07 Aralık 2012, Cuma 08:17:02

OSCAR'A "UÇUŞ" VAR

Uzun süredir merakla beklenen ve başrolünü Hollywood'un usta ismi Danzel Washington'ın oynadığı "Uçuş (Flight)" bugün vizyona girdi. Şimdiden Oscar için adı geçen film, bir pilotun başından geçenleri konu alıyor...
  • izledim bugun bence güzel güzel filmdi
  • kotu oyuncu... Ciddi rollerdeki Denzel'i seyerederken siritmamak mumkun degil.
  • ABD'de bu filmi izleyen meslektaşlarımız "gerçek değil ki" fikrine kapılmışlar.Kanımca toplum psikolojik olarak pilotsuz uçaklar için hazırlanmaya başladı.

Son yıllarda fantastik ve çocuk filmlerine kayan Robert Zemeckis’in klasik dramaya geri dönüşünü müjdeleyen “Uçuş”, haftanın en iyisi. Özellikle uçak kazası sahneleriyle çok konuşulan filmin adı şimdiden Oscar adayları arasında anılmaya başlandı bile.

“Back to the Future/Geleceğe Dönüş”, “Forrest Gump” filmlerinin yönetmeni Robert Zemeckis’in son filmi “Uçuş”, afişinin vaad ettiğinin aksine aksiyon değil klasik bir drama.

Yönetmenin 2000 yapımı “Cast Away/Yeni Hayat” filmindeki uçak kazası ve kurtuluş hikayesini de hatırlatan film, uçuş esnasında gerçekleşen bir felaketin ardından zorunlu iniş yaparak yolcuların neredeyse tamamının hayatını kurtaran deneyimli pilot Whip Whitaker’ın başından geçenleri anlatıyor.

Kazanın ardından Whip, kahraman ilan edilse de kazaya dair daha fazla şey öğrenildikçe bunun kimin hatası olduğuna ve o uçakta neler yaşandığına dair cevapsız sorular belirmeye başlıyor ve bir anda suçlu konumuna düşüyor.

Oscar bahislerinde filmin adı hem yönetmenlik hem de Denzel Washington’ın oyunculuğuyla anılmaya başlandı bile. Özellikle başarılı uçak kazası sahneleriyle hafızalara yerleşecek görünen “Uçuş”un dışarıda çok iyi eleştiriler aldığını belirtelim.

Uçuş - Flight
Yönetmen: Robert Zemeckis
2012/ABD/138 Dakika

OSCAR'A "UÇUŞ" VAR

Yorumlar

www ~ 11 yıl önce
izledim bugun bence güzel güzel filmdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Danzel ~ 11 yıl önce
kotu oyuncu... Ciddi rollerdeki Denzel'i seyerederken siritmamak mumkun degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DİĞER BAKIŞ ~ 11 yıl önce
ABD'de bu filmi izleyen meslektaşlarımız "gerçek değil ki" fikrine kapılmışlar.Kanımca toplum psikolojik olarak pilotsuz uçaklar için hazırlanmaya başladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000