28 Temmuz 2008, Pazartesi 08:08:59

Onur Air uçağından acil iniş

Diyarbakır-İstanbul seferini yapan Onur Air’e ait yolcu uçağı, kalkıştan 20 dakika sonra Diyarbakır Askeri Havaalanı’na zorunlu iniş yaptı.
  • kaptan en doğrusunu yapmıştır. kırmızı unsafe lambası ile uçuşa devam etmemeli. buyuk ihtimalle indikasyon arızası ama en doğrusunu yapmış. ayrıca iniş takımları açık yüksek hıza ulaşamaz ve irtifa alamaz...
  • iniş takımıları toplanamazsa, kokpitte iniş takımlarının açık oldugunu gosteren kırmızı lamba sönmez. bu durumda ucak ucabilir fakat yakıt tuketimi artacagından yola devam edemez ve uygun bir meydana donmek kacınılmaz olur.
  • Detaylarını tam bilemiyorum ama muhtemelen iniş takımlarını kapatan sistemde bir problem oldu ve iniş takımları kapanmadı herhalde. İniş takımı ışıkları yeşile dönmeyince de devam etmek yerine geri dönmeyi tercih etmişlerdir. Neyse büyük geçmiş olsun.
  • Yorumumu niçin yayınlamıyorsunuz.Bunu zaman zaman yapıyorsunuz.Bu site ahlak kuralları içinde her düşünceye açık değil mi?Ayrıca bu site havacılık sitesi değil mi?İnsanların doğru bilgilenmeleri gerekmez mi? Sebebini açıklayında bizde öğrenelim.
  • İNİŞ TAKIMINDAN BİR PARÇA KOPTUĞU NASIL ANLAŞILABİLİR ACABA KOKPİTTEN ÇOK MERAK ETTİM DOĞRUSU.. NEYSE GEÇMİŞ OLSUN!
  • SOL İNİŞ TAKIMLARINDAN BİRİ KIRILDIYSA ÖBÜRLERİYLE Mİ İNDİ?

Diyarbakır-İstanbul seferini yapan Onur Air’e ait yolcu uçağı, kalkıştan 20 dakika sonra Diyarbakır Askeri Havaalanı’na zorunlu iniş yaptı. Dün sabah 09.50’de Diyarbakır Askeri Havaalanı’ndan havalanan uçağın kaptanı, iniş takımlarından birinin arızalı olduğunu fark etti. Pilotun, “Teknik bir arıza nedeniyle Diyarbakır’a geri dönüyoruz” anonsu yolcular arasında panik yarattı. Uçak, kalkıştan 20 dakika sonra piste geri döndü. Yolcular için İstanbul’dan başka bir uçak istendi.

Onur Air uçağından acil iniş

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Rumuz ~ 16 yıl önce
kaptan en doğrusunu yapmıştır. kırmızı unsafe lambası ile uçuşa devam etmemeli. buyuk ihtimalle indikasyon arızası ama en doğrusunu yapmış. ayrıca iniş takımları açık yüksek hıza ulaşamaz ve irtifa alamaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 16 yıl önce
iniş takımıları toplanamazsa, kokpitte iniş takımlarının açık oldugunu gosteren kırmızı lamba sönmez. bu durumda ucak ucabilir fakat yakıt tuketimi artacagından yola devam edemez ve uygun bir meydana donmek kacınılmaz olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OpsOcc ~ 16 yıl önce
Detaylarını tam bilemiyorum ama muhtemelen iniş takımlarını kapatan sistemde bir problem oldu ve iniş takımları kapanmadı herhalde. İniş takımı ışıkları yeşile dönmeyince de devam etmek yerine geri dönmeyi tercih etmişlerdir. Neyse büyük geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asil ~ 16 yıl önce
Yorumumu niçin yayınlamıyorsunuz.Bunu zaman zaman yapıyorsunuz.Bu site ahlak kuralları içinde her düşünceye açık değil mi?Ayrıca bu site havacılık sitesi değil mi?İnsanların doğru bilgilenmeleri gerekmez mi? Sebebini açıklayında bizde öğrenelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
S.T.K. ~ 16 yıl önce
İNİŞ TAKIMINDAN BİR PARÇA KOPTUĞU NASIL ANLAŞILABİLİR ACABA KOKPİTTEN ÇOK MERAK ETTİM DOĞRUSU.. NEYSE GEÇMİŞ OLSUN!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NEEE? ~ 16 yıl önce
SOL İNİŞ TAKIMLARINDAN BİRİ KIRILDIYSA ÖBÜRLERİYLE Mİ İNDİ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000