24 Kasım 2008, Pazartesi 10:41:33

ONUR AIR UÇAĞINDA FIRTINA PANİĞİ

Onur Air’in Trabzon-İstanbul seferini yapan yolcu uçağında fırtına paniği yaşandı.
  • Hava muhalefeti ve gayri ihtiyari korkan bir yolcu yüzünden yapılan bu yorum tamamen taraflı yapılmış hissi uyandırdı bende...Hani sıkça kullanılır ya internet ortamlarında...Emeğe saygı lütfen...
  • Okumak cahilliği alır eşşeklik baki kalır diye boşuna dememiş atalarımız ,ama bu serhat gibilerin havacılık camiasında bulunmaması gerekir...Yoksa daha çok çeker bu ülke
  • slm arkadaslar insan yedigi kaba ...... diye cok dusunmusumdur demek yapiyormus. Butun eski ve yeni kurulmus ucak sirketlerimiz gibi saygi duymamiz gereken sirketlerden biridir bu ulkeye sana,bana ve bu halka getirisine bakarsak neler verdigini goruruz, tabi bu islerle ugrasan biri olarak daha cabuk goruruz.Sunu da belirtmeden gecmek istemiyorum havacilikla ugrasan arkadaslar bilir ONURAIR de olan yoneticiler yilarin verdigi deneyimlere sahiptir bu yoneticilerin yetistirdigi sahislarda su anda bir cok saygin ucak sirketlerimizde us gorevlerdedir.Hollanda da yasiyan bir touroperators olarak saygiyi hak ettiklerini dusunuyorum.
  • Serhat bey siz şaşırdınız mı.Türkiyenin en büyük özel şirketi kolay olunmuyor.Sıkıntınızı ilgililere bildirdiniz mi.Onur kurumsal bir şirkettir mutlaka size dönülürdü.
  • onurair kadar başınıza taş düşer inşallah o uçağa seni zorla bindirmiyorlar zaten serhat gönlün bilir. ucuz uçmak istiyorsan ikramına katlanacaksın yoksa buyur iki kat ver thy ile uç sen bilirsin de insanların şirketin binlerce insan çalışıyor hakkını yiyorsun cahilce konuşarak neye dayanarak bunu söylüyorsun onlarca teknik i ezip de bakımsız diyemezsin uçaklara
  • İşte yorumcularımız!! Serhat kardeşim aynı akşam THY 'nin bütün yolcuları uçmaktan vazgeçti o zaman nerdeydin??
  • Bir pilot olarak bu sene geçici bir periyot ONUR da görev yaptım. Gördğüm şuydu: ONUR Air kendini çok geliştirmiş, iyice kurumsallaşmış ve bakım da mükkemmeli yakalamıştı. 12-13 yaşındaki Airbus larla uçtum. 40 gün boyunca geçici görevim sırasında en ufak bir arıza yaşamadım. Allah Şahit olsun ki mükemmel bakım yapıyorlar. Avrupa daki olaylar ONUR u çok geliştirmiş, ileri götürmüş. Kokpitler çiçek gibi tertemizdi. Ben başka şirketlerde 2-3 yaşında Airbus larla uçtuğumda bile daha çok arıza yaşamışımdır inanın. ONUR un uçaklarında bu yıl tek bir "hold item" bile yaşamadım. "Tebrik ederim ONUR AIR. Sen yoluna bak. İt ürür kervan yürür."
  • Serhat dostum senin kafan bakımsız bence sen havacılıktan bihabersen cahilsen onur air napsın.
  • normaldir 2004 yilinda bi kez onur airle uctum ve bir daha tövbe ettim.ucaklari bakimsiz servisleri gibi

Cumartesi saat 21.15’de Trabzon-İstanbul seferini yapacak olan 091 sefer sayılı Onur Air’e ait yolcu uçağında fırtına nedeniyle gergin anlar yaşandı. 21.15’de kalkış yapması gereken uçak, İstanbul’daki yağış ve fırtına nedeniyle 1 saat gecikmeli olarak uçuşa geçti.

Kalkış saati geldiğinde pist başına doğru giden uçak, park alanına geri döndü. Pilotun; “İstanbul’daki fırtına ve yağış nedeniyle şu an uçak iniş ve kalkışına izin verilmiyor, İstanbul’dan gelecek olan habere göre hareket edeceğiz” anonsundan sonra bir yolcu kabin amirinin yanına gelerek uçmak istemediğini ve uçaktan ineceğini söyledi.

Kabin amiri, yolcuyu sakinleştirmek için çaba gösterse de etkili olamadı. Bunun üzerine kabin amiri durumu pilota bildirdi. Pilot yolcuyu yanına çağırarak neden inmek istediğini sordu. Yolcu ise; “Bu uçakla gitmek istemiyorum, ineceğim” dedi. Pilot da yolcunun inmesine izin verdi ve bagajı olmayan yolcu uçaktan indirilerek görevlilere teslim edildi.

Olayın ardından uçak içindeki yolcular da tedirgin olmaya başladı ve tehlike yaşayıp yaşamayacağı konusunda birbirleriyle olayı değerlendirmeye başladılar.  Uçağın hareket etmesine kadar korkularını birbirlerine anlatan yolcuları kabin amiri sakinleştirmeye çalıştı.

1 saat gecikmeli olarak hareket eden MD tipi uçak, sorunsuz bir şekilde İstanbul’a inişi gerçekleştirdi.

©AirportHaber Özel

ONUR AIR UÇAĞINDA FIRTINA PANİĞİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Tech ~ 15 yıl önce
Hava muhalefeti ve gayri ihtiyari korkan bir yolcu yüzünden yapılan bu yorum tamamen taraflı yapılmış hissi uyandırdı bende...Hani sıkça kullanılır ya internet ortamlarında...Emeğe saygı lütfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OHY321 ~ 15 yıl önce
Okumak cahilliği alır eşşeklik baki kalır diye boşuna dememiş atalarımız ,ama bu serhat gibilerin havacılık camiasında bulunmaması gerekir...Yoksa daha çok çeker bu ülke

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beach ~ 15 yıl önce
slm arkadaslar insan yedigi kaba ...... diye cok dusunmusumdur demek yapiyormus. Butun eski ve yeni kurulmus ucak sirketlerimiz gibi saygi duymamiz gereken sirketlerden biridir bu ulkeye sana,bana ve bu halka getirisine bakarsak neler verdigini goruruz, tabi bu islerle ugrasan biri olarak daha cabuk goruruz.Sunu da belirtmeden gecmek istemiyorum havacilikla ugrasan arkadaslar bilir ONURAIR de olan yoneticiler yilarin verdigi deneyimlere sahiptir bu yoneticilerin yetistirdigi sahislarda su anda bir cok saygin ucak sirketlerimizde us gorevlerdedir.Hollanda da yasiyan bir touroperators olarak saygiyi hak ettiklerini dusunuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helin ~ 15 yıl önce
Serhat bey siz şaşırdınız mı.Türkiyenin en büyük özel şirketi kolay olunmuyor.Sıkıntınızı ilgililere bildirdiniz mi.Onur kurumsal bir şirkettir mutlaka size dönülürdü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
onurair kadar başınıza taş düşer inşallah o uçağa seni zorla bindirmiyorlar zaten serhat gönlün bilir. ucuz uçmak istiyorsan ikramına katlanacaksın yoksa buyur iki kat ver thy ile uç sen bilirsin de insanların şirketin binlerce insan çalışıyor hakkını yiyorsun cahilce konuşarak neye dayanarak bunu söylüyorsun onlarca teknik i ezip de bakımsız diyemezsin uçaklara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
simple ~ 15 yıl önce
İşte yorumcularımız!! Serhat kardeşim aynı akşam THY 'nin bütün yolcuları uçmaktan vazgeçti o zaman nerdeydin??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 15 yıl önce
Bir pilot olarak bu sene geçici bir periyot ONUR da görev yaptım. Gördğüm şuydu: ONUR Air kendini çok geliştirmiş, iyice kurumsallaşmış ve bakım da mükkemmeli yakalamıştı. 12-13 yaşındaki Airbus larla uçtum. 40 gün boyunca geçici görevim sırasında en ufak bir arıza yaşamadım. Allah Şahit olsun ki mükemmel bakım yapıyorlar. Avrupa daki olaylar ONUR u çok geliştirmiş, ileri götürmüş. Kokpitler çiçek gibi tertemizdi. Ben başka şirketlerde 2-3 yaşında Airbus larla uçtuğumda bile daha çok arıza yaşamışımdır inanın. ONUR un uçaklarında bu yıl tek bir "hold item" bile yaşamadım. "Tebrik ederim ONUR AIR. Sen yoluna bak. İt ürür kervan yürür."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Serhat dostum senin kafan bakımsız bence sen havacılıktan bihabersen cahilsen onur air napsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
serhat ~ 15 yıl önce
normaldir 2004 yilinda bi kez onur airle uctum ve bir daha tövbe ettim.ucaklari bakimsiz servisleri gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000