19 Eylül 2014, Cuma 13:56:47

OTOPSİ SONUCU BELLİ OLDU

Türk Hava Yolları'nın deneyimli kaptanlarından Mehmet Gerçek'in otel odasında cansız bedeninin bulunmasının ardından yapılan otopside ölüm sebebinin kalp krizi olduğu anlaşıldı.
  • Degerli abim mekanin cennet olsun. Kpt. Serdar ÖZTÜRK
  • Allah rahmet eylesin. Bu yoğun tempo ve insanlık dışı uçuş programları ile hepimizin sonu bu olacak bu gidişle...
  • SEVGILI DEVREM ALLAH RAHMET EYLESIN KALANLARA SABIRLAR DILIYORUM. HUSEYIN KARA
  • Öncelikle kaptanımıza Allahtan Rahmet, ailesine, tanıdıklarına, çalışma arkadaşlarına ve camiaya baş sağlığı dileriz. Birinin deneyim kazanması, yetişmesi hiç kolay değil. Hele ki THY gibi güzide bir şirkette büyük sorumluluklar verilebilecek yeterlilikte görülebilmeyi hak etmek. Bakın hak etmek diyorum, tepeden inme demiyorum. Bu rahmetli kaptan gibi niceleri var ki yıpranmış, yorulmuş, aynı risk ile yüz yüze. Rahmet okuyup geçemeyeceğiz, kimse kusura bakmasın. Bu kriz otel odasına daha varmadan, uçak tekerini yere koymadan, park yerine girip park frenini çekmeden gelmiş olsaydı ne olacaktı? Grev dahi yapamayıp, kendilerine reva görülene boyun eğmek zorunda bırakılan her kokpit elemanın aynı akibetle yüz yüze olmadığını söyleyebilecek var mı? Herkes gergin, herkes endişeli herkes stres yüklü. Tabi ki bunca baskının bir faturası var. 70-75 yaşını görebilen kaç pilot var bu ülkede? Lanet olsun diye içinden geçirip hayatını daha iyi yaşamak için bu işi yapıyorsun, bedeli de bu işte...
  • Eskiden ayda bir yapabildiğimiz 24 saatlik yatıları şimdi kısıtlama olmadan ayda 4 tane yapabiliyoruz..neden ne değişti vücudumuza ilave koruyucular mı eklendi ..hayır ihtiyaç var ve kim takar sağlıkmış kanserimiz bünyeymiş..patron korunacak ki ülke ayakta dursun..budur..
  • Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Yakınlarına sabırlar diliyorum. M.ARIK
  • Son uçuşumu onunla yapmıştım bir hafta önce.. Haya böyle ilginç işte. Allah rahmet eylesin kaptanım
  • Sevgili kaptanim cok uzdunuz bizi...Allah rahmet eylesin nurlar icinde yatin insallah...
  • Kaptanım, mekanın cennet olsun, sigarayı bir türlü birakamadın. Senede 1000 saat uçmak yoruyor insanı, bunun 700 saate indirilmesi şart, hele 50 Yasin üzerindeki pilotlar için. Ve 55 yasında emekli olmak gerekiyor, Avrupa'da olduğu gibi. Birde uçuş sırasında cockpit te sigara içilmesinin önlenmesi lazım. Sigara içen arkadaslar, lütfen sigarayı bırakın.
  • Mehmet abi, Türk Sivil Havacılığına çok katkın oldu. Artık anılarımızdasın, ama son üç aylık programının incelenmesi gerekir, yorgunluk olduğu bir GERÇEK! Mekanın cennet olsun, allah eşine kızına oğluna ve tüm yakınlarına sabır versin. Artık birileri yorgunluk konusuna el atsın B737 de acemilerin yaptığı programlar incelensin, bu ikinci ölüm. Afacan Kaptan, bu yorgunluğu nezaman tespit edecek?

Türk Hava Yolları'nın deneyimli kaptanlarından Mehmet Gerçek'in otel odasında cansız bedeninin bulunmasının ardından yapılan otopside ölüm sebebinin kalp krizi olduğu anlaşıldı.

İstanbul-Bişkek seferini yaptıktan sonra oteldeki odasında istirahat eden Gerçek kaptan, dönüş seferi için lobiye inmeyince odasında cansız bedeniyle karşılaşılmıştı. Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te yaşanan olay sonrası Mehmet Gerçek'e otopsi yapıldı.

Otopsi neticesinde deneyimli kaptanın kalp krizi geçirdiği ve kanında herhangi bir bulguya rastlanmadığı öğrenildi.

©AirportHaber

OTOPSİ SONUCU BELLİ OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Degerli abim mekanin cennet olsun. Kpt. Serdar ÖZTÜRK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sonumuz... ~ 10 yıl önce
Allah rahmet eylesin. Bu yoğun tempo ve insanlık dışı uçuş programları ile hepimizin sonu bu olacak bu gidişle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sonumuza cvp ~ 10 yıl önce
zorlamı yaptırıyorlar bu işi sana yaaa...yapma o zaman git limon sat...ama Money tatlı geliyor demii..hem ağlarım hem giderim misali :)
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
SEVGILI DEVREM ALLAH RAHMET EYLESIN KALANLARA SABIRLAR DILIYORUM. HUSEYIN KARA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
garip ~ 10 yıl önce
Hüseyin Kara bey, devrem Allah Rahmet eylesin diyor, okuyan bir kişi beğenmiyor, asker düşmanlığınızı anlarım ama Allahın rahmetine saygınız olsun. Bu kadar sevgisiz olmayalım lütfen.(Rahmetli pilotuda yazının sahibinide tanımam, asker de değilim ! )
Üzüldük ~ 10 yıl önce
Öncelikle kaptanımıza Allahtan Rahmet, ailesine, tanıdıklarına, çalışma arkadaşlarına ve camiaya baş sağlığı dileriz. Birinin deneyim kazanması, yetişmesi hiç kolay değil. Hele ki THY gibi güzide bir şirkette büyük sorumluluklar verilebilecek yeterlilikte görülebilmeyi hak etmek. Bakın hak etmek diyorum, tepeden inme demiyorum. Bu rahmetli kaptan gibi niceleri var ki yıpranmış, yorulmuş, aynı risk ile yüz yüze. Rahmet okuyup geçemeyeceğiz, kimse kusura bakmasın. Bu kriz otel odasına daha varmadan, uçak tekerini yere koymadan, park yerine girip park frenini çekmeden gelmiş olsaydı ne olacaktı? Grev dahi yapamayıp, kendilerine reva görülene boyun eğmek zorunda bırakılan her kokpit elemanın aynı akibetle yüz yüze olmadığını söyleyebilecek var mı? Herkes gergin, herkes endişeli herkes stres yüklü. Tabi ki bunca baskının bir faturası var. 70-75 yaşını görebilen kaç pilot var bu ülkede? Lanet olsun diye içinden geçirip hayatını daha iyi yaşamak için bu işi yapıyorsun, bedeli de bu işte...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eren ~ 10 yıl önce
Eskiden ayda bir yapabildiğimiz 24 saatlik yatıları şimdi kısıtlama olmadan ayda 4 tane yapabiliyoruz..neden ne değişti vücudumuza ilave koruyucular mı eklendi ..hayır ihtiyaç var ve kim takar sağlıkmış kanserimiz bünyeymiş..patron korunacak ki ülke ayakta dursun..budur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kpt ~ 10 yıl önce
Arkadaşım tamamen haklısın! o bahsettiğin AÇIK MESAİLİ UÇUŞLARI malum şirket tk uçuşlarını devr aldığında üst üste 3-4 gün yaptırıyordu. Şimdi vicdanları sızlıyormu acaba? şu an geçerli olan uçuş ve istirahat sürelerini düzenleyen talimatı ilk yazan ve sonra patronların zoruyla 7 kez değiştiren ,değiştirten ve ve halen uygulayan MESLEKTAŞLARIMIZIN?HEP BİZLER YAPIYORUZ KÖTÜLÜĞÜ BİZLERE...
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Yakınlarına sabırlar diliyorum. M.ARIK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Son uçuşumu onunla yapmıştım bir hafta önce.. Haya böyle ilginç işte. Allah rahmet eylesin kaptanım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 10 yıl önce
Sevgili kaptanim cok uzdunuz bizi...Allah rahmet eylesin nurlar icinde yatin insallah...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kaptanım, mekanın cennet olsun, sigarayı bir türlü birakamadın. Senede 1000 saat uçmak yoruyor insanı, bunun 700 saate indirilmesi şart, hele 50 Yasin üzerindeki pilotlar için. Ve 55 yasında emekli olmak gerekiyor, Avrupa'da olduğu gibi. Birde uçuş sırasında cockpit te sigara içilmesinin önlenmesi lazım. Sigara içen arkadaslar, lütfen sigarayı bırakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Mehmet abi, Türk Sivil Havacılığına çok katkın oldu. Artık anılarımızdasın, ama son üç aylık programının incelenmesi gerekir, yorgunluk olduğu bir GERÇEK! Mekanın cennet olsun, allah eşine kızına oğluna ve tüm yakınlarına sabır versin. Artık birileri yorgunluk konusuna el atsın B737 de acemilerin yaptığı programlar incelensin, bu ikinci ölüm. Afacan Kaptan, bu yorgunluğu nezaman tespit edecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000