24 Mayıs 2018, Perşembe 07:28:16

Ordu-Giresun Havalimanı iki ilin nüfusunu katladı

Türkiye´nin ve Avrupa'nın deniz üzerine dolguyla inşa edilen ilk, dünyanın ise ikinci havalimanı olan Ordu- Giresun Havalimanı'nda taşınan yolcu sayısı, iki ilin toplam nüfusunu ikiye katladı.
  • Burası adam olmaz. Boşa kürek çekmeyin. Boş yere harcadınız paraları
  • Geçen sene 55 meydan içinde yolcu sayısı bakımından 17 nci idi.Bu hesaba göre en az 38 gereksiz meydan daha var. O zaman kapatın hepsini gitsin.
  • Bölge insanı Orgiyi sevdi
  • Anlamsızca bir reklam olmuş. Karadenizin tek zarar eden meydanı burasıdır. Ve kaldığı sürece de adam olması mümkün değildir. Olan sadece harcanan paralara olmuştur. Gereksiz harcamalardan dolayı da Türkiyenin durumu ortadadır
  • Türkiyenin en gereksiz havalimanı listesinde başı çeker.Zaten ne için yapıldığını hiç tartışmayalım bile :)
  • thy ve anadolu jet uçuş artırmasına rağmen pegasus uçuşlarını azalttı. yani özel havayolları ilgisiz. anadolujet bursa uçuşu hala bekleniyor. sun express izmir seferleri yapıyor haftada 2 gün ama alakasız saatlerde.
  • Üç yılda ne kadar iptal ve divirt verdi? Üç yılda binin üzerinde iptal ve divirt var...Beyler bırakalım reklamı şu iptal ve divirtle ilgili ne yapacağız..Pisttin acısı mı değişecek yoksa tepeler mi traşlanacak..

Türkiye´nin ve Avrupa'nın deniz üzerine dolguyla inşa edilen ilk, dünyanın ise ikinci havalimanı olan Ordu- Giresun Havalimanı'nda taşınan yolcu sayısı, iki ilin toplam nüfusunu ikiye katladı. 3 yıl önce hizmete açılan havalimanında şu ana kadar 2 milyon 550 bin 86 yolcu taşınırken, her iki ilin toplam nüfusunun ise 1 milyon 179 bin 734 kişi olduğu belirtildi

Ordu'nun Gülyalı ilçesinde Ordu ve Giresun illerinin ortak kullanımı için, 36 milyon ton taş ile denizde 2 milyon metrekare alan doldurularak havalimanı yapıldı. Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz üzerine yapılan ilk, dünyanın ise ikinci havalimanı olan Ordu- Giresun Havalimanı 22 Mayıs 2015'te hizmete açıldı. Havalimanında 3 yılda 19 bin 567 uçak seferiyle 2 milyon 550 bin 86 yolcu taşındı.

EN FAZLA YOLCU ARTIRAN HAVAALANLARINDAN

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 yılı verilerine göre; Ordu´da 742 bin 341 kişi, Giresun´da ise 437 bin 393 kişi olmak üzere her iki ilde toplam 1 milyon 179 bin 734 kişi ikamet ediyor. Ordu Valisi Seddar Yavuz, 3 yıl önce hizmete giren Ordu-Giresun Havalimanı´nda şu ana kadar toplam 2 milyon 550 bin 86 yolcu taşındığını, bu rakamın her iki ilin toplam nüfusunu ikiye katladığını söyledi.

Havalimanının her iki ilin gelişmesine çok ciddi katkı sağladığını vurgulayan Vali Yavuz, "Havalimanı öncelikle Türkiye açısından büyük bir mimari ve mühendislik başarısı olarak ortaya çıkıyor. Denizin yaklaşık 2 milyon metrekare dolguyla kazandırılan böylesine güzel bir eseri şehirlerimize kazandıran, Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize şükran duygularımızı ifade etmek istiyorum. Havaalanımız Türkiye´de en fazla yolcu artıran havaalanlarından birisi olarak gündemimizde" dedi.

'TURİST SAYISINDA ÖNEMLİ ARTIŞ VAR'

Ordu ve Giresun´da turist sayısında önemli artış olduğunu belirten Vali Yavuz, şöyle konuştu:

"Şu ana kadar 2 milyon 550 bini aşan yolcu taşımış bulunuyoruz. Ulaşım açısından önemli bir aşama kaydedildi. Havalimanı aynı zamanda hem Ordu, hem Giresun ekonomisine ciddi katkılar sunacak, hava ulaşımıyla birlikte bölgede turizmde de önemli bir hareketlilik ve artış meydana geliyor. Özellikle son dönemde, havaalanının açılışıyla birlikte Ordu ve Giresun´da turist sayısında önemli bir artış var. 4-5 yıl önce Ordu´da 200 binlerde olan turist sayısı, bugün itibariyle 705 bine ulaşmış durumda. Bunun 70 bini yabancı turist. Bizim 5 yılda 3 milyon turiste ulaşma hedefimiz var. Bu hedefi gerçekleştirmemiz, başta ulaşımla mümkün. Dolayısıyla Ordu-Giresun Havaalanı Ordu´nun turizmde de sınıf atlamasına, bu alanda önemli bir gelir elde etmesine de vesile olacak bir araç olarak önümüzde duruyor."

SU BOŞLUKLARI TAŞLA DOLDURULUYOR

Öte yandan, Ordu-Giresun Havalimanı çevresinde karayolu tarafında bulunan su boşluklarının taşla doldurulması içinde çalışma başlatıldı. Havalimanı çevresindeki Giresun-Ordu karayolu üzerinde, denize sıfır olan toprak alan, iş makineleriyle temizlendi. Kullanılmayan, su boşluklarının olduğu alanın da tamamen taşla doldurulacağı belirtildi. (Hürriyet)

Ordu-Giresun Havalimanı iki ilin nüfusunu katladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Adam ~ 6 yıl önce
Burası adam olmaz. Boşa kürek çekmeyin. Boş yere harcadınız paraları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGu ~ 6 yıl önce
Geçen sene 55 meydan içinde yolcu sayısı bakımından 17 nci idi.Bu hesaba göre en az 38 gereksiz meydan daha var. O zaman kapatın hepsini gitsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orgi ~ 6 yıl önce
Bölge insanı Orgiyi sevdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlamsız ~ 6 yıl önce
Anlamsızca bir reklam olmuş. Karadenizin tek zarar eden meydanı burasıdır. Ve kaldığı sürece de adam olması mümkün değildir. Olan sadece harcanan paralara olmuştur. Gereksiz harcamalardan dolayı da Türkiyenin durumu ortadadır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anlamsız ~ 6 yıl önce
Bu kadar yolcusu olan bir havalimanın zarar ettiğini nerden çıkarsın rahatsızmısın bir doktora görün
Anlamsız'a ~ 6 yıl önce
kanıtlarsanız bizde öğrenmiş oluruz öyle zarar eden meydan burası diyerek atıp tutmak kolay bana görede para basan tek havalimanı
Üzülerek söylüyorum ~ 6 yıl önce
Türkiyenin en gereksiz havalimanı listesinde başı çeker.Zaten ne için yapıldığını hiç tartışmayalım bile :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetçi ~ 6 yıl önce
Bu mübarek günde kimseyi kırmak istemiyorum. İnsan bir düşünerek şükrederek yorum yapar. Mesela bir Cenazen olsa 12 saat otobüs ilemi yetişeceksin Cenazene lütfen biraz anlayışlı olalım.Doğanın kanunu bu sis de olabilir her şey olabilir memnun kalmayan binmesin.Demek istediğim yanlış anlaşılmasın insanoğlu için yapılan her icraat ve hizmetlere şükretmek lazım bu havaalanı için 40 yıl beklendi ne çabuk unuttunuz insan sebep olanlara bir dua eder.
ordu giresun ~ 6 yıl önce
thy ve anadolu jet uçuş artırmasına rağmen pegasus uçuşlarını azalttı. yani özel havayolları ilgisiz. anadolujet bursa uçuşu hala bekleniyor. sun express izmir seferleri yapıyor haftada 2 gün ama alakasız saatlerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ordu Giresun ~ 6 yıl önce
Üç yılda ne kadar iptal ve divirt verdi? Üç yılda binin üzerinde iptal ve divirt var...Beyler bırakalım reklamı şu iptal ve divirtle ilgili ne yapacağız..Pisttin acısı mı değişecek yoksa tepeler mi traşlanacak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 numara merve ~ 6 yıl önce
Divirtlere Ismail Turut bakmiyor mu? Tiridine mi baniyordu ? Kafam karisti

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000