLIKLARIN MERKEZİ DE İSTANBUL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hep böyle gül başkan

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000