23 Ocak 2009, Cuma 08:04:34

ONUR AIR'A ŞİKÂYET VAR!

Bugün Gazetesi yazarlarından Ali Atıf Bir, bir okuyucusunun Onur Air ile ilgili bir şikâyetini köşesine taşımış...
  • bence arkadaş sonuna kadar haklı onur air'in rezervasyonlarında benimde hep sıkıntılarım olmuştu ancak hiç bir zaman böyle birşey yapmayı düşünmemiştim zaten 54 tl den bilete rezervasyon yaptırsan bile almak istediğin zaman sistem sana izin vermiyor bu tüketiciyi aldatmak değilde nedir?sanırım arkadaşta ilk rezervasyonunda bu sorunu yaşamış ikinci rezervasyonunda ise onur air hizmet bedellerinde tek yön olarak bir artışa gitti böylelikle arkadaşın biletide 6 tl zamlanmış oldu ancak daha önceden rezerve edilmesine rağmen onur air burda bir sistem hatası gerçekleştirdi.Zaten bu bedelin geri iade edilmeside bunun en açık göstergesi değilmi ?
  • Arkadasimiz biraz buyuk konusmus... Dikkatini cekerim
  • Birisi çıkıp ta başından geçen bir şeyi yazmaya çalışınca, bir takım insanlar suçlananın avukatlığını yükleniyorlar. Hem de yorumda anlatılanların doğru olup olmadığını araştırmaya gerek duymadan. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz demişler. Onur Air ile ben de uçtum ve elimden geldiği sürece bir daha uçmam. Oturduğum koltuk yolculuk boyunca ileri geri beşik gibi sallanıyordu. Eksik ve yanlışlıkları üzerine parmak basarak göstermesek onları benimsiyoruz demektir.
  • Onur'daki MD 83 ve 88'lerin ortalama yaşı 12-15 civarında ,Avrupa'nın en tecrübeli MD uçuran firması,en ufak bir şüphede dahi sizi fıtık edip uçağı 3 saat rötara atarlar ama uçurmazlar .THY den sonra en çok çalışan,en çok uçan en çok koşan firma, pat diye hat kapatmaz, yolcusundan hiç olmazsa bedava bir bardak suyu esirgemez, ben de uçarken zaman zaman ön yargı sahibi oluyorum,aynı zamanda Avrupa'nın en kirli MD filosu olduğunu da düşünüyorum ama Türkiye'de sivil havacılık eşittir Onur Air.
  • Güzel kardeşim bazı ülkeler hava sahasını kapatmış diyorsun.Asla böyle birşey olmadı.SEN ONURLA FLY AIR i karıştırıyor olmayasın.Gözlerinden öptüm.
  • Onur Air için atıp tutarken bence bir kez daha düşünmeniz lazım. En azından araştırma yapın.Bol keseden sallamak kolay yok bedava deseler binmem falan.Onur Air 1994-95 ve 2005 yıllarında Airbus'tan Operasyon Mükemmeliyet ödülü almış , ISO , EN kalite belgelerine sahip IATA üyesi bir şirkettir. Yine 2005 yılında SuperBrands kuruluşu tarafından Türkiye'nin en iyi firmaları arasında gösterilmiş ve ödül almıştır. 21 ülkede yaklaşık 80 noktaya uçuş yapmaktadır.Bugün içhatlarda uçmayan Türk vatandaşı kalmamışsa bu Onur Air sayesindedir.Bence her türlü krize rağman ülkemizi Turizm açısından dahada yükseklere taşıyan bu büyük firmayı kutlamak gerekir karalamak değil.Bu kadar ön yargılı olmayalım.
  • öncelikle belirtmeliyim ki 20-30 yaşındaki uçaklarla uan bir çok firma vardır ve dolayısıyla bu firmanın kötü olduğunu göstermez. AtlasJet lafı geçmiş.. Atlas ın okadar yaşlı uçakları yoktur!! Onur Air önceden bakım açısından çok kötüydü (3 yıl öncesine kadar) Ancak son zamanlarda oldukça iyiler... Bu kriz ortamında ayakta kalıp sürekli uçtuklarına göre de iyi yönetiliyor. Ancak bana göre kaliteyi yakalayamadılar.. Yinede bu kadar çalışanı olan ve bunca yıldır ayakta kalmış olan bir firmaya saygı duymak gerekir. Saygılarımla.
  • belli ki benden büyüksünüz.yillardir avrupa da yasiyorum burada büyük bir isletmenin müdürüyüm yillardir en iyi hizmetleri yaptim bana ve ellemanlarima hep övgüler geldi simdiye kadar ama yarin kücük bi hata yapsam isime hemen son verilir.demek istedigim avrupa da adam kayirma olmaz ,ayrimcilik olmaz isini kim iyi yapiyosa o hep 1 numaradir ister türk olsun ister afrikali,ister asyali,ister avrupali.hadi hollanda ticari kaygilarla ucusunuzu durdurdu diyelim peki belcika,fransa,isvicre neden size hava sahasini kapatti.bir defa ben kivirtmadim freighter hocam.ve bilgisiz biri degilim benene hocam.bende isterim türk bayrakli ucaklarimiz avrupanin en iyisi olsun,ama olmuyo iste cünkü biz hep önce para kazanmayi düsünüyoruz.saygilarimla...
  • arkadasim merak etme onur air seni bedava bile olsa ucurmaz,o zaman kimi ucuracagina dair yolcusunu secme hakki vardirki senin gibi bilgisiz bir yolcuyu kesinllikle ucurmaz buna mein ol...onur airin avrupada yasaklanma sebebi kesinllikle ticari bir olaydir.onur air o zamanlar amsterdama gunde yaklasik 15 16 civari sefer yapmaktadir,böyle bir gunde hollanda turizm bakani amsterdam havaalanina geldiginde her yerde onur air ucaklarini görunce bunlari nasil engelleyebiliriz diye dusunuyor ,avrupalilar istedikten sonr aher türlü bahane bulup ucaklari ucurmamak icin sebeb bulurlar ve bulmuslardirda,bu yuzden zincirleme bir reaksiyon sonucu diger avrupa ulkeleride yasaklama yoluna gitmistir bilginize....
  • Güzel kardeşim kıvırtma emareleri göstermişsin yorumunda.Genç ve tecrübesiz olduğun belli.Evet havacılık ciddi iştir ve ONUR 1992 den beri aynı ciddiyetle işini yapmaktadır.Avrupada olanlara gelince onlar hep bir oyundu.Sen Amsterdamda hangi şirketin aynı anda 11 uçağını gördün.Almanyada uçulmayan meydan yoktu.Neredeyse köy meydanlarına uçuluyordu.İşte medeni dediğin Avrupalı bunları hazmedemedi.İçimizdeki bazı gafillerde buna çanak tuttu.Avrupa turist pazarı onlara bırakıldı böylece.Tamam bu süreçtede Türk şirket yöneticileri şımarıklıktan ufak hatalar da yapmadılar değil.Selamlarımla............

Ali Atıf Bir'e Onur Air'in rezervasyon mantığı olmadığını söyleyen okuyucunun şikâyeti ise şu şekilde:

Geçenlerde Onur Air'in 30 Ocak İzmir-İstanbul 22:30 seferi için 54 TL'den rezervasyon ettiğim 2 bileti alamadım.

Bana verilen rezervasyon süresi bitmediği halde şirket koltuklarını satınca benim de fiyatımı yükseltti, Halkla İlişkiler'e PNR'ımı verdiğim halde yeterli bir cevap alamadım. PNR'ım elimde olmasına rağmen bana biletimin 64 TL'den rezervasyon edildiğini söylediler. Bu duruma oldukça sinirlendim çünkü bilet fiyatı artmadan önce sürekli rezervasyonumu takip eder haldeydim.

Yetkili bir ağız bulamayınca teşekkür edip konuyu kapatmıştım. Ardından aynı sefere yani 30 Ocak İzmir-İstanbul uçuşuna yeniden bu sefer 64 TL'den rezervasyon yaptım. 2 kişilik bilet için ödeyeceğim tutar 128 TL idi, rezervasyonun opsiyonu da 22 Ocak'a kadardı. Ben de bu akşam yani 21 Ocak akşamı bileti almak için internetteki üye giriş bölümümü açtım ve biletimin birden 134 TL'ye yükseldiğini gördüm.

Aslında bir sorun yaşamışken bir daha aynı havayolunu tercih etmemem gerekiyordu ancak benim için en uygun saat 22:30 ve maalesef o saatten sonra uçuş yapan başka bir özel havayolu şirketi yok. Bu ciddiyetsizliği ve Onur Air'in maalesef rezervasyon mantığının 0 (sıfır) olduğunu rezervasyon kelimesinin internet sitesinden ve şirket bünyesinden çıkarılması gerektiğini size bildiriyorum.

Lütfen bu olaya köşenizde yer vermenizi rica ederek sözlerimi noktalıyorum. (Not: O kadar haykırışıma cevap bulamamama rağmen 134 TL verip biletleri alıyorum. Çünkü başka bir saate uçmamın imkanı yok. Ancak bir daha Onur Air'den kesinlikle uzak duracağım kesin.) Şimdiden teşekkürler..."

Yorum: Sözü Onur Air'e verelim, yanıt bekleyelim Yunus, sonra şikayetinin analizini yaparız.


Ali Atıf Bir
BUGÜN

ONUR AIR'A ŞİKÂYET VAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

uçuş keyfi ~ 15 yıl önce
bence arkadaş sonuna kadar haklı onur air'in rezervasyonlarında benimde hep sıkıntılarım olmuştu ancak hiç bir zaman böyle birşey yapmayı düşünmemiştim zaten 54 tl den bilete rezervasyon yaptırsan bile almak istediğin zaman sistem sana izin vermiyor bu tüketiciyi aldatmak değilde nedir?sanırım arkadaşta ilk rezervasyonunda bu sorunu yaşamış ikinci rezervasyonunda ise onur air hizmet bedellerinde tek yön olarak bir artışa gitti böylelikle arkadaşın biletide 6 tl zamlanmış oldu ancak daha önceden rezerve edilmesine rağmen onur air burda bir sistem hatası gerçekleştirdi.Zaten bu bedelin geri iade edilmeside bunun en açık göstergesi değilmi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mustafa ~ 15 yıl önce
Arkadasimiz biraz buyuk konusmus... Dikkatini cekerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağdaş ~ 15 yıl önce
Birisi çıkıp ta başından geçen bir şeyi yazmaya çalışınca, bir takım insanlar suçlananın avukatlığını yükleniyorlar. Hem de yorumda anlatılanların doğru olup olmadığını araştırmaya gerek duymadan. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz demişler. Onur Air ile ben de uçtum ve elimden geldiği sürece bir daha uçmam. Oturduğum koltuk yolculuk boyunca ileri geri beşik gibi sallanıyordu. Eksik ve yanlışlıkları üzerine parmak basarak göstermesek onları benimsiyoruz demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ugur T ~ 15 yıl önce
Onur'daki MD 83 ve 88'lerin ortalama yaşı 12-15 civarında ,Avrupa'nın en tecrübeli MD uçuran firması,en ufak bir şüphede dahi sizi fıtık edip uçağı 3 saat rötara atarlar ama uçurmazlar .THY den sonra en çok çalışan,en çok uçan en çok koşan firma, pat diye hat kapatmaz, yolcusundan hiç olmazsa bedava bir bardak suyu esirgemez, ben de uçarken zaman zaman ön yargı sahibi oluyorum,aynı zamanda Avrupa'nın en kirli MD filosu olduğunu da düşünüyorum ama Türkiye'de sivil havacılık eşittir Onur Air.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
freighter ~ 15 yıl önce
Güzel kardeşim bazı ülkeler hava sahasını kapatmış diyorsun.Asla böyle birşey olmadı.SEN ONURLA FLY AIR i karıştırıyor olmayasın.Gözlerinden öptüm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onur'lu ~ 15 yıl önce
Onur Air için atıp tutarken bence bir kez daha düşünmeniz lazım. En azından araştırma yapın.Bol keseden sallamak kolay yok bedava deseler binmem falan.Onur Air 1994-95 ve 2005 yıllarında Airbus'tan Operasyon Mükemmeliyet ödülü almış , ISO , EN kalite belgelerine sahip IATA üyesi bir şirkettir. Yine 2005 yılında SuperBrands kuruluşu tarafından Türkiye'nin en iyi firmaları arasında gösterilmiş ve ödül almıştır. 21 ülkede yaklaşık 80 noktaya uçuş yapmaktadır.Bugün içhatlarda uçmayan Türk vatandaşı kalmamışsa bu Onur Air sayesindedir.Bence her türlü krize rağman ülkemizi Turizm açısından dahada yükseklere taşıyan bu büyük firmayı kutlamak gerekir karalamak değil.Bu kadar ön yargılı olmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OPS ~ 15 yıl önce
öncelikle belirtmeliyim ki 20-30 yaşındaki uçaklarla uan bir çok firma vardır ve dolayısıyla bu firmanın kötü olduğunu göstermez. AtlasJet lafı geçmiş.. Atlas ın okadar yaşlı uçakları yoktur!! Onur Air önceden bakım açısından çok kötüydü (3 yıl öncesine kadar) Ancak son zamanlarda oldukça iyiler... Bu kriz ortamında ayakta kalıp sürekli uçtuklarına göre de iyi yönetiliyor. Ancak bana göre kaliteyi yakalayamadılar.. Yinede bu kadar çalışanı olan ve bunca yıldır ayakta kalmış olan bir firmaya saygı duymak gerekir. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 15 yıl önce
belli ki benden büyüksünüz.yillardir avrupa da yasiyorum burada büyük bir isletmenin müdürüyüm yillardir en iyi hizmetleri yaptim bana ve ellemanlarima hep övgüler geldi simdiye kadar ama yarin kücük bi hata yapsam isime hemen son verilir.demek istedigim avrupa da adam kayirma olmaz ,ayrimcilik olmaz isini kim iyi yapiyosa o hep 1 numaradir ister türk olsun ister afrikali,ister asyali,ister avrupali.hadi hollanda ticari kaygilarla ucusunuzu durdurdu diyelim peki belcika,fransa,isvicre neden size hava sahasini kapatti.bir defa ben kivirtmadim freighter hocam.ve bilgisiz biri degilim benene hocam.bende isterim türk bayrakli ucaklarimiz avrupanin en iyisi olsun,ama olmuyo iste cünkü biz hep önce para kazanmayi düsünüyoruz.saygilarimla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
benene ~ 15 yıl önce
arkadasim merak etme onur air seni bedava bile olsa ucurmaz,o zaman kimi ucuracagina dair yolcusunu secme hakki vardirki senin gibi bilgisiz bir yolcuyu kesinllikle ucurmaz buna mein ol...onur airin avrupada yasaklanma sebebi kesinllikle ticari bir olaydir.onur air o zamanlar amsterdama gunde yaklasik 15 16 civari sefer yapmaktadir,böyle bir gunde hollanda turizm bakani amsterdam havaalanina geldiginde her yerde onur air ucaklarini görunce bunlari nasil engelleyebiliriz diye dusunuyor ,avrupalilar istedikten sonr aher türlü bahane bulup ucaklari ucurmamak icin sebeb bulurlar ve bulmuslardirda,bu yuzden zincirleme bir reaksiyon sonucu diger avrupa ulkeleride yasaklama yoluna gitmistir bilginize....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
freighter ~ 15 yıl önce
Güzel kardeşim kıvırtma emareleri göstermişsin yorumunda.Genç ve tecrübesiz olduğun belli.Evet havacılık ciddi iştir ve ONUR 1992 den beri aynı ciddiyetle işini yapmaktadır.Avrupada olanlara gelince onlar hep bir oyundu.Sen Amsterdamda hangi şirketin aynı anda 11 uçağını gördün.Almanyada uçulmayan meydan yoktu.Neredeyse köy meydanlarına uçuluyordu.İşte medeni dediğin Avrupalı bunları hazmedemedi.İçimizdeki bazı gafillerde buna çanak tuttu.Avrupa turist pazarı onlara bırakıldı böylece.Tamam bu süreçtede Türk şirket yöneticileri şımarıklıktan ufak hatalar da yapmadılar değil.Selamlarımla............

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000