13 Mayıs 2013, Pazartesi 15:28:51

OSMANİYE'DE F-16 DÜŞTÜ

Osmaniye'de F-16 savaş uçağı düştü.
  • Arkadaşlar özellikle havaci rumuzuyla yazan şahsın yorumu ve diğer yorumları oluduktan sonra bu memlekette ne Hava Kuvvetler'ne nede sonuçta bir pilota bile saygınız kalmamış... Üstelik bu havacılık ile alakalı bir site? Ama herşeyi Ankara'dan beklersiniz değilmi? Bravo!
  • Boyuna atlayın diye almıştık biz zaten zora kalınca atlayın.. Tamam !
  • Hatay sivil uçuşları derhal durdurulmalı! Acımadan yolcu uçağını düşürebilecek kapasite var bunlarda...
  • Artik savastayiz.
  • kedidir kedi !!!
  • Öncelikle geçmiş olsun, Fakat aklıma takılan teknik bir konu var. Ben Mekatronik Mühendisiyim ama Havacılık sektöründe değilim. Pilotu arama-kurtarma çalışmasında bahsediliyor. Pilotun atlayış ekipmanları içerisinde GPS yok mu ? Neden ? Teşekkürler.
  • Barış süreci herkese hayırlı olsun!
  • F-16'ımızı Suriye düşürdü derlerse Tayyip bir kez daha Amerika'nın kuklalığını yaptığını kanıtlayacak bence eğer ki gerçekten teknik bir arıza değilseydi. Sizce çok mu abartıyorum? Son günlerde Amerikan hayranlığı bayağı arttı sayın başbakanın.
  • Ergenekon işidir, Hatay daki bombalamaları da bir yerlere bağlayamadılar henüz, yeni bir iddianame çıkar artık. Barış (!) sürecini kıskananlar yapmıştır! (Artık en ciddi meselelere bile böyle yorum yazar oldum ne yapayım, öyle bir ülkede yaşıyoruz)
  • geçmiş olsun Allah bir daha göstermesin

Amanos bölgesi yakınlarında F-16 tipi savaş uçağının düştüğü bildirildi.

TSK AÇIKLAMA YAPTI

TSK'dan yapılan açıklamada, "5'inci Ana Jet Üs Komutanlığına (Merzifon / AMASYA) ait bir adet F-16/C uçağı ile 13 Mayıs 2013 Pazartesi günü saat 14:15'te Osmaniye civarında Amanoslar Bölgesindeki görev uçuşu esnasında, uçağın pilotunun "Atlıyorum!" mesajını müteakip irtibat kesilmiştir.  Başlatılan arama kurtarma faaliyetleri sürdürülmektedir." denildi.

Bu arada pilotun sağ olarak kurtulduğu belirtildi.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'ın açıklaması:

Cerrah, uçağın Amanos Dağları'ndaki Yarpuz bölgesinin Hatay yönüne doğru olan civarda düştüğü yönünde bilgi aldıklarını belirtti.

''YARPUZ BÖLGESİNE DÜŞTÜĞÜ BİLGİSİNİ ALDIK''

Ekipleri bölgeye sevk ettiklerini kaydeden Cerrah, "Uçağın Yarpuz bölgesine düştüğü bilgisini aldık. Ekiplerimizi sevk ettik. Şu ana kadar enkaza ulaşılamadı. Arama çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

OSMANİYE'DE F-16 DÜŞTÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Awacs ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar özellikle havaci rumuzuyla yazan şahsın yorumu ve diğer yorumları oluduktan sonra bu memlekette ne Hava Kuvvetler'ne nede sonuçta bir pilota bile saygınız kalmamış... Üstelik bu havacılık ile alakalı bir site? Ama herşeyi Ankara'dan beklersiniz değilmi? Bravo!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atla ya ohh ~ 11 yıl önce
Boyuna atlayın diye almıştık biz zaten zora kalınca atlayın.. Tamam !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
İnsaf yahu... Sebebi belli değilken, hele hele pilotumuzun yaşayıp yaşamadığı belli değilken, bu derece saygısızca, sınırsızca yorum yapmak bence çok yanlış. Bu kadar duygusuz olunmamalı. O uçağın orada keyiften uçmuyordu herhalde...
Dur ~ 11 yıl önce
Hatay sivil uçuşları derhal durdurulmalı! Acımadan yolcu uçağını düşürebilecek kapasite var bunlarda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gazamiz mubarek ola ~ 11 yıl önce
Artik savastayiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havaci ~ 11 yıl önce
kedidir kedi !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kedi doktoru ~ 11 yıl önce
Böyle bir konuda bile, bu şekilde yazabiliyorsanız size söyleyecek söz bulamıyorum
Bir Soru ~ 11 yıl önce
Öncelikle geçmiş olsun, Fakat aklıma takılan teknik bir konu var. Ben Mekatronik Mühendisiyim ama Havacılık sektöründe değilim. Pilotu arama-kurtarma çalışmasında bahsediliyor. Pilotun atlayış ekipmanları içerisinde GPS yok mu ? Neden ? Teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VAR ~ 11 yıl önce
Her türlü elektronik yardımcı var. Nokta olarak pilota ulaşılabilir. bu konuda daha ayrıntılı bilgi verilemez.
Burak K. ~ 11 yıl önce
ELT çalışıyormuş.. Nasıl bulamadılar aklim ermiyor..
var da... ~ 11 yıl önce
Kardeşimizin sağ olduğuna dair direk bir bulgu yok. Ama kanopinin bulunması atladığı anlamına geliyor. İnşallah başarılı bir atlama gerçekleştirmiştir. Ancak bölgenin dağlık olması başarılı bir inişi zor kılıyor. Ağaca takılmış olma olasılığı da yüksek gibi görünüyor. Gelelim sorduğunuz soruya. Malesef hali hazırda kullanılan sistemler 20 yıllık. Bu konuda uzun süredir çalışmalar sürüyor olsa da hala yeni bir sistem alınamadı. Bu sistem koordinat vermiyor ve eski olması nedeniyle çalışmasında sıkıntılar olabiliyor. Temas kurulamamasını buna yormak istiyorum. Çünkü çalışıyor olsaydı şimdiye kadar illa ki bir temas kurulurdu. Ama işte bu durumda da arazi ve hava şartları arama kurtarmayı olumsuz etkiliyor. inşallah ciddi bir yaralanması yoktur ve bir an önce kendini buldurmak için bir şeyler yapar. Yoksa dağ başında geceyi geçirmek de zor olur. Dualarınızı esirgemeyin lütfen...
VAR diyene ~ 11 yıl önce
aman çok kozmik bilği sanki :)) bilği verilmezmişşş...sam amaca uydudan ağzımızdaki dolduyu görüyor..amannn çok kozmik yaaa
Burak K. ya ~ 11 yıl önce
var da... rumuzuyla yazan benim. Sizin için de ilave bilgi vereyim. Jet uçaklarında ELT bulunmuyor. Beacon sinyali veren cihaz atlama sandalyesinde. Pilotumuz da sandalyeden ayrılıp paraşütle iniş yaptığı için aynı yerde olmuyor. Beacon cihazının yeri de malesef yurtdışındaki bir merkezden öğrenilebiliyor bildiğim kadarıyla. Öğrenilebilinirse arama bölgesi daraltılabilir elbette ancak dediğim gibi pilotla farklı yerlerde olma ihtimalleri yüksek.
hayırlı olsun! ~ 11 yıl önce
Barış süreci herkese hayırlı olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baglamalımıyım? ~ 11 yıl önce
F-16'ımızı Suriye düşürdü derlerse Tayyip bir kez daha Amerika'nın kuklalığını yaptığını kanıtlayacak bence eğer ki gerçekten teknik bir arıza değilseydi. Sizce çok mu abartıyorum? Son günlerde Amerikan hayranlığı bayağı arttı sayın başbakanın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HPM900 ~ 11 yıl önce
Ergenekon işidir, Hatay daki bombalamaları da bir yerlere bağlayamadılar henüz, yeni bir iddianame çıkar artık. Barış (!) sürecini kıskananlar yapmıştır! (Artık en ciddi meselelere bile böyle yorum yazar oldum ne yapayım, öyle bir ülkede yaşıyoruz)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne baglaması ~ 11 yıl önce
ucak duser hemen surıyeye cevırırsınız bu ısı bızım mıllet boyle mıllet.bırısı der anya dıgerı der konya ıkısını bırbırıne baglamaya calaısır yok efendım o dusen f16 ucagı nı amerıka dusurdu pasıf dusununn oyuna gelmeyın
f16 ~ 11 yıl önce
geçmiş olsun Allah bir daha göstermesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000