30 Nisan 2015, Perşembe 08:20:52

ORDU-GİRESUN'A İLK İNEN CUMHURBAŞKANI OLACAK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, "Açılış günü havalimanına ilk cumhurbaşkanımızın ardından başbakanımızın uçağı inecek. İstanbul ve yurt dışından 3 özel uçak daha iniş yapacak" dedi.
  • Abi sizin bu havaalanı ile ne alıp veremediğiniz var. Bizim için ihtiyaçtı güzel oldu. Hep büyük şehirler de ilkler olamaz ya. Tamam cb ve bb'yi bende sevmiyorum. Ama yaptıkları için teşekkürler..
  • Nasil kim ucar ? Grup ucuslari olur orgi'ye akin akin
  • Kıskanmayın çalışın sizde yapın en güzelini. 2 ilimizede tebrikler hayırlı olsun
  • miting demişsin ama pistler de party hard olacak gibi
  • Ne problem havaalanı burası ya. Bıktık uçak geldi geliyor haberlerinden. Seçim yatırımı olduğunu anlayamadınız mı ? Kim uçacak buraya ? Fuzuli yatırım. Orgy...
  • Deneme uçuşları yapılıyorsa demek ki birileri oraya inip kalkıyor, pratikte oraya ilk inen efendimiz olmayacak.
  • Iyide buranın daha hiç bir alçalması yok. Starı yok. Koordinat alıp gelip bi yere kadar sonra visual yapacaklar herhalde. Helikopter gibi yani..
  • Artık Ordu-Giresun haberlerinden gına geldi... Yok bir şeye de benzese neyse...Yani şu dolguyu bir yunus şeklinde filan olabilirdi... denizi mahvettiniz bari yukardan güzel gözükseydi...neymiş avrupanın ilk deniz dolgu havalimanıymış..sanki avrupada taş yok denize dökecek...doldurdular maltepeyi yenikapıyı , istanbulun kıyı çizgisini maymuna çevirdiler...
  • orgy e bu yakışır :)
  • çok matah bişey.

ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla 22 Mayıs’ta açılışı yapılacak Türkiye’nin deniz üzerinde inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı’nda test uçuşlarının başlayacağını söyledi. Yılmaz, "Açılış günü havalimanına ilk cumhurbaşkanımızın ardından başbakanımızın uçağı inecek. İstanbul ve yurt dışından 3 özel uçak daha iniş yapacak" dedi.


Ordu’nun Gülyalı İlçesi’nde temeli 2011 yılı Temmuz ayında atılan Avrupa ve Türkiye’nin deniz dolguyla yapılan ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı 22 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla resmi törenle hizmete girecek. Günde 2 bin kamyonla yaklaşık 35 milyon ton taş dökülerek deniz üzerine inşa edilen havalimanında üst yapı çalışmaları da gece gündüz aralıksız devam ediyor. Yaklaşık 350 milyon TL’ye tamamlanacak havalimanının pisti 3 bin metre, genişliği ise 45 metreden oluşuyor. Havalimanının konforlu olması için pistine ayrıca ‘stone mastic asfalt’ dökümü gerçekleşti. ‘Stone mastic asfalt’ çalışması da yine Türkiye’de ilk kez Ordu-Giresun Havalimanı’nda uygulandı.

AÇILIŞA KADAR TEST UÇUŞLARI YAPILACAK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu-Giresun havalimanında açılış tarihine kadar test uçuşlarının Mayıs ayında başlayacağını da belirterek, şöyle dedi:

"Biz özellikle Cumhurbaşkanımızın da, Başbakanımızın da bu açılışta olmasını talep ettik. Normalde 2 Mayıs’ta Ordu’da sayın başbakanımızın katılacağı mitingi havalimanında yapmak suretiyle 22 Mayıs’a aldık. Havalimanındaki bir mitingle birlikte havalimanımız Cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın katılacağı resmi törenle 22 Mayıs’ta açılacak. Bu açılış gerçekleşinceye kadar resmi uçuşlar olmayacak. Deneme uçuşları elbette olacak. Havalimanına açılış günü ilk Cumhurbaşkanımızın uçağı iniş yapacak, ardından da Başbakanımızın uçağı inecek. Peşinden İstanbul ve yurtdışından özel 3 uçak daha piste inmiş olacak."

ORDU VE GİRESUN MİTİNGİ HAVALİMANINDA

26 Mayıs tarihi itibariyle ticari uçuşların başlayacağına dikkat çekerek bilet satışlarının da başladığını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, şöyle konuştu:

"Havaların yağışlı olması nedeniyle fiziki gecikme olmuştu, dolgu alanlarının da hızlı bir şekilde yapıldığını dikkate aldığımızda 22 Mayıs tarihi her anlamda havalimanının resmi ve fiili olarak biteceği tarih olmuş olacak. 26 Mayıs’tan itibaren de hem Türk Hava Yolları (THY) hem de Anadolu Jet, tarihleri koymak suretiyle şuan itibariyle bilet satışlarına başladı. Özellikle İstanbul’da ki hemşerilerimizin yoğun bir talebi olacak. Sadece üç tane özel uçak o gün Ordu-Giresun Havalimanı’na inme konusunda bir organizasyon yapılmıştı. Yurt dışındaki hemşerilerimizden de çok ciddi talep var. Havalimanını Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız birlikte açacak." (Milliyet)

ORDU-GİRESUN'A İLK İNEN CUMHURBAŞKANI OLACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Ordulu ~ 9 yıl önce
Abi sizin bu havaalanı ile ne alıp veremediğiniz var. Bizim için ihtiyaçtı güzel oldu. Hep büyük şehirler de ilkler olamaz ya. Tamam cb ve bb'yi bende sevmiyorum. Ama yaptıkları için teşekkürler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grup ~ 9 yıl önce
Nasil kim ucar ? Grup ucuslari olur orgi'ye akin akin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kıskanmayın çalışın sizde yapın en güzelini. 2 ilimizede tebrikler hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grup ~ 9 yıl önce
miting demişsin ama pistler de party hard olacak gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Problem ~ 9 yıl önce
Ne problem havaalanı burası ya. Bıktık uçak geldi geliyor haberlerinden. Seçim yatırımı olduğunu anlayamadınız mı ? Kim uçacak buraya ? Fuzuli yatırım. Orgy...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Deneme uçuşları yapılıyorsa demek ki birileri oraya inip kalkıyor, pratikte oraya ilk inen efendimiz olmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Iyide buranın daha hiç bir alçalması yok. Starı yok. Koordinat alıp gelip bi yere kadar sonra visual yapacaklar herhalde. Helikopter gibi yani..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir-Duayen ~ 9 yıl önce
Artık Ordu-Giresun haberlerinden gına geldi... Yok bir şeye de benzese neyse...Yani şu dolguyu bir yunus şeklinde filan olabilirdi... denizi mahvettiniz bari yukardan güzel gözükseydi...neymiş avrupanın ilk deniz dolgu havalimanıymış..sanki avrupada taş yok denize dökecek...doldurdular maltepeyi yenikapıyı , istanbulun kıyı çizgisini maymuna çevirdiler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flyer ~ 9 yıl önce
orgy e bu yakışır :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 9 yıl önce
çok matah bişey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000