08 Eylül 2008, Pazartesi 15:42:13

Oslo - New York seferleri başlıyor

İskandinavya Havayolları (SAS), Norveç'in başkenti Oslo'dan New York ve Bangkok'a direk uçak seferleri başlatmayı planlıyor.

Oslo Gardermoen Havalanı, yoğun bir hava trafiğine sahip olmasına rağmen kıtalararası uçuşta sadece Continental Havayolları haftada bir kez New York'a ve Pakistan Havayolları da Lahor'a direk uçuş hizmeti sağlıyor. SAS yöneticileri, Oslo'dan kıtalararası uçuş için yeterli potansiyelin bulunduğuna dikkat çekiyor. Şu anda 11 uçağıyla kıtalararası yolculuklarda hizmet vermekte olan SAS, Oslo-New York arası yeni uçuşlar gibi planlanan yeni rotalarla birlikte bu sayının 16'ya çıkacağını belirtiyor.

SAS, 2008 yılında yaşadığı ekonomik sorunlarını giderdikten sonra kıtalararası yeni uçuş istikametleri projesine başlamayı düşünüyor. 2009 yılının da bu yıl gibi sıkıntılı geçeceğini düşünen SAS Genel Direktörü John Dueholm, "Buna rağmen bir yandan da karlılığımızı arttırmak için potansiyeli olduğunu düşündüğümüz yeni istikametlere yönelmemiz gerekiyor" şeklinde düşüncelerini açıkladı.

Petrol fiyatlarının artmasından kaynaklanan ekonomik kriz sadece SAS'ı değil tüm havayolu şirketlerini olumsuz etkilemiş, havayolu yöneticileri de yükselen petrol fiyatları karşısında farklı maliyetleri dengeleme stratejileri uygulamıştı. SAS da geçtiğimiz dönemde bazı kısa uçuş rotalarını iptal ederek çalışanlarından bir kısmını işten çıkarmıştı.

Oslo - New York seferleri başlıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000