19 Mayıs 2017, Cuma 09:20:14

Ordu-Giresun'a DVOR sistemi geliyor

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’nin prestij projeleri arasında yer alan Ordu-Giresun Havalimanına yağışlı ve sisli havalarda uçakların iniş yapmaması ve çevre havalimanlarına divert edilmesi sorununun önüne geçmek için DVOR cihazı tesis edilmesi çalışmalarına başlandığını açıkladı.
  • Dvorun da işe yaramayacağı, çevredeki tepelerin sinyalleri bloke ettiği söyleniyor
  • Yani 10 pistine ils kurulması iyi olur boşuna 13+13 26 km fazladan uçmaktan kurtarır bizi bu da zaman ve maliyet açısından güzel olur
  • Beyler işkembeden sallamayın.GPS sinyali kaybolduğunda ne yapacak uçaklar .VOR da ILS de devam edecek. Unutmayın havacılıkta her sistemin bir yedeği olmak zorundadır.
  • 31 Eylül'de siparişi verildiyse 32 Temmuz'da montajını yaparlar sanıyorum !
  • Minimumlar kac olacak? Mevcut ILS'in mininumlari yuksek, DVOR daha iyi olmayacaktir. Sorunu cozecegini sanmiyorum.
  • Kahramanmaras´tada RNAV var eski sikintilar ortadan kalkti. Uydudan inis ilerde daha yayginlasacak
  • Ils en iyisi.rnav brifingi cok uzun ve detayli.
  • Havalimanı kurulurken niye konulmaz bu sistemler.Dünya insanları anlık uçuşları cebinden takip ederken biz hala bu cihazları konuşuyoruz.Yenilenmek lazım ,teknolojiyi takip ve geliştirmek lazım.Vizyon sahibi çalışanlar lazım.Bu işler memurlar ile olmaz.....
  • Dünya artık gpsli sistemlere geçiyor... Yakın bir gelecekte ils dahil kullanılmıyor oluycak. Bende Rnav 10-28 olması taraftarıyım. İmkanlar boşa gitmesin.. Keşke GBAS kursalar szf, ogu, tzx ve diğer yakın meydanlara GLS yapsak madem bukadar imkan var geleceğe yatırım olur.
  • RNAV yeterli çere çöpe para harcamayın. Yakında bütün yer seyrüsefer cihazlarını sökecekler ILS dahil.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’nin prestij projeleri arasında yer alan Ordu-Giresun Havalimanına yağışlı ve sisli havalarda uçakların iniş yapmaması ve çevre havalimanlarına divert edilmesi sorununun önüne geçmek için DVOR cihazı tesis edilmesi çalışmalarına başlandığını açıkladı.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamada, denize dolgu yöntemiyle inşa edilen, dünyada üçüncü Avrupa’da birinci olması özelliği ile Türkiye’nin prestij projeleri arasında gösterilen ve 22 Mayıs 2015 tarihinde hizmete giren Ordu-Giresun Havalimanındaki teknik aksaklıkların giderilmesi için çalışma başlatıldığını belirtti.

Özellikle havanın kapalı ve sisli olduğu günlerde sefer iptallerinin yaşandığını ve uçakların daha çok Samsun Havalimanına divert (yönlendirme) edildiğini hatırlatan Bakan Arslan, “Ordu-Giresun havalimanında bulut tavanının düşük, görüşün kısıtlı olduğu sisli, yağmurlu ve karlı havalarda güvenli yaklaşma ve iniş imkanı sağlayan ILS (Aletli İniş Sistemi) tesis edilerek hizmete verildi. Bu sistemin hizmete verilmesiyle uçuş iptalleri ve başka havalimanlarına yönlendirmeler minimum düzeye indirildi” dedi.

DVOR sistemi 2 ay içinde kurulacak”

Ancak divert probleminin ortadan kaldırılması için çevresel şartlardan daha az etkilenen DVOR cihazı kurulmasına yönelik çalışmaların başladığını açıklayan Bakan Arslan, “DVOR sisteminin elektronik sinyal performansının elde edilebileceği yerlerin tespit çalışmaları tamamlandı. Teçhizatın siparişi 31 Eylül 2016 tarihinde sözleşmesi yapılarak verildi. Sistemin imalatına 4 Nisan 2017 tarihinde başlanılmış olup sevkiyatının en geç iki ay içerisinde tamamlanması beklenmektedir. Bu arada sistemin hizmet vermesinde gecikme yaşanmaması için istasyonun yurt içinden temin edilecek konturpua ve barınak gibi malzemeleri ile beton kaide, enerji fiber optik uzaktan kumanda gibi alt yapı imalatlarına başlanmıştır” açıklamasında bulundu.

Ordu pistine ILS sistemi kuruluyor

Ordu-Giresun Havalimanında ILS cihazının Giresun yönünde bulunduğunu, Ordu yönüne kurulacak ILS cihazının montaj çalışmalarına başlanıldığını, sistemin hizmete girecek DVOR ile birlikte hizmet vereceğini kaydeden Bakan Arslan, “Bu cihazların hizmete girmesiyle uçuş iptalleri ve yönlendirmelerin minimum düzeye inmesinin sağlanacaktır” bilgisini verdi.

Ordu-Giresun'a DVOR sistemi geliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Tepeler engel ~ 7 yıl önce
Dvorun da işe yaramayacağı, çevredeki tepelerin sinyalleri bloke ettiği söyleniyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olsun. ~ 7 yıl önce
Az kotu havada inemezsek bile sorun degil. Bize havaalaninin prestiji yeter. Kimse de yok, biz de var. Daha ne olsun...
android ~ 7 yıl önce
Yani 10 pistine ils kurulması iyi olur boşuna 13+13 26 km fazladan uçmaktan kurtarır bizi bu da zaman ve maliyet açısından güzel olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7/24 ~ 7 yıl önce
Beyler işkembeden sallamayın.GPS sinyali kaybolduğunda ne yapacak uçaklar .VOR da ILS de devam edecek. Unutmayın havacılıkta her sistemin bir yedeği olmak zorundadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşkembeci arkadaş ~ 7 yıl önce
Canın işkembe istediyse çorbacıda git. Aç oku internetten Ground based nav station removal program falan yaz çıkanları oku sonra gel. Duymuşsun birşeyler her sistemin yedeği falan diyorsun aç oku...
7/24 ~ 7 yıl önce
Havacılığı senin gibi internet havacılarından öğrenecek değilim, kaç makale ,kaç kitap okudun, bilimsel seminere katıldın da burada ahkam kesiyorsun.Hadi canım dön klavyenin başına.İyi uçuşlar.
Beyin Bedava ~ 7 yıl önce
31 Eylül'de siparişi verildiyse 32 Temmuz'da montajını yaparlar sanıyorum !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Minimum. ~ 7 yıl önce
Minimumlar kac olacak? Mevcut ILS'in mininumlari yuksek, DVOR daha iyi olmayacaktir. Sorunu cozecegini sanmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K.marasli ~ 7 yıl önce
Kahramanmaras´tada RNAV var eski sikintilar ortadan kalkti. Uydudan inis ilerde daha yayginlasacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ils ~ 7 yıl önce
Ils en iyisi.rnav brifingi cok uzun ve detayli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adımopter ~ 7 yıl önce
Havalimanı kurulurken niye konulmaz bu sistemler.Dünya insanları anlık uçuşları cebinden takip ederken biz hala bu cihazları konuşuyoruz.Yenilenmek lazım ,teknolojiyi takip ve geliştirmek lazım.Vizyon sahibi çalışanlar lazım.Bu işler memurlar ile olmaz.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gps ~ 7 yıl önce
Dünya artık gpsli sistemlere geçiyor... Yakın bir gelecekte ils dahil kullanılmıyor oluycak. Bende Rnav 10-28 olması taraftarıyım. İmkanlar boşa gitmesin.. Keşke GBAS kursalar szf, ogu, tzx ve diğer yakın meydanlara GLS yapsak madem bukadar imkan var geleceğe yatırım olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RNAV ~ 7 yıl önce
RNAV yeterli çere çöpe para harcamayın. Yakında bütün yer seyrüsefer cihazlarını sökecekler ILS dahil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dispatch ~ 7 yıl önce
Niye sökecekler ?
Dispatch'e ~ 7 yıl önce
RNAV daha güvenilir hava durumundan falan etkilenmez ve masrafsız olduğu için. NDB leri sökmeye başladılar. Hatta STR de TGO VOR vardı söktüler TEDGO waypoint oldu.
Dispatch'e ~ 7 yıl önce
Adamlar airway leri bile kaldırıyorlar. Macaristan da kaldırmışlardı şimdi kervana Avusturya, Slovakya da katıldı.
Rnav gnss ils ~ 7 yıl önce
Gnss geleceğin havacilikta kullanılacak en başarılı sistemi olsada havacilikta bu sistem geldi bak digerini sökelim diye bir mantık olmaz. Ki ils geldi diye kimse bir vor- dme sokmuş degil. Habacilikta her sistemin en az 1 yedegi vardir. Daha fazla yedeek daha iyidur.
no subject ~ 7 yıl önce
Sokecekler, cunku ucaklarin kendi sistemleri cok daha az hata payiyla yaklasma yapabilirken, yerdeki istasyonlari kurmak, kurduktan sonra da bakimi icin dunya para harcamak gereksiz de ondan.
Ench ~ 7 yıl önce
Ankara Elazığ açın . Aj Elazığ Ankara günde 2 sefer yapıyor yer bulmak mümküN değil ve biletler çok pahalı doluluk yüzde 95 . Alın su aj nin tekelinden
RNAV gnss ils e ~ 7 yıl önce
Yerde konuşlandırılmış tüm istasyonlar belirli program dahilinde sökülecek. İlk önce ndb den başlanacak. İnternetten ulaşabilirsin.
RNAV gnss ils ciğim ~ 7 yıl önce
Neyini beğenmedin de dislike yaptın. Sökecekler istesen de istemesende. Tutturmuşsun yedek te yedek. Adamlar tek motorlu pilatusa ticari her hava koşulunda gece gündüz uçar diye sertifika verdi. Yedek motoru mu var?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000