17 Ekim 2008, Cuma 16:34:35

Orhan Birdal'dan önemli açıklamalar

Airport TV ekranlarından canlı olarak yayınlanan “Sorun Cevaplasın” programında Airport TV Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık’ın dün akşam ki konuğu olan Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Birdal, havacılık sektörü hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
  • keşke 200 ytl tazminatımız da elimizden alınıp tam adalet sağlansaydı
  • sayın genel müdürümüz adaletli dağıttıklarını söylüyorlar takdirini size bırakıyorum arkadaşlar 850 milyon nere 220 milyon nere artı 850 alanlar 200 alanlardan maaş olarakta 600 milyon fazla alıyorlar...
  • Ne demek olmayan bi parayı dağıttık sanki kendi paranı dağıtıyosun yıllardan beri becerip dağıtamadığınız avrupadan gelen para başka yerlere harcadınız yıllarca allahtanda korkunuz yok mu hiç kişiden kişiye değişirmiş hava seyrüsefere 850 elektronik brifing 520 diğerleri 260 bumu sizin insafınız bumu adaletli dağıtım hepimiz aynı kuruma hizmet ediyoruz bu fark sizce adil herhalde bu dünyada olmasada öteki dünyada hesabı sorulur bu adil düzeninizin merak etmeyin
  • Eskişehir'de havaalanı var, Uşak'ta havaalanı var ve bu iki havaalanı da yüksek talep nedeniyle ihtiyaca cevap veremiyorlar herhalde ki DHMİ Genel Müdürü Kütahya, Eskişehir ve Uşak çevresine hizmet verecek bir Bölgesel Havalimanından bahsediyor. Yahu siz daha mevcut havaalanlarının şartlarını iyileştirin de bölgesel havalimanınız kusur kalsın. Al işte, dört sabahtır Bursa Yenişehir'i sis basıyor SunExpress'in ADB-YEI uçağı mecburen gecikmeli kalkıyor. YEI'de ILS var ama CAT-I, görüş 550m nin altına düştümü tısss. Aynı şey Diyarbakır için de geçerli, göğüslerini gere gere "Diyarbakır'a ILS taktık." dediler ama o da CAT-I, orada da görüş 550m nin altına düştümü tısss. Kaldı ki Diyarbakır meteorolojik şartları nedeniyle kışın çoğu sabah 0 görüş olan bir meydan. Aslında oraya CAT-IIIa/b takılması lazımdı ya, hiç olmadı CAT-II takılsaydı bari. (Bu arada önemli not: Canım memleketimin hiçbir meydanında CAT-III ILS yok.)

Airport TV’de yayınlanan “Sorun Cevaplasın” programına konuk olan Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Birdal, Airport TV Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık ve izleyenlerden gelen soruları yanıtladı.

Smart projesi ile birlikte Türkiye’deki hava trafiğini tek merkezden yöneteceklerini ifade eden Birdal, İzmir, Bodrum, Dalaman ve Ercan’da yaklaşma kontrol merkezleri oluşturulduğunu belirtti.

Mevcut askeriyenin bulunduğu yere yeni bir terminal binası yapılacağı yönünde spekülasyonlar olduğunun hatırlatılması üzerine Birdal, “bu, şuan bir rüyadan ibaret. Ama şunu unutmamak gerekir ki rüyalarda bir gün gerçek olabilir. Ancak şuan için planlarımız içerisinde böyle bir şey yok” dedi.

Or-Gi havaalanı hakkında da açıklamalarda bulunan Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürü Birdal, “Ordu ve Giresunlu yetkililer havaalanı isteklerini her türlü platformda dile getiriyorlar. O bölgede havaalanı yapmak zor ve masraflı bir iş. Onun için bu bölgedeki gerekli fizibilite ve etüt çalışmalarının çok iyi yapılması lazım. Çünkü bir tarafta Trabzon Havalimanı, diğer tarafta da Samsun-Çarşamba Havaalanı var” şeklinde konuştu.

İzleyicilerden gelen, havacılık tazminatlarında tüm birimlere dağıtım yapıldığı ve bu dağıtımın adaletli bir biçimde dağıtılmadığı yorumuna ise Birdal, “Bizim burada yaptığımız şey daha önce olmayan bir parayı değişik oranlarda, farklı oranlarda personelimize ödenmesini sağladık. Bununla ilgili bir çalışma yaptık.  Bu paylaşımın adaletli olup olmayışı kişiden kişiye göre değişir” ifadelerini kullandı.

Batman havaalanı konusunda müjdeyi veren Birdal, “Batman iline herşeyiyle mükemmel bir havaalanı yapacağız. Batman’a gidecek yolcular artık otobüste check-in yaptırmaktan ve otobüs içerisinde beklemekten kurtulacaklar” dedi.

Elazığ Havaalanı’nda yeni pist çalışmalarının devam ettiğini, Edremit Körfez Havaalanı’nın ise pist uzatma ve genişletme çalışmalarının yapımına başlanacağını ifade eden Birdal, Kütahya-Eskişehir ve Uşak çevresinde hizmet verecek bölgesel havalimanı projesi üzerinde çalışıldığını dile getirdi.

Orhan Birdal'dan önemli açıklamalar

Yorumlar

arffci ~ 15 yıl önce
keşke 200 ytl tazminatımız da elimizden alınıp tam adalet sağlansaydı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arff ~ 16 yıl önce
sayın genel müdürümüz adaletli dağıttıklarını söylüyorlar takdirini size bırakıyorum arkadaşlar 850 milyon nere 220 milyon nere artı 850 alanlar 200 alanlardan maaş olarakta 600 milyon fazla alıyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ASLAN ~ 16 yıl önce
Ne demek olmayan bi parayı dağıttık sanki kendi paranı dağıtıyosun yıllardan beri becerip dağıtamadığınız avrupadan gelen para başka yerlere harcadınız yıllarca allahtanda korkunuz yok mu hiç kişiden kişiye değişirmiş hava seyrüsefere 850 elektronik brifing 520 diğerleri 260 bumu sizin insafınız bumu adaletli dağıtım hepimiz aynı kuruma hizmet ediyoruz bu fark sizce adil herhalde bu dünyada olmasada öteki dünyada hesabı sorulur bu adil düzeninizin merak etmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OpsOcc ~ 16 yıl önce
Eskişehir'de havaalanı var, Uşak'ta havaalanı var ve bu iki havaalanı da yüksek talep nedeniyle ihtiyaca cevap veremiyorlar herhalde ki DHMİ Genel Müdürü Kütahya, Eskişehir ve Uşak çevresine hizmet verecek bir Bölgesel Havalimanından bahsediyor. Yahu siz daha mevcut havaalanlarının şartlarını iyileştirin de bölgesel havalimanınız kusur kalsın. Al işte, dört sabahtır Bursa Yenişehir'i sis basıyor SunExpress'in ADB-YEI uçağı mecburen gecikmeli kalkıyor. YEI'de ILS var ama CAT-I, görüş 550m nin altına düştümü tısss. Aynı şey Diyarbakır için de geçerli, göğüslerini gere gere "Diyarbakır'a ILS taktık." dediler ama o da CAT-I, orada da görüş 550m nin altına düştümü tısss. Kaldı ki Diyarbakır meteorolojik şartları nedeniyle kışın çoğu sabah 0 görüş olan bir meydan. Aslında oraya CAT-IIIa/b takılması lazımdı ya, hiç olmadı CAT-II takılsaydı bari. (Bu arada önemli not: Canım memleketimin hiçbir meydanında CAT-III ILS yok.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000