30 Eylül 2014, Salı 08:47:27

ORDU-GİRESUN 15 MART'TA AÇILIYOR

Avrupa ve Türkiye'nin deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk havaalanı olan Ordu-Giresun Havaalanı'nın resmi açılışı, 15 Mart 2015'te yapılacak.
  • Çok mu gerekliydi bu havaalanı ? Çok ciddiyim..!!
  • havaalanı kültür medeniyet işidir. monoca gibi ufacık bir yere milyonlarca kişi gider gelir fakat ordu-giresuna havaalanıda kursa ışınlamada kursan kusura bakma kimse gitmez olay kültür işidir denizin var ama entellektüel bilimsel kültürel birikimin sıfır -kibarca yazdım kızma- gelen yabancıya hoşgörülü olacaksın tecacüz aldatma öldürme kurnazlık taciz vb. insanlık dışı sıfatları bırakacaksın insanlar monocada nasıl eğleniyorsa orada o şekilde eğlenebilecek gezebilecekmi yoksa burası türk yurdu deyip bıyığını sıvazlıyacaksın öyleyse sen avucunu yalarsın inen 1-2 uçakla havaalanıcılık evcilik oyunu oynarsın niçin az maaş az emekl maaşı aldığının o gereksiz yeterince işlemeyen yatırımardan olduğunu anlayamazsın.
  • Memleketine Havaalanı yapılıp da bu kadar olumsuz yorum yapanlar kesinlikle Ordu yada Giresun'lu olamaz. Bu Havalimanı Karadenizin hırçın dalgalarına bir yıl bile dayanmaz diyen yorumcu...Burayı yapan mühendisler in senin kadar kafası çalışmıyor mu. Şu Memleket de dikili ağacınız yok. İçiniz fesatlık kaynıyor. Memlekete Dünyanın ikinci Havalimanı yapılıyor. Şu yaptığınız yorumlardan utanın. Dalgalar Havalimanını yıksa sırf fesatlık olsun diye sevinecek insanlar var. Allah Sizi Islah Etsin...
  • KÖŞKÜ VARKEN YENISI 1,5 MILYARA YAPILAN SARAY EKONOMIK , 2 MILYON ORDU VE GIRESUNLU CUMHURUN KULLANACAĞI VE YAKLAŞIK 300 MILYONA BITECEK HAVAALANI EKONOMIK DEĞIL ÖYLEMI? YEMEZLER...
  • Bence topal osman havalimani koysunlar ismini
  • Neden bu kıskançlık anlamadım bir türlü Ordu ve Giresun a havaalanını çok gören zihniyet,iki ilin de kalkınması sanayiden çok turizmden olacak ve de havaalanı şart, üniversiten var il ve ülke dışında o kadar çok gurbetçin var ki Almanya dan tut abd Japonya ya kadar niye lüks olsun ki sizde haklısınız Trabzon ve Samsun olarak tabiki yoğunluğunuz azalacak,sevgi ve saygılar.
  • Artık bize de her yer Trabzon...
  • Yüksekova'nın da bir an önce açılması dileğiyle.
  • Havaalanının adını "oldi da bitti" kosunlar. Bir de sürekli zarar eder diyen arkadaşlara sesleniyorum. Siz karadenizli değilsiniz besbelli. Bu havaalanı karadenizin hırçın dalgalarına en fazla 1 sene dayanır, ikinci sene zaten olmayacak ki. Topu topu bir sene zarar eder yani, biraz insaf edin.
  • bu havalimanı hükümetin 2071 hedeflerinden anca o zaman amorti edecek kendini çünkü belki o da

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, havaalanının alt yapısının tamamlandığını, üst yapıda ise inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Havaalanının resmi açılış tarihinin netleştiğini dile getiren Yılmaz, "Artık Türkiye'nin denizdeki havaalanı oluşmasına çok kısa bir süre kaldı. 2011 yılında hep beraber programa aldığımız ve temelini attığımız havaalanı inşallah 15 Mart 2015 tarihinde resmi ve fiili olarak hizmete açılmış olacak" diye konuştu.

3.5 YILDA 30 MİLYON TON TAŞ DÖKÜLDÜ

Projenin başladığı ilk günden bu yana denizde yaklaşık 30 milyon ton taşın döküldüğünü vurgulayan Yılmaz, "3.5 yıl önce yapımına başlanılan havaalanı 4.5 kilometre mesafeden yüzlerce kamyon düzenli taş taşıyarak denizi doldurdular. Şu anda alt yapı tamamen bitmiş durumda. Özellikle pist uçakların iniş yapabilecek seviyeye getirildi" şeklinde konuştu.

ALT YAPI ÇALIŞMALARI BİTTİ

Yılmaz, dünyanın bütün uçaklarının inebileceği standartlara uygun bir pistin mevcut olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Geceleri ışıkları da yanmaya başladı. Üst yapıda ise binalar birer birer yükseliyor. Bundan sonra özellikle alt yapıda çevre düzenlemesi ve alan yeşillendirmesine başlanılacak. Projeyle ilgili hiçbir şekilde ödenek sorunumuz da yok. Her şey planladığı gibi gidiyor. Hepimiz heyecanla bekliyoruz" şeklinde konuştu.

DENGELER DEĞİŞECEK

Ordu-Giresun Havaalanı Projesinin açılmasıyla bölgede dengelerin değişebileceğini belirten Yılmaz, Samsun-Çarşamba Havaalanı yolcularının yüzde 38'i, Trabzon Havaalanı yolcularının da yüzde 25'inin Ordu ve Giresunlu vatandaşlardan oluştuğunu söyledi. Yılmaz, havaalanı devreye girmesiyle Ordu ve Giresun'un önemli gelişme sağlayacağını vurguladı.

ORDU-GİRESUN 15 MART'TA AÇILIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

trkrcan1 ~ 9 yıl önce
Çok mu gerekliydi bu havaalanı ? Çok ciddiyim..!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kültür ~ 9 yıl önce
havaalanı kültür medeniyet işidir. monoca gibi ufacık bir yere milyonlarca kişi gider gelir fakat ordu-giresuna havaalanıda kursa ışınlamada kursan kusura bakma kimse gitmez olay kültür işidir denizin var ama entellektüel bilimsel kültürel birikimin sıfır -kibarca yazdım kızma- gelen yabancıya hoşgörülü olacaksın tecacüz aldatma öldürme kurnazlık taciz vb. insanlık dışı sıfatları bırakacaksın insanlar monocada nasıl eğleniyorsa orada o şekilde eğlenebilecek gezebilecekmi yoksa burası türk yurdu deyip bıyığını sıvazlıyacaksın öyleyse sen avucunu yalarsın inen 1-2 uçakla havaalanıcılık evcilik oyunu oynarsın niçin az maaş az emekl maaşı aldığının o gereksiz yeterince işlemeyen yatırımardan olduğunu anlayamazsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FESATLAR ~ 9 yıl önce
Memleketine Havaalanı yapılıp da bu kadar olumsuz yorum yapanlar kesinlikle Ordu yada Giresun'lu olamaz. Bu Havalimanı Karadenizin hırçın dalgalarına bir yıl bile dayanmaz diyen yorumcu...Burayı yapan mühendisler in senin kadar kafası çalışmıyor mu. Şu Memleket de dikili ağacınız yok. İçiniz fesatlık kaynıyor. Memlekete Dünyanın ikinci Havalimanı yapılıyor. Şu yaptığınız yorumlardan utanın. Dalgalar Havalimanını yıksa sırf fesatlık olsun diye sevinecek insanlar var. Allah Sizi Islah Etsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EKONOMİ ~ 9 yıl önce
KÖŞKÜ VARKEN YENISI 1,5 MILYARA YAPILAN SARAY EKONOMIK , 2 MILYON ORDU VE GIRESUNLU CUMHURUN KULLANACAĞI VE YAKLAŞIK 300 MILYONA BITECEK HAVAALANI EKONOMIK DEĞIL ÖYLEMI? YEMEZLER...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bence topal osman havalimani koysunlar ismini

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Neden bu kıskançlık anlamadım bir türlü Ordu ve Giresun a havaalanını çok gören zihniyet,iki ilin de kalkınması sanayiden çok turizmden olacak ve de havaalanı şart, üniversiten var il ve ülke dışında o kadar çok gurbetçin var ki Almanya dan tut abd Japonya ya kadar niye lüks olsun ki sizde haklısınız Trabzon ve Samsun olarak tabiki yoğunluğunuz azalacak,sevgi ve saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ORDU GİRESUN ~ 9 yıl önce
Artık bize de her yer Trabzon...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yüksekova ~ 9 yıl önce
Yüksekova'nın da bir an önce açılması dileğiyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adı ~ 9 yıl önce
Havaalanının adını "oldi da bitti" kosunlar. Bir de sürekli zarar eder diyen arkadaşlara sesleniyorum. Siz karadenizli değilsiniz besbelli. Bu havaalanı karadenizin hırçın dalgalarına en fazla 1 sene dayanır, ikinci sene zaten olmayacak ki. Topu topu bir sene zarar eder yani, biraz insaf edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2071 ~ 9 yıl önce
bu havalimanı hükümetin 2071 hedeflerinden anca o zaman amorti edecek kendini çünkü belki o da

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000