03 Mayıs 2012, Perşembe 10:45:42

ONUR AIR UÇAĞI BURUN ÜSTÜNE İNMİŞTİ

Onur Air'e ait uçağın Cidde'de burun üstüne yaptığı iniş sonrası görüntüler ortaya çıktı...
  • Onur hava yolları çok sevdiğim ve güvenle uçtuğum bir şirket bugüne kadar büyük kırımlı ve ölümlü kazası olmadığını biliyorum pisten çıkma ve ciddede kuyruk sürtme dışında Tüm havacılık camiasına büyük geçmiş olsun kaptan pilotumuzuda yürekten tebrik ederim bu tür olaylardan herkesin birkez daha ders alması dileğiyle havada ki en ufak bir ciddiyetsizlik yerini ciddiyede dönüştürür havacılık kurallarının kanla yazıldığını unutmayalım ...
  • ARKA KAPI UCAGA GIREN ITFAYICELER TARAFINDAN ACILMISDIR CUNKU KABINDE YOGUN BIR DUMAN MEYDANA GELMISTIR ITFAYICILER HAVA ALAMICAK DURUMA GELMISTIR..KOKPIT VE KABIN EKIBI INISTE VE TAHLIYEDE BASARILIDIRLAR..HEPSINI ALLAH KORUMUS UCAGI INDIREN KAPTANIMIZ HEM TECRUBESIYLE HEM KARAKTERIYLE MUKKEMMEL BI INSANDIR KI UCAGIN HALINI GORUNCE GOZLERI DOLMUSTUR..ALLAH ONUR AIRIMIZIDE CALISANLARINIDA KORUSUN..
  • Uçakta hidrolik arızası olması durumunda , yedek sistem olarak basınçlı gazlı tüpten hareket alınıyor, ayrıca iniş takımının ağırlığından faydalanarak iniş takımı açılabiliyor. bazı uçaklarda üreticinin belirttiği bir takım manevralar da olabilir. mesela (biraz alçalışı mütakip burnu çekmek) En nihayetinde mekanik olarak bir sıkışma var ki yedek sistemle de çözülememiş olabilir.
  • uçağın arkası havaya kalkmıştan çok, burnu yerde desek daha doğru olacak sanırım.burun iniş takımları açılmadığı için yaşandı zaten.bu durumda hasar burunda olduğu için arka slide kullanılmış.
  • Öncelikle Onur'a çok geçmiş olsun daha büyük bir olayda yaşanabilirdi.EN NİHAYETİNDE TÜRK BAYRAĞI TAŞIYOR !!Fakat anlamadığım konu burda ahkam kesip kendini bir halt zanneden kendi ezikliğini milleti ezmeye çalışarak gidermeye çalışan o zavallı insan topluluğu !Bunlar içimizdeler.Kimi pilot kimi teknisyen kimi hostes kimi operasyoncu vs..Kimse vahim bi olay sonucu ARKADAŞ BU NEDEN OLDU ?NASIL BUNU ENGELLERİZ ? demiyor da birbirine olayı itelemeye çalışıyor.Şunu düşünemiyorlarmı ? Bugün burda laf edip hakaret ettiği şirketin ilerde ordan emek yeme ihtimalini ?Çok üzücü çok...
  • Herkese Merhaba, Ben yorum yazarken kimseyi kırmak istemedim. Yanlış Anlaşıldım. Yolcu Taşımacılığı Yapılan Uçak Tiplerinde İniş Takımları Açılmadığında Manual Açma Varmıdır Diye Sormak Yerinde Olacak diye düşünüyorum. Ben rumuz arkasına saklanmıyorum. havacılığı seven ve merak eden birisiyim. Yok Market Çırağı Açar filan çok enteresan . OnurAir i sever ve arada sırada uçarım. Kimseyi karalamak yada rencide etme niyetim olamaz. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler. smartcockpit süper bir siteymiş. Çok Teşekkürler. Lütfen kırıcı olmayın. Mesleğinizin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Saygılarımla,
  • uçağın kıçı havaya kalkmış arka slidler acaba niye açılmış merak eden varmı..
  • KIMSE BILEMEDI , YOLCULAR ACIYOR ... eee bu ucusdada yolcu olmadigi icin acilmamis . hahaha
  • Kimse bilemedi , yolcular aciyor . Eee bu ucusdada yolcu yokmus , o yuzden acilmamis . hahaha ... Soran kisi artik ogrendi kimin actigini , onu anca bu cevap haklar .
  • ben geldim abi,ne dir sorun?

Onur Havayolları’nın Suudi Arabistan Havayolları için uçan Airbus 300-600 tipi uçağının görüntüleri ortaya çıktı.

Onur Havayolları’nın Suudi Arabistan Havayolları’na kiralık olarak verdiği TC-OAG kuyruk tescilli uçağı Medine-Cidde seferi sırasında iniş takımları açılmadığı için burun üzeri iniş yapmıştı.

İşte o görüntüler:

ONUR AIR UÇAĞI BURUN ÜSTÜNE İNMİŞTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

zafer ~ 12 yıl önce
Onur hava yolları çok sevdiğim ve güvenle uçtuğum bir şirket bugüne kadar büyük kırımlı ve ölümlü kazası olmadığını biliyorum pisten çıkma ve ciddede kuyruk sürtme dışında Tüm havacılık camiasına büyük geçmiş olsun kaptan pilotumuzuda yürekten tebrik ederim bu tür olaylardan herkesin birkez daha ders alması dileğiyle havada ki en ufak bir ciddiyetsizlik yerini ciddiyede dönüştürür havacılık kurallarının kanla yazıldığını unutmayalım ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevappp ~ 12 yıl önce
ARKA KAPI UCAGA GIREN ITFAYICELER TARAFINDAN ACILMISDIR CUNKU KABINDE YOGUN BIR DUMAN MEYDANA GELMISTIR ITFAYICILER HAVA ALAMICAK DURUMA GELMISTIR..KOKPIT VE KABIN EKIBI INISTE VE TAHLIYEDE BASARILIDIRLAR..HEPSINI ALLAH KORUMUS UCAGI INDIREN KAPTANIMIZ HEM TECRUBESIYLE HEM KARAKTERIYLE MUKKEMMEL BI INSANDIR KI UCAGIN HALINI GORUNCE GOZLERI DOLMUSTUR..ALLAH ONUR AIRIMIZIDE CALISANLARINIDA KORUSUN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yedek sistem ~ 12 yıl önce
Uçakta hidrolik arızası olması durumunda , yedek sistem olarak basınçlı gazlı tüpten hareket alınıyor, ayrıca iniş takımının ağırlığından faydalanarak iniş takımı açılabiliyor. bazı uçaklarda üreticinin belirttiği bir takım manevralar da olabilir. mesela (biraz alçalışı mütakip burnu çekmek) En nihayetinde mekanik olarak bir sıkışma var ki yedek sistemle de çözülememiş olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arka slidelarla ilgili ~ 12 yıl önce
uçağın arkası havaya kalkmıştan çok, burnu yerde desek daha doğru olacak sanırım.burun iniş takımları açılmadığı için yaşandı zaten.bu durumda hasar burunda olduğu için arka slide kullanılmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok üzücü ~ 12 yıl önce
Öncelikle Onur'a çok geçmiş olsun daha büyük bir olayda yaşanabilirdi.EN NİHAYETİNDE TÜRK BAYRAĞI TAŞIYOR !!Fakat anlamadığım konu burda ahkam kesip kendini bir halt zanneden kendi ezikliğini milleti ezmeye çalışarak gidermeye çalışan o zavallı insan topluluğu !Bunlar içimizdeler.Kimi pilot kimi teknisyen kimi hostes kimi operasyoncu vs..Kimse vahim bi olay sonucu ARKADAŞ BU NEDEN OLDU ?NASIL BUNU ENGELLERİZ ? demiyor da birbirine olayı itelemeye çalışıyor.Şunu düşünemiyorlarmı ? Bugün burda laf edip hakaret ettiği şirketin ilerde ordan emek yeme ihtimalini ?Çok üzücü çok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murat Hasar ~ 12 yıl önce
Herkese Merhaba, Ben yorum yazarken kimseyi kırmak istemedim. Yanlış Anlaşıldım. Yolcu Taşımacılığı Yapılan Uçak Tiplerinde İniş Takımları Açılmadığında Manual Açma Varmıdır Diye Sormak Yerinde Olacak diye düşünüyorum. Ben rumuz arkasına saklanmıyorum. havacılığı seven ve merak eden birisiyim. Yok Market Çırağı Açar filan çok enteresan . OnurAir i sever ve arada sırada uçarım. Kimseyi karalamak yada rencide etme niyetim olamaz. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler. smartcockpit süper bir siteymiş. Çok Teşekkürler. Lütfen kırıcı olmayın. Mesleğinizin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Saygılarımla,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
benim ~ 12 yıl önce
uçağın kıçı havaya kalkmış arka slidler acaba niye açılmış merak eden varmı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DOGRU CEVAP ~ 12 yıl önce
KIMSE BILEMEDI , YOLCULAR ACIYOR ... eee bu ucusdada yolcu olmadigi icin acilmamis . hahaha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DOGRU CEVAP ... ~ 12 yıl önce
Kimse bilemedi , yolcular aciyor . Eee bu ucusdada yolcu yokmus , o yuzden acilmamis . hahaha ... Soran kisi artik ogrendi kimin actigini , onu anca bu cevap haklar .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
marketin çırağı ~ 12 yıl önce
ben geldim abi,ne dir sorun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000