12 Haziran 2011, Pazar 17:10:23

OY KULLANMAK İÇİN 3 UÇAK DEĞİŞTİRDİ

Hatay'ın Dörtyol ilçesi nüfusuna kayıtlı bir vatandaş, Endonezya'dan 3 uçak değiştirerek gelip Oyunu kullandı...
  • adama bak sen yaaa
  • Yüksek seçim kurulu her tc. vatandaşına oy kullanma imkanı, verme hakkını tanımak zorunda.. İzin vermedi binlerce insan yurt dışında gelerek oylarını kullandı..nasıl amerikalılar kendi ülkeler dışında yaşarken konsolosluklarında oy kullanma hakkına sahipseler Türk vatandaşları da yurt dışında bulundukları ülkelerde ki Türk konsolosluklarında çzgürce oylarını kullanmalarına sahip olmalıdırlar..her t.c. vatandaşı için geçerlidir..
  • Dışarıda yaşıyan Türk'ler neden konsolosluklarda oy kullanamıyorlar? Salt oy vermek için kalkıyor ta nerelerden, ne paralar ödiyerek geliyor oy kullanmaya. Yzık değşl mi? Oturduğum ülke İsveç te içinde olmaz üzere bir çok ülke seçimlerinde konsolosluk ya da posta ile oy kullanmayı vatandaşına sağlıyor, bizi yönetenler neden çekiniyor, korkuyor bu konuda? Yoksa Konsolosluklara güvenleri yok mu?
  • Her konuda oldugu gibi oy kullanmak konusundada bizlere örnek fedakarlik sergilediniz. Bizler surada Avrupadan gidelimmi acaba diyerek düsünürken, sizler her türlü zorlugu göze alarak gelip vatandaslik vazifenizi yerine getirdiniz. SIZLERE HELAL OLSUN.
Dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşları oy kullanmak için Türkiye'ye geldi. Kilometrelerce öteden demokratik haklarını kullanmak için gelen vatandaşlar, YSK'nın yurt dışında oy kullanılamayacağı yönündeki kararını eleştirdi.
 
Oyunu kullanmak için Endonezya'dan Hatay Dörtyol'a gelen Emre Özkorkmaz, yurt dışındaki konsolosluklarda oy verilmesine izin vermeyen Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararı nedeniyle mağdur olduklarını söyledi. Normalde temmuz sonunda gelerek düğün yapmayı planladığını aktaran Özkorkmaz, düğünü seçimden sonra yaparak eşiyle birlikte tekrar Endonezya'ya döneceğini ifade etti. Özkormaz, Dörtyol Dikilitaş İlköğretim Okulu'nda annesi ile birlikte Oyunu kullandı.
 
Mehmet Akif Karaduran ise 2 yıldır Afkanistan'da görev yaptığını, referandurumda da oy kullanmak için geldiğini söyledi. Bu seçimde de sadece oy kullanmak için memleketine geldiğini ifade eden Karaduran, abisinin de Bangladeş'te görev yaptığını ve oy kullanmak için sınır kapısına geldiğini belirtti. 
OY KULLANMAK İÇİN 3 UÇAK DEĞİŞTİRDİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
adama bak sen yaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yüksek seçim kurulu her tc. vatandaşına oy kullanma imkanı, verme hakkını tanımak zorunda.. İzin vermedi binlerce insan yurt dışında gelerek oylarını kullandı..nasıl amerikalılar kendi ülkeler dışında yaşarken konsolosluklarında oy kullanma hakkına sahipseler Türk vatandaşları da yurt dışında bulundukları ülkelerde ki Türk konsolosluklarında çzgürce oylarını kullanmalarına sahip olmalıdırlar..her t.c. vatandaşı için geçerlidir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dışarıda yaşıyan Türk'ler neden konsolosluklarda oy kullanamıyorlar? Salt oy vermek için kalkıyor ta nerelerden, ne paralar ödiyerek geliyor oy kullanmaya. Yzık değşl mi? Oturduğum ülke İsveç te içinde olmaz üzere bir çok ülke seçimlerinde konsolosluk ya da posta ile oy kullanmayı vatandaşına sağlıyor, bizi yönetenler neden çekiniyor, korkuyor bu konuda? Yoksa Konsolosluklara güvenleri yok mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Her konuda oldugu gibi oy kullanmak konusundada bizlere örnek fedakarlik sergilediniz. Bizler surada Avrupadan gidelimmi acaba diyerek düsünürken, sizler her türlü zorlugu göze alarak gelip vatandaslik vazifenizi yerine getirdiniz. SIZLERE HELAL OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000