07 Ekim 2011, Cuma 16:16:44

ONUR AIR UÇAĞINDA KAVGA: YOLCUNUN KAŞINI ISIRDI

İstanbul-Adana seferini yapacak uçakta kavga çıktı.
  • birilerinin gerçekten bizim milletimize havaclık,uçak yolculuğu hakkında ders vermesi gerek yani cidden bu konuda eğitim almak gerek! allah kabin ekiplerine yardım etsin ben de çok seyehat eden biriyim yurt içi yurt dışı işim gereği.avrupalı yolcu saatlerce gecikmeye girer alanda yatar kalkar ancak guler yuzle girer uçağa herşeye teşekkür eder.çünkü bilirki ya teknik bir arıza olmuştur,ya hava şartları kötüdür ya v.s yine bilirki ne o şirket nede gecikmeye denk gelen ve yolcunun tacizine maruz kalmak zorunda olan kabin ekibininde aslında gecikmeden nefret ettiğini uçağın bir an önce kalkmasını isyediğini!ve yine bilirki o uçaktır uçagın otobus deil,uçağın iniş kalkış yaptığı yer kurallara göre işleyen bir yerdir otoban değil!
  • özel bir havayolunda kabin amiriyim,geçen senelerde başımdan şöyle bir olay geçmişti,bordumdan ingilterenin ufak şehirlerinden birine uçmuştuk turist getirmek amaçlı,uçağın bir önceki seferden geç gelmesi ve slot yemesi sebebiyle yaklaşık bir 1.5 saatlik bir gecikmemiz oldu kalktık ingiltereye indik,hızlı bir temizlık ve boardingten sonra gecikmeyi 45 dakikaya indirdik,uçak full 210 kişi hepsi ingiliz,yolcu uçağa geliyorlar teker teker ,bir tek kişi bile gecikme nedeniyle tek bir kelime etmeden yerine oturup uçağın kalkmasını bekliyor,sonlara doğru türk olduğu hemen anlaşılan bir yolcu geldi ve hemen lafı yapıştırdı,kardeşim niye geçkaldınız saatlerce bekliyoruz burda siz hep böylesiniz saydırıyor,çünkü tek mağdur olan kendisi sanki...
  • Adam doğruyu yazmış ÖZEL başlıklı kardeş.Bak bakalım dağılım nasıl mış.. %49,12 Kamu(T.C Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı) %50,88 Özel Bakınız www.oib.gov.tr Demek ki neymiş Thy acaip bir şirketmiş.Çoğunluk hisse özelmiş ancak her ne hikmetse kamu oraya atama yaparmış.Bir varmış bir yokmuş.Türkiye de herşey doğalmış , neden çünkü hukuk güçlüden yanaymış.
  • Neymiş bu onur böyle. Sürekli bir vukuat var.
  • 49% u borsaya açık bir şekilde işlem görüyor, geri kalan kısmı yani ASIL büyük bölümü olan 51% özelleştirme idaresinde, satılmayı bekliyor. bildiğim basit matematik kuralına göre 51>49. yoksa şüphen mi var büyük kısmı özelleşmiş diyorken??? özelleştirme idaresi kimin arkadaşım? herhangi bir güç odağı, holding ya da senin kontrolün altında mı, yoksa devlet kontrolü altında mı? zaten şu anda turkiyedeki hemen hemen tum devlet kuruluşları özelleştirme idaresi kontrolünde, tabii işine nasıl gelirse oyle algılamak serbest, gözlerini kapayınca herşeyin durduğunu sanmak gibi birşey bu da sanırım:))) baska söyleyeceğim bir şey yok hakim bey...
  • madem yolcu alkollü almasalardı böyle bir hakları var
  • sarhoşların uçaklarda çıkardığı kaçıncı olay bu....
  • pff tkda %51 devlet payi varmis. gercekten camiada boyle bilenler de var hala. tknin buyuk cogunlugu ozellesmistir ancak buyuk hisse sahibi halen ozellestirme idaresidir ancak thy ao ozel sirket statusundedir. bilgilerinizi guncellemek istedim.
  • Aslında istanbul-texas seferi denmeliymiş. Korkarım bir gün istanbul-texas seferinde birisinin canına da kastedilmeye kalkılmaz Allah korusun!!!
  • arkadaşlar ben olayı yaşayan kişi olarak anlatırken bu taşkınlığı yapan adama değil hak vermek kınamak gayesi güttüm. demek istediğim şu ki uçak yerde kısıtlı zamanı olmasına rağmen hemen hemen zamanında kapı kapamış ve yolcuyu mağdur etmemiştir. mağduriyet kalkış için 16.sırada olunmasından kaynaklanmıştır. yani konu onurair ya da adana değil.hapisten çıkan, babası vurularak hastanelik olan alkollü uçağa binen ve ana avrat din iman küfür eden bir adamın acaba bir daha uçaklara binebileceği ihtimali yüzde kaç olayıdır.kabin ekibinin tamamı bayandı ve adam yolcular da dahil bu kadar bayanın içinde ana avrat düz gitti ve sebep önceki uçağı kaçırmasıydı ki bu kendi suçuydur.
İstanbul'dan Adana'ya gidecek Onur Havayolları uçağında kavga çıktı. Saat  13.35'te seferini gerçekleştirecek uçağa alınan yolcular arasında yaşanan kavgada tekmeler, yumruklar havada uçuştu. 

Yolcular arasında henüz neden çıktığı belli olmayan kavga, kabin ekibince güçlükle yatıştırıldı. Uçağın kaptan pilotu, uçağa polis istedi. Polis, kavgaya karışan yolcuların ifadelerini almak üzere Atatürk Havalimanı Koruma Şube Müdürlüğü'ne götürdü.

Kavga sırasında Akif Tanrıverdi isimli bir yolcunun, kavga ettiği kişi tarafından ısırılması sonucu kaşının açıldığı öğrenildi. Alkollü olduğu ifade edilen yaralı yolcu, ilk tedavisinin ardından, Bakırköy Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Uçak daha sonra seferini gerçekleştirdi.

Airporthaber.com
ONUR AIR UÇAĞINDA KAVGA: YOLCUNUN KAŞINI ISIRDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Misafir ~ 12 yıl önce
birilerinin gerçekten bizim milletimize havaclık,uçak yolculuğu hakkında ders vermesi gerek yani cidden bu konuda eğitim almak gerek! allah kabin ekiplerine yardım etsin ben de çok seyehat eden biriyim yurt içi yurt dışı işim gereği.avrupalı yolcu saatlerce gecikmeye girer alanda yatar kalkar ancak guler yuzle girer uçağa herşeye teşekkür eder.çünkü bilirki ya teknik bir arıza olmuştur,ya hava şartları kötüdür ya v.s yine bilirki ne o şirket nede gecikmeye denk gelen ve yolcunun tacizine maruz kalmak zorunda olan kabin ekibininde aslında gecikmeden nefret ettiğini uçağın bir an önce kalkmasını isyediğini!ve yine bilirki o uçaktır uçagın otobus deil,uçağın iniş kalkış yaptığı yer kurallara göre işleyen bir yerdir otoban değil!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
özel bir havayolunda kabin amiriyim,geçen senelerde başımdan şöyle bir olay geçmişti,bordumdan ingilterenin ufak şehirlerinden birine uçmuştuk turist getirmek amaçlı,uçağın bir önceki seferden geç gelmesi ve slot yemesi sebebiyle yaklaşık bir 1.5 saatlik bir gecikmemiz oldu kalktık ingiltereye indik,hızlı bir temizlık ve boardingten sonra gecikmeyi 45 dakikaya indirdik,uçak full 210 kişi hepsi ingiliz,yolcu uçağa geliyorlar teker teker ,bir tek kişi bile gecikme nedeniyle tek bir kelime etmeden yerine oturup uçağın kalkmasını bekliyor,sonlara doğru türk olduğu hemen anlaşılan bir yolcu geldi ve hemen lafı yapıştırdı,kardeşim niye geçkaldınız saatlerce bekliyoruz burda siz hep böylesiniz saydırıyor,çünkü tek mağdur olan kendisi sanki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Adam doğruyu yazmış ÖZEL başlıklı kardeş.Bak bakalım dağılım nasıl mış.. %49,12 Kamu(T.C Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı) %50,88 Özel Bakınız www.oib.gov.tr Demek ki neymiş Thy acaip bir şirketmiş.Çoğunluk hisse özelmiş ancak her ne hikmetse kamu oraya atama yaparmış.Bir varmış bir yokmuş.Türkiye de herşey doğalmış , neden çünkü hukuk güçlüden yanaymış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Neymiş bu onur böyle. Sürekli bir vukuat var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
49% u borsaya açık bir şekilde işlem görüyor, geri kalan kısmı yani ASIL büyük bölümü olan 51% özelleştirme idaresinde, satılmayı bekliyor. bildiğim basit matematik kuralına göre 51>49. yoksa şüphen mi var büyük kısmı özelleşmiş diyorken??? özelleştirme idaresi kimin arkadaşım? herhangi bir güç odağı, holding ya da senin kontrolün altında mı, yoksa devlet kontrolü altında mı? zaten şu anda turkiyedeki hemen hemen tum devlet kuruluşları özelleştirme idaresi kontrolünde, tabii işine nasıl gelirse oyle algılamak serbest, gözlerini kapayınca herşeyin durduğunu sanmak gibi birşey bu da sanırım:))) baska söyleyeceğim bir şey yok hakim bey...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
madem yolcu alkollü almasalardı böyle bir hakları var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sarhoşların uçaklarda çıkardığı kaçıncı olay bu....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
pff tkda %51 devlet payi varmis. gercekten camiada boyle bilenler de var hala. tknin buyuk cogunlugu ozellesmistir ancak buyuk hisse sahibi halen ozellestirme idaresidir ancak thy ao ozel sirket statusundedir. bilgilerinizi guncellemek istedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Aslında istanbul-texas seferi denmeliymiş. Korkarım bir gün istanbul-texas seferinde birisinin canına da kastedilmeye kalkılmaz Allah korusun!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
arkadaşlar ben olayı yaşayan kişi olarak anlatırken bu taşkınlığı yapan adama değil hak vermek kınamak gayesi güttüm. demek istediğim şu ki uçak yerde kısıtlı zamanı olmasına rağmen hemen hemen zamanında kapı kapamış ve yolcuyu mağdur etmemiştir. mağduriyet kalkış için 16.sırada olunmasından kaynaklanmıştır. yani konu onurair ya da adana değil.hapisten çıkan, babası vurularak hastanelik olan alkollü uçağa binen ve ana avrat din iman küfür eden bir adamın acaba bir daha uçaklara binebileceği ihtimali yüzde kaç olayıdır.kabin ekibinin tamamı bayandı ve adam yolcular da dahil bu kadar bayanın içinde ana avrat düz gitti ve sebep önceki uçağı kaçırmasıydı ki bu kendi suçuydur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000