21 Ocak 2013, Pazartesi 10:13:44

ONUR AIR'DE TAVİZ YOK!

Geçtiğimiz hafta iki sarhoş yolcunun uçakta cep telefonlarını kapatmaması sonrasında yaşanan kavga Onur Havayolları’na ders oldu. Şirket, hangi önemli kararı aldı?
  • türk toplumu maalesef yasak dedıgınız herseyı yapmaya meyıllı bır toplum ısın kotusu o 200 kısıye tek tek kırmadan telefonların kapatılması gerektıgını hatırlatırsınız ucus moduna alır tatlı dılle tekrar duz ucusa kadar kapalı olmak zorunda dıye hatırlatırsınız uzayamı cıkıoruz noluyo der yada duzgunce uyardıgınız bı yolcuyu dıger yolcu ne var konussun ıste dıe aklınca koruyup uzerınıze yurur yasanmıstır bunların hepsı sız kocaman gulumsemenızle uyarırsınız ancak sonu hakarete varır onur aır bu uygulamayı yaptı kı kabın memuru daha fazla zorluk yasamasıncunku kabın memuru yaptıgı herseyın hesabını vermek zorunda ama polıs karsısında ama sırket mudurlerı karsısında sız o yolcuyu ucaktan ındırdıgınızde daha buyuk problemler yasarsınz bagaj eslestırmesı guvenlık vs gecıkmeye sebeptır bunlar ve sonunda 1 kendını bılmez yuzunden 199 kısı gıdecegı yere gec gıder ve kabahatlısı kabın ekıbı olur kı bu saydıklarıma ucaktan korkan ve bılınclı yolcu tepkılerı bıle dahıl degıl....
  • Bir içhat uçuşunda 200yolcudan yaklaşık 150si telefonunu kurcalayarak gelir uçağa.Karşılama anında işini bilen kabin amiri güleryüzü ve düzgün üslubu ile yolcunun kırılmasını engelleyerek kulağına eğilir'' birazdan kapayacaksınız değil mi ''diye hatırlatmasını yapar.(''o telefonu kapatın''gibi uyarılar meclis dışı)Sonrasında ilgili hatırlatma istatistikteki 149kişiye sırasıyla devam eder.Yolcu üslup bilmek zorunda olmayıp ''hoşgeldiniz'' gibi kocaman bir gülümsemeye küçücük bir cevabı çok görebilir.Telefon uyarınızı olumlu yanıtlamadığı gibi ''işine bak işine,beni mi buldun takacak,ismin ne senin,kapatmıyorum ne yapacaksın,uçak modu var vb ) gibi cevabın nicesiyle ekibin güleryüzünü bir tokat niteliğinde dağıtmayı da kendine bir borç bilir.Tüm bu afallama ile yüzü düşen arkadaşım bir sonraki misafirimizin ''hoşgeldiniz demek yok mu ,bu ne surat'' eleştirisini almamış ise o gün şanslı günündedir.Ya da''herşeye rağmen gülümse'diyebilecek olgunluktaki yolcumuzu da yad etmenin tam yeridir
  • 10 sene önce Onur Air satıldı satılcak diye bir haber çıkmıştı. Bu konuda bir gelişme varmı diye merak ettim. Son durum hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlar?
  • Bunlar zaten var olan kurallar, yani yeni bir dönem mi açıldı onu anlamadık? Bir kabin amiri ve kaptanın zaten var olan görev tanımları içerisinde bu kurallar var. Siz insanlara bir şeyleri hatırlatmak için biraz geç kalmadınız mı? Yolcunuzu apronun ortasında dövüyolar siz hala kural hatırlatıyorsunuz. Kardeşim yıllardır var bu kurallar.
  • Bu kural zaten var. Bu sonuca böyle bir olaydan sonra gelinmesi benim Onur Air'e sarsilan güvenimin geri gelmesine yol acmadi. Bilakis demek ki daha önce bu tür bir uygulama yokmus. Yani güvenlik kurallarini ihmal eden bir havayolu, yarin belki de baska alanlarda da aynni seyi yapar. Üzgünüm ama gözümden düstü gercek anlamda bu havayolu.
  • BUNUN İÇİN ONUR AİR İN BİR KARAR ALMASI GEREKMEZ.KAPTAN KARARI İLE "UNRULY PASSENGER" FORMU HAZIRLANARAK UÇAK HANGİ POZİSYONDA OLURSA OLSUN GERİ DÖNÜLÜR VE YOLCU İLGİLİ FORMLA BİRLİKTE UÇAKTAN İNDİRİLEREK POLİSE TESLİM EDİLİR.BOŞA "TRAŞ" YAPMAYIN.
  • sacmaligia bak. Ne yani bu zamana kadar telefon serbestmiydi? Sanki sehirler arasi otobus isletiyolar (gerci bir bakima öyle ama)
  • onur air ve aldigi dersler bitmeyecek... onceden belirlenmis kurallar var zaten... bundan sonrasi diye bisey yok ! kaptan haber verecekti kapida polis bekleyekti... caresizlik
  • Zaten normal olan bu. Telefonu açık tutmakta ısrar ediyorsa indireceksin uçaktan. Toplantı yapmaya falan gerek yok. Telefonun uçağı düşürme, uçuş sistemini etkileme ihtimali ne kadar düşük olursa olsun, havacılıkta faciaların nedenleri hep bu küçük ihtimaller olmuştur tarih boyunca.
  • BU AÇIKLAMA BANA PEK İNANDIRICI GELMEDİ DAYAK YİYİP SİZİN YÜZÜNÜZDEN MAĞDUR OLAN YOLCULAR DA TAZMİNAT ÖDEYECEKMİSİNİZ.REKLAM KOKAN HAREKETLER BUNLAR ASLA ONUR AİR ASLA !!!!!

Onur Hava Yolları’nın İstanbul-İzmir seferini yapan uçağında, uçuş öncesi alkol alan biri Azeri biri Türk iki yolcunun, diğer yolcularla kavga etmesi üzerine şirket önemli bir karar aldı.

Uçakta cep telefonları çalan ve bu yüzden diğer yolcularla gerginlik yaşayan iki yolcunun İzmir Havalimanı’nda kavga etmesi üzerine Onur Havayolları, uçakta cep telefonu kullanımına taviz vermeme kararı aldı.

Uçuş ekiplerine talimat veren şirket bundan böyle uçak içinde cep telefonu ve elektronik cihaz kullanımı yasağının anonsla sınırlı kalmayacağını ve yolcu alımı bittikten sonra anonsları dikkate almadan cep telefonunu kullanmakta ısrar eden yolcuların iki ikazdan sonra kapatmamakta ısrar etmesi halinde uçaktan indirilmesine karar verdi.

Uyarıda şu ifadeler kullanıldı: “Son yaşadığımız olay neticesinde yolcularımızın uçak içinde cep telefonu kullanımı kurallarına uymadığı görülmüştür. Üst Yönetim tarafından alınan karara göre anonslar yapıldıktan sonra cep telefonunu kullanmada ısrar eden yolcularımız 2 kez ikaz edilir. Cep telefonunu kapatmayan yolcular kaptana bildirilerek, söz konusu yolcuların uçaktan indirilmesi sağlanır.”

©AirportHaber.com ÖZEL

ONUR AIR'DE TAVİZ YOK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

K/M ~ 11 yıl önce
türk toplumu maalesef yasak dedıgınız herseyı yapmaya meyıllı bır toplum ısın kotusu o 200 kısıye tek tek kırmadan telefonların kapatılması gerektıgını hatırlatırsınız ucus moduna alır tatlı dılle tekrar duz ucusa kadar kapalı olmak zorunda dıye hatırlatırsınız uzayamı cıkıoruz noluyo der yada duzgunce uyardıgınız bı yolcuyu dıger yolcu ne var konussun ıste dıe aklınca koruyup uzerınıze yurur yasanmıstır bunların hepsı sız kocaman gulumsemenızle uyarırsınız ancak sonu hakarete varır onur aır bu uygulamayı yaptı kı kabın memuru daha fazla zorluk yasamasıncunku kabın memuru yaptıgı herseyın hesabını vermek zorunda ama polıs karsısında ama sırket mudurlerı karsısında sız o yolcuyu ucaktan ındırdıgınızde daha buyuk problemler yasarsınz bagaj eslestırmesı guvenlık vs gecıkmeye sebeptır bunlar ve sonunda 1 kendını bılmez yuzunden 199 kısı gıdecegı yere gec gıder ve kabahatlısı kabın ekıbı olur kı bu saydıklarıma ucaktan korkan ve bılınclı yolcu tepkılerı bıle dahıl degıl....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
e.güven ~ 11 yıl önce
Bir içhat uçuşunda 200yolcudan yaklaşık 150si telefonunu kurcalayarak gelir uçağa.Karşılama anında işini bilen kabin amiri güleryüzü ve düzgün üslubu ile yolcunun kırılmasını engelleyerek kulağına eğilir'' birazdan kapayacaksınız değil mi ''diye hatırlatmasını yapar.(''o telefonu kapatın''gibi uyarılar meclis dışı)Sonrasında ilgili hatırlatma istatistikteki 149kişiye sırasıyla devam eder.Yolcu üslup bilmek zorunda olmayıp ''hoşgeldiniz'' gibi kocaman bir gülümsemeye küçücük bir cevabı çok görebilir.Telefon uyarınızı olumlu yanıtlamadığı gibi ''işine bak işine,beni mi buldun takacak,ismin ne senin,kapatmıyorum ne yapacaksın,uçak modu var vb ) gibi cevabın nicesiyle ekibin güleryüzünü bir tokat niteliğinde dağıtmayı da kendine bir borç bilir.Tüm bu afallama ile yüzü düşen arkadaşım bir sonraki misafirimizin ''hoşgeldiniz demek yok mu ,bu ne surat'' eleştirisini almamış ise o gün şanslı günündedir.Ya da''herşeye rağmen gülümse'diyebilecek olgunluktaki yolcumuzu da yad etmenin tam yeridir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merak ~ 11 yıl önce
10 sene önce Onur Air satıldı satılcak diye bir haber çıkmıştı. Bu konuda bir gelişme varmı diye merak ettim. Son durum hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir kabin Amiri ~ 11 yıl önce
Bunlar zaten var olan kurallar, yani yeni bir dönem mi açıldı onu anlamadık? Bir kabin amiri ve kaptanın zaten var olan görev tanımları içerisinde bu kurallar var. Siz insanlara bir şeyleri hatırlatmak için biraz geç kalmadınız mı? Yolcunuzu apronun ortasında dövüyolar siz hala kural hatırlatıyorsunuz. Kardeşim yıllardır var bu kurallar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 11 yıl önce
Bu kural zaten var. Bu sonuca böyle bir olaydan sonra gelinmesi benim Onur Air'e sarsilan güvenimin geri gelmesine yol acmadi. Bilakis demek ki daha önce bu tür bir uygulama yokmus. Yani güvenlik kurallarini ihmal eden bir havayolu, yarin belki de baska alanlarda da aynni seyi yapar. Üzgünüm ama gözümden düstü gercek anlamda bu havayolu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 11 yıl önce
BUNUN İÇİN ONUR AİR İN BİR KARAR ALMASI GEREKMEZ.KAPTAN KARARI İLE "UNRULY PASSENGER" FORMU HAZIRLANARAK UÇAK HANGİ POZİSYONDA OLURSA OLSUN GERİ DÖNÜLÜR VE YOLCU İLGİLİ FORMLA BİRLİKTE UÇAKTAN İNDİRİLEREK POLİSE TESLİM EDİLİR.BOŞA "TRAŞ" YAPMAYIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SPQ ~ 11 yıl önce
sacmaligia bak. Ne yani bu zamana kadar telefon serbestmiydi? Sanki sehirler arasi otobus isletiyolar (gerci bir bakima öyle ama)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bundan sonra bundan sonra ~ 11 yıl önce
onur air ve aldigi dersler bitmeyecek... onceden belirlenmis kurallar var zaten... bundan sonrasi diye bisey yok ! kaptan haber verecekti kapida polis bekleyekti... caresizlik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FALCON50 ~ 11 yıl önce
Zaten normal olan bu. Telefonu açık tutmakta ısrar ediyorsa indireceksin uçaktan. Toplantı yapmaya falan gerek yok. Telefonun uçağı düşürme, uçuş sistemini etkileme ihtimali ne kadar düşük olursa olsun, havacılıkta faciaların nedenleri hep bu küçük ihtimaller olmuştur tarih boyunca.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YOLCU ~ 11 yıl önce
BU AÇIKLAMA BANA PEK İNANDIRICI GELMEDİ DAYAK YİYİP SİZİN YÜZÜNÜZDEN MAĞDUR OLAN YOLCULAR DA TAZMİNAT ÖDEYECEKMİSİNİZ.REKLAM KOKAN HAREKETLER BUNLAR ASLA ONUR AİR ASLA !!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000