29 Ocak 2015, Perşembe 16:42:48

ORDU-GİRESUN İÇİN FLAŞ KARAR

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Mart ayında açılması planlanan Ordu-Giresun Havalimanı Projesi için 50 milyon liralık ek ödenek talimatı verdiğini bildirdi.
  • Havalimanı gerekli ama o boşluklar engel teşkil etmez. O para boşuna verilmiş.
  • Or-Gi'li yatırımcıların da bölgelerine daha fazla yatırım planlamalarını bekliyoruz. Top artık sizde.
  • Karadeniz ve Hobiymişe yanıt: Arkadaşlar, biz her türlü haksızlığa yolsuzluğa adam kayırmaya, evdekileri sıfırlamaya karşıyız. İstanbul üçüncü havalimanına, Çukurova Havalimanı'na, Kanal İstanbul'a, Kaçak Saray'a da, cumhurbaşkanlığına alınan uçaklar, helikopterlere de karşıyız. Dolayisiyla senin ve benim verdiğimiz vergilerle inanılmaz maliyetlere çıkacak olan Or-Gi'ye de karşıyız. Biz senin ve bizim paralarımızla daha yüksek asgari ücret, çocuklarımızı bilime yönelten okullara harcama, hırsızlıklar yüzünden bitmeyen demiryollarına, beton dökme yerine, sanayileşmeye, iş sahası açmaya para ayrılmasını istiyoruz. Daha iyi sağlık hizmeti, daha yüksek emeklilik ücretine para harcansın, Batı'daki refaha ulaşalım istiyoruz. O havalimanı belki Ordu ve Giresun halkının uçağa ulaşımını bir saat kısaltacak ama çok pahalıya maloluyor. Günde iki uçak inecek diye yazık. O parayla Ordu ve Giresun'a neler yapılabilir, ne fabrikalar kurulur iş sahaları açılırdı bir düşün. Okulların kalitesi ne kadar arttırılırdı bir hayal et. Çay ve fındık üzerine ne araştırma enstitüleri kurulurdu, verim ve kalite artışı ne noktalara varılırdı değil mi? Or-Gi havalimanı bir göz boyama ve yandaş müteahhit zengin etme projesidir. Hafriyatı bol proje, yani deniz doldurma seni, beni değil havuz yüklenicisini zengin eder. Sana bana da o havalimanında rica istirham kapıcı, güvenlikçi, tuvalet temizleyicisi olmak düşer. Uyanalım artık! Lütfen!
  • Ne kadar mantıksız insanlar var şu ülkede. Gereksiz yatırım demekten, vergilerimiz suya gömüldü demekten bir türlü bıkamadınız. Soruyorum size o halde Bingöl Havalimanı çok mu gerekliydi? En yakınında Elazığ ve Muş Havalimanları varken Bingöl Havalimanı niye yapıldı o halde? Birbirlerine 70-80km uzaklıkta olan illerin her birinde neden ayrı ayrı havalimanları var o halde? Yeter artık gerçekten yeter!!!!! Saçma sapan yorumlarınızla çok komik duruma düşüyorsunuz artık. Hepiniz göreceksiniz Ordu-Giresun Havalimanı bölgenin en işlek havalimanı olacak. O zaman göreceğim gereksiz diyenleri bakalım ne bahaneler öne sürecekler.
  • diger bolgelere , en olmadik yerlere havaalani mubah ,KARADENIZ e gelince israf... aylardir yorumlar da birileri israrla ayni seyi papagan gibi yaziyor. insaf diyor , baska bir sey demiyorum. simdilik....
  • Yemekle bitiremediler... Yesinler bakalım. Benim emeğimden alınan vergilerin kuruşunu bile helal etmiyorum.
  • Karadeniz'e gömülen vergiler!
  • İnsanlar çağın nimetlerinden faydalanmak istiyor, siz hobi başlığı ile gayriciddi bir şeyler yazmaya çalışıyorsunuz. Ayrıca Karadeniz ne zamandan beri Anadolu sayılmıyor?!
  • yeter artık bu karadenize tanınan ayrıcalık artık tiksinti uyandırdı herkeste anadolu herşeyden mahrum

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Mart ayında açılması planlanan Ordu-Giresun Havalimanı Projesi için 50 milyon liralık ek ödenek talimatı verdiğini bildirdi.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'ın dün kendisini Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaklaşık 2 saat Ordu'yu ve devam eden  projeleri konuştuklarını anlatan Yılmaz, Erdoğan'ın deniz üzerine yapılan  Ordu-Giresun Havalimanı Projesi başta olmak üzere diğer yatırımları yakından  takip ettiğini aktardı.

Yılmaz, havalimanı projenin hızlandırılması ve zamanında açılışının  gerçekleştirilmesi için 50 milyon lira ek ödeneğin sağlandığını belirterek,  "Sohbetin hemen başında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu-Giresun Havalimanı Projesi'ni  sordu. Havalimanına ilişkin mevcut süreci ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme  Bakanımızın da bizzat bildirmesi suretiyle takvimin ne olduğunu ve nasıl  olacağını, ne zaman açılacağını, eksik bölümlerini ve hatta projedeki su  boşluklarının ne zaman doldurulacağı dahil olmak üzere çok ince bir bilgilendirme  süreci oldu" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın havalimanı proje haritası üzerinden  kendilerine özellikle su boşluklarını sorduğunu anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

 "Sayın Cumhurbaşkanımız su olan bölgelere ilişkin 'burası neden  boşluk, burası dolmayacak mı?' diye soru yöneltti. Ben de kendisine projede o  boşlukların dolmayacağını söyledim. Bunun üzerine sayın Cumhurbaşkanımız ilgili  müteahhit firma yetkilisini arayarak birtakım görüşme yaptıktan sonra bu  alanların doldurulmasına dair ulaştırma bakanlığımız yetkililerinin kanaatini ve  fikrini alarak ilave bir 50 milyon liralık ek ödenek talimatı verdi. Şimdi yakın  bir tarihte o su boşluklarına ilişkin de çalışmalar olacak." 

ORDU-GİRESUN İÇİN FLAŞ KARAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

~ 9 yıl önce
Havalimanı gerekli ama o boşluklar engel teşkil etmez. O para boşuna verilmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Or-Gi'li yatırımcıların da bölgelerine daha fazla yatırım planlamalarını bekliyoruz. Top artık sizde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Karadeniz ve Hobiymişe yanıt: Arkadaşlar, biz her türlü haksızlığa yolsuzluğa adam kayırmaya, evdekileri sıfırlamaya karşıyız. İstanbul üçüncü havalimanına, Çukurova Havalimanı'na, Kanal İstanbul'a, Kaçak Saray'a da, cumhurbaşkanlığına alınan uçaklar, helikopterlere de karşıyız. Dolayisiyla senin ve benim verdiğimiz vergilerle inanılmaz maliyetlere çıkacak olan Or-Gi'ye de karşıyız. Biz senin ve bizim paralarımızla daha yüksek asgari ücret, çocuklarımızı bilime yönelten okullara harcama, hırsızlıklar yüzünden bitmeyen demiryollarına, beton dökme yerine, sanayileşmeye, iş sahası açmaya para ayrılmasını istiyoruz. Daha iyi sağlık hizmeti, daha yüksek emeklilik ücretine para harcansın, Batı'daki refaha ulaşalım istiyoruz. O havalimanı belki Ordu ve Giresun halkının uçağa ulaşımını bir saat kısaltacak ama çok pahalıya maloluyor. Günde iki uçak inecek diye yazık. O parayla Ordu ve Giresun'a neler yapılabilir, ne fabrikalar kurulur iş sahaları açılırdı bir düşün. Okulların kalitesi ne kadar arttırılırdı bir hayal et. Çay ve fındık üzerine ne araştırma enstitüleri kurulurdu, verim ve kalite artışı ne noktalara varılırdı değil mi? Or-Gi havalimanı bir göz boyama ve yandaş müteahhit zengin etme projesidir. Hafriyatı bol proje, yani deniz doldurma seni, beni değil havuz yüklenicisini zengin eder. Sana bana da o havalimanında rica istirham kapıcı, güvenlikçi, tuvalet temizleyicisi olmak düşer. Uyanalım artık! Lütfen!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ne kadar mantıksız insanlar var şu ülkede. Gereksiz yatırım demekten, vergilerimiz suya gömüldü demekten bir türlü bıkamadınız. Soruyorum size o halde Bingöl Havalimanı çok mu gerekliydi? En yakınında Elazığ ve Muş Havalimanları varken Bingöl Havalimanı niye yapıldı o halde? Birbirlerine 70-80km uzaklıkta olan illerin her birinde neden ayrı ayrı havalimanları var o halde? Yeter artık gerçekten yeter!!!!! Saçma sapan yorumlarınızla çok komik duruma düşüyorsunuz artık. Hepiniz göreceksiniz Ordu-Giresun Havalimanı bölgenin en işlek havalimanı olacak. O zaman göreceğim gereksiz diyenleri bakalım ne bahaneler öne sürecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi ~ 9 yıl önce
bakalım görcez .. ya boş boş durup sonra diğerleri gibi çöplük olursa ne diyeceksin o zaman ?
kumyalı ~ 9 yıl önce
Sadece İstanbul'da yasayan Giresunlu ve Orduluların sayısından bi haber cahillerin sözlerine kulak asmamak lazım. Bıktık artık Samsuna Trabzona gitmekten. Emegi gecen herkesden Allah razı olsun
karadeniz ~ 9 yıl önce
diger bolgelere , en olmadik yerlere havaalani mubah ,KARADENIZ e gelince israf... aylardir yorumlar da birileri israrla ayni seyi papagan gibi yaziyor. insaf diyor , baska bir sey demiyorum. simdilik....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yemekle bitmez... ~ 9 yıl önce
Yemekle bitiremediler... Yesinler bakalım. Benim emeğimden alınan vergilerin kuruşunu bile helal etmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başkan ~ 9 yıl önce
Yemeyenleride iyi gördük kardeş merak etme. üniversiteleri havalimanlarını metroları hızlı trenleri vs vs zaten yemeyenler yaptı..
Or-Gi ~ 9 yıl önce
Karadeniz'e gömülen vergiler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hobiymiş... ~ 9 yıl önce
İnsanlar çağın nimetlerinden faydalanmak istiyor, siz hobi başlığı ile gayriciddi bir şeyler yazmaya çalışıyorsunuz. Ayrıca Karadeniz ne zamandan beri Anadolu sayılmıyor?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hobi ~ 9 yıl önce
yeter artık bu karadenize tanınan ayrıcalık artık tiksinti uyandırdı herkeste anadolu herşeyden mahrum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HOBİ'YE... ~ 9 yıl önce
Mesnetsiz konuşmayı bırakalım ltf... Bu ülkede havalimanına ulaşmak için karda buzda 150 km karayolu yolculuğu yapmak zorunda olan illeri sayarsanız ayrıcalık değil gereklilik olduğunu görürsünüz!!! Gerçi sizdeki tiksinti eminim gözünüzü kör etmiştir, göremezsiniz...
TR ~ 9 yıl önce
Karadeniz havaalanı bakımından en fakir bölgedir.Bilmeden sallamadan önce bir araştır.Orası bitsin de gör kaç uçak uçacak.Iğdır'a Bingöl'e benzetme orayı.Yolcu potansiyeli yüksek bir meydandır.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000