10 Ekim 2016, Pazartesi 09:17:48

Ordu-Giresun 1 milyona yaklaştı

Avrupa'nın ve Türkiye'nin "deniz üzerine kurulan ilk havalimanı" özelliği taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nı kullanan yolcu sayısının 800 bini geçtiği bildirildi.
  • Günde 7 uçak iniyor. En fazla 10 uçağa çıkar. Yılda bir milyon yolcuya sabitlenir. Bu krizde olacağı bu. Fazla birşey beklemeyin.
  • vali açıklama yapmamış mı
  • Ankara tek sefere düşürülmüş. Yani diyorlar ki eyyyyy Ordulular, eyyyyy Giresunlular ya Ankara'da bütün gün bekler 23.30 uçağı ile memleketinize gidersiniz, ya da (merak etmeyin canım biz sizi tek uçağa mahkum eder miyiz hiç!) Trabzon'a dolmuşlarımız var; saatleri mi; 08.20, 10.30, 11.55, 19.40, 23.40 birine biner yine memleketinize gidersiniz. İnsan biraz utanır. Ordu ve Giresun'dan Başbakan Yardımcılarınız olacak ama siz İçişleri Bakanının olduğu memlekete uçtuktan sonra bir de 150-200 km karayolu tepip memleketinize ancak ulaşabileceksiniz(!) Eyyyy Trabzonlular büyüksünüz vesselam...
  • Zafer de böylelikle örtbas edilmiş olur. Ve başarı olarak lanse edilir. Hakikaten günde 1 veya 2 tane İstanbul seferi için havalimanı yapılmış gibi bişey oldu. Onun yerine hızlı tren yapsalar daha faydalı olurdu bölge insanına. Zaten Uşak tan direkt seferler var. Afyon ve Kütahya ise çok iyi değerlendiremedi bu fırsatı. Thy de devlet hissesi olmasaydı şimdiye 50 defa kapanırdı o hat.
  • Antalya ya direkt seferler kalktı, bu gidişle izmir de kalkacak. Seferlerin sürekliliği için hiç çaba gösterilmiyor anca iyiyiz diye açıklama yapılıyor.
  • avrupanın tek uçuramayan okulu TUA. unutmayın bu ülkede mağdur insanlar var, destek olun, haber yapın. 75000 dolar verip onca emek harcayıp hala uçuş yazılsın diye yalvaran insanlar ülkesindeyiz. rezil olsunlar çevre baskısı görsünler belki anlarlar. DUYUN, DUYURUN

Avrupa'nın ve Türkiye'nin "deniz üzerine kurulan ilk havalimanı" özelliği taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nı kullanan yolcu sayısının 800 bini geçtiği bildirildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deniz üzerine kurulan Ordu-Giresun Havalimanı'na, resmi olarak açıldığı 22 Mayıs 2015'ten bu yana yoğun ilgi gösterildiğini söyledi.

Günlük 20 seferin gerçekleştirildiği havalimanında her geçen gün ilginin daha da arttığını belirten Yılmaz, "800 binin üzerinde yolcu bu havalimanını kullandı. Bu istatistik Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü verilerinde de mevcuttur. Açıldığı günden beri Türkiye'nin gündemini hayli meşgul eden havalimanını kullanan yolcular ise gün geçtikçe artıyor." dedi.

Havalimanının bölgenin yüzyılın projesi olarak değerlendirildiğini kaydeden Yılmaz, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Kıbrıs'a gerçekleştirilen seferlerde doluluk oranlarının yüzde 95 seviyelerinde olduğuna dikkati çekti.

Açıldığı ilk günlerde yolcu endişesi yaşanıldığını ancak açıldığı günden bu yana yolcu sayısının katlanarak arttığını vurgulayan Yılmaz, özel firmalarında havalimanına ilgi gösterdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Gurbette yaşayan Ordulu ve Giresunlu sayısı hayli fazla. Bu havalimanı hiç kuşkusuz özellikle İstanbul ve Ankara'da yaşayan hemşehrilerimizin işine yaradı. Son dönemde Türk Hava Yolları dışında başka firmaların da sefer yapmaya başlamasıyla biletler ucuzladı. Bu durum havalimanına ilgiyi daha da artırdı. Rakamların şu anda 800 bini aşmış olmasını kimse beklemiyordu ama havalimanı, bu beklentileri altüst ederek başta biz olmak üzere herkesi şaşırttı. Yıl sonu itibarıyla deniz üzerine kurulan havalimanını kullanan yolcu sayısının 1 milyonu bulması bekleniyor." açıklamasında bulundu.

Yılmaz, mevcut seferlerin yanı sıra çeşitli ülkelerden gelen Arap turistlerin ve hacca giden yolcular için havalimanına direkt seferler düzenlediği bilgisini de vererek, "Havalimanımızın henüz ikinci yılını doldurmadan 1 milyon yolcu kapasitesine yaklaşması son derece önemli. Bu yatırımın bölge adına ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. Bu noktada bu mega projenin Ordu ve Giresun'a kazandırılmasında emeği geçen başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, hükümetimize ve bölge milletvekillerine teşekkür ederim." diye konuştu.

Yılmaz, havalimanının Türkiye'de en aktif 10 havalimanları arasında olduğunu, gelecek aylarda biletlerin düşmesiyle Ordu-Giresun Havalimanına olan ilginin daha da artacağını tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.

Ordu-Giresun 1 milyona yaklaştı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Or-Gi Uluslararası Havalimanı ~ 7 yıl önce
Günde 7 uçak iniyor. En fazla 10 uçağa çıkar. Yılda bir milyon yolcuya sabitlenir. Bu krizde olacağı bu. Fazla birşey beklemeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vali ~ 7 yıl önce
vali açıklama yapmamış mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGU ~ 7 yıl önce
Ankara tek sefere düşürülmüş. Yani diyorlar ki eyyyyy Ordulular, eyyyyy Giresunlular ya Ankara'da bütün gün bekler 23.30 uçağı ile memleketinize gidersiniz, ya da (merak etmeyin canım biz sizi tek uçağa mahkum eder miyiz hiç!) Trabzon'a dolmuşlarımız var; saatleri mi; 08.20, 10.30, 11.55, 19.40, 23.40 birine biner yine memleketinize gidersiniz. İnsan biraz utanır. Ordu ve Giresun'dan Başbakan Yardımcılarınız olacak ama siz İçişleri Bakanının olduğu memlekete uçtuktan sonra bir de 150-200 km karayolu tepip memleketinize ancak ulaşabileceksiniz(!) Eyyyy Trabzonlular büyüksünüz vesselam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Zafer de böylelikle örtbas edilmiş olur. Ve başarı olarak lanse edilir. Hakikaten günde 1 veya 2 tane İstanbul seferi için havalimanı yapılmış gibi bişey oldu. Onun yerine hızlı tren yapsalar daha faydalı olurdu bölge insanına. Zaten Uşak tan direkt seferler var. Afyon ve Kütahya ise çok iyi değerlendiremedi bu fırsatı. Thy de devlet hissesi olmasaydı şimdiye 50 defa kapanırdı o hat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hasan ~ 7 yıl önce
Antalya ya direkt seferler kalktı, bu gidişle izmir de kalkacak. Seferlerin sürekliliği için hiç çaba gösterilmiyor anca iyiyiz diye açıklama yapılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Or-gi ~ 7 yıl önce
Havaalanının başarısı çok iyi konumda. Öyle umutsuzluğa kapılmayın. Güney bölgelerimiz yazın çok canlı, kışın ise kurdun kuşun bile gitmediği bir sönüklüğe bürünüyor. Yıllık ortalama 1 milyon yolcuya ulaşmış havaalanına 2 güney şehrinden uçuşun iptal olması, canlılığı ve yukarı yönlü ivmeyi olumsuz etkilemez. baharda yeniden başlatılır, üstelik şu anda böyle bir şey gözükmüyor. Sadece AJ, Ordu-Giresun / Antalya uçuşlarını kış dönemi için durduracak diye bir haber çıktı. Or-Gi rüstünü ispat etmiştir.
OGU ~ 7 yıl önce
Doğrudur havalimanının durumu gayet iyi. Örneğin Pegasus Karadeniz'den Lefkoşa'ya sadece OGU'dan uçuyor ve seferler kışın da devam ediyor. Samsun ve Trabzonlular OGU'dan Lefkoşa'ya uçabilecekler. Ancak havaalanının elde ettiği başarı çoğu yetkiliyi rehavete sürükledi. Örneğin Trabzon'a günde 5-6 kez Ankara seferi yapan Anadolujet OGU'ya olan 2 seferin birini kış tarifesinde kaldırdı. İşte yetkili zafiyetine örnek. Geçen 23.30 uçağı ile geldim doluluk % 90'dan aşağı değildi. İkinci seferin en kötü ihtimalle % 70'in altına düşmesi mümkün değil. Neden tek sefere düşüyor. Trabzon'un seferleri full mu yani? Sözün özü Trabzon lobisine dikkat...
öğrenci ~ 7 yıl önce
avrupanın tek uçuramayan okulu TUA. unutmayın bu ülkede mağdur insanlar var, destek olun, haber yapın. 75000 dolar verip onca emek harcayıp hala uçuş yazılsın diye yalvaran insanlar ülkesindeyiz. rezil olsunlar çevre baskısı görsünler belki anlarlar. DUYUN, DUYURUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali ~ 7 yıl önce
Bu ordulularin trabzonla ne dertleri var anlamiyorum Ne kadar zorlarsaniz zorlayın bir trabzon olamazsiniz
ALİ ~ 7 yıl önce
Ali yanlış yere yazmışsın bir, Trabzon olmaktan Allah korusun Ordu'yu iki...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000