19 Nisan 2012, Perşembe 11:51:35

ONUR AIR PİLOTUNU İHMAL Mİ ÖLDÜRDÜ?

Onur Havayolları uçağından düşerek hayatını kaybeden Belçikalı kaptan pilot Olivier Mester’in ölümüne ilişkin farklı iddialar ortaya atıldı. İşte akıllarda kalan soru işaretleri...
  • Bu sene Hava kuvetlerinden ayrılan pilotlar Özel şirketler ve THY tarafından kapışıldı onurai'e Hava kuvvetlerinden kaç tane pilot müracaat etti ve kaç pilot alındı. Diğer şirketlerle mukayese ederseniz. Ve o pilotlara niye onurairi tercih etmediniz diye sorarsanız, Durumu anlarsınız.
  • uçakların heryeri dökülüyor eski uçaklar bakımları yapılmıyor ... sivil havacılık gelicek diye exit lighterlar bir ucaktan cıkarılıp diğer ucaga takılıyor böyle bir şirket daha varmı havacılıkta merak ediyorum...kapı basıncı düşük diyorsun tekniğe gider gider bişiy olmaz diyor:) emer tuşunun coverı yok uçak no go uçmaması gerekiyor uçuyor tekniğinde suçu yok yönetimden gelen talimat bu... tekniğe pist başında ucaktan bir koku geldi yanık kokusu diyorsun ucmak istemiyorsan göndermeyim diyor pist başından dönüyoruz 3 defa uçak kalkmıyor uçak değiştiriyoruz..bu uçaklarda çalışıyoruz biz işe ihtiyacımız oldugu için ses çıkaramıyoruz ama birileri duysun istiyoruz sivil havacılık denetimleri artsın uçaklar bu şekilde ekipler bu şartlarda uçmasın
  • bütün departmanlarında ihmaller zinciri... çalışanlarının sorunlarını öğrenmek için anket yapıldı daha ne sonuc çıktıgı öğrenilmeden kaldıgımız otellerde yemek verilmiyor diye şikayet ediyorduk verilen bazı oteller vardı onlarda değişmiş iyileştirme değil kötüleştirme devam ediyor herzamanki gibi 4 ayda bir pirim alıyorduk aylık yatıcakmış evet 60 lira yatmış ikramdan aldıgmız 3 kuruş artık yatmıyor bile eksik çıkıyormuş o kesiliyormuş ... ciddede kaldıgımız otel pis güneş yüzü görmüyoruz ne zaman ciddeye gelsek hastayız... bu kadar uzun süre base oldugumuz bir yerde yemek bile verilmiyor oda servisinden hergün aynı şeyleri yemekten sebze yiyememekten bıkıyor insanlar vitaminsiz kalıyor. çalışanların bu işe ihtiyacı var ses çıkartamıyor.
  • evet merdiven neden kapı kapanmadan çekildi tabiki bu da bir ihmal ama asıl önemli olan bence orda kaptanların kapı kapatmayı bilmedikleri kapı kapatma dersi alırken biz onların almadıkları kaza mühendiste kapatırken düşebilirdi değil mühendis o kapıyı günde 10 defa açıp kapatıyor kapı kapatmayı biliyor kaptan kapının nasıl kapandıgnı nerden kendini emniyete alması gerektiğni bilmek değil slideı bile alamadıgı için biz uçak götürüp getirmiyormuyuz neden hindistana ucarken ucakta kabın ekıbı oluyor 1 kişide olsa ama bakımdayken kabın ekibi gönderilmiyor otel masrafından mı kaçılıyor herseyden kıstıkları gibi otel masrafından mı kısıldı bunun hesabını nasıl vericeksiniz hiç mi korkunuz yok...
  • en ne demek istendiğini anlamamışsın, adam olamamak değil insan ayırımı yapıyorrlar byninmi küçük senin arkadaşım. sorun vatan hainliği burda.
  • benımde 2bin saat ucusum var..nasıl olucak şimdi, ucak 300 600 ve 2 kişi ucar..bunun için 14bin saat ucmaya gerek yok,1 saat ucsanda anlarsın
  • Toeic 940 ama adam olamamış bir yığın kapı önlerinde sürünüyor. THY işe almıyor ama diğerleri de almıyor bunları işe. Bir işe girmek için lisans ve lisan sahibi olmak yetmiyor. Onu da sen anlamazsın. Bu sektörde pilot çocuğu ya da asker kökenli olmayan çook adam var. Sor bakalım siz nasıl işe girdiniz diye. Ama senin gibiler alacağınız cevabı da anlamazsınız. Airport bir hizmet yapsın, buradan isim vererek şirketlere girememiş olanlar sebebini sorsun, şirketler de cevap versin. Bakalım bu sayfadan bir daha ahkam kesebiliyorlar mı yalancı pehlivanlar.
  • Sukru Can mahkemeye goturulen muhendisini sahip cikmak uzere Urdun e gidiyor, ama UCUS ISLETME cenazesine bile sahip cikmiyor !!!
  • burda bir insan hayatını kaybetmiş. herkesin başı sağolsun. bu byorumların asıl sebebi inan ayırımı yapmış bazı asker kökenliler bu pastayı kendi çocukları,akrabaları ve devrelerinin yemeleri için türk evlatlarını işe almamış yabancıları almışlardır birde kendi akrabaları ve kendi devrelerini işe sokmuşlardır. yoksa bilgi yada çalışma değil.kimse düşmanlık beslememsi lazım kimseye bu kötü, heleki bir insan vefat etmiş. benim nice arkadaşlarım mühendis, ve toiec skorları 940 ana dili gibi inglizceleri var ama bu tip insanlar yüzünden işe giremiyorlar. ama ne olursa olsun bi kişş
  • hala bazı şeyler atlanıyor.hala onu air in neden bu kadar kalitesiz guvensız bir sırket oldugu ortaya cıkmıyor ıhmaller degıl bunlar gercekler hep boyleydı onur air bugune kadar sedece boyle olaylar yasanınca akla getırılıyor.yarın bır gun bunlarda unutulur.nede olsa yabancı kaptan zeten turk kalmadı herkes kacıyor sırketten.ekıplerını bıle yabancılardan secıyor ucuza ve daha kalıtesıze donuyor sırket turkıyede serbe olsa kabının tamamını yabancı alır.bırde su marketcılerden bahsetmek lazım sırkette mıgros 5 m mıgros kucuk marketler var dısardan getırdıklerını ıcerde satıyorlar nede olsa sırket az para verıyor tabı bunlar yonetımın tanıdıgı olunca goz yumuluyor kendı ısyerın gıbı dısardan getır ıcerde sat bır kac kısıyıde ısten cıkar.oh...
Onur Havayolları pilotu Olivier Mester’in uçaktan düşerek yaşamını yitirmesi olayı ile ilgili akıllarda birçok soru işareti oluştu. Ürdün’ün başkenti Amman’da yaşanan ve Airbus 300-600 tipi uçağın ön kapısından düşerek bir pilotun ölümüne neden olan olaydan sonra uçakta bulunan ikinci pilot Hassen Atia ve mühendis Onur Özkan ile iki Ürdünlü çalışan Ürdün polisi tarafından gözaltına alındı. 

Halen Ürdün’de bulunan Atia ve Özkan’ın ifadelerinin alındığı ve mahkemeye çıkarılacağı kaydedildi. Mühendis Özkan’a yurtdışı çıkış yasağı konulduğu öne sürüldü.
Bu gelişmeler üzerine Onur Air’in Teknik Başkanı Şükrü Can da Ürdün’ün başkenti Amman’a gitti.
 
Olayla ilgili ihmal iddiaları araştırılırken ortaya farklı iddialar atıldı. Airporthaber, bütün iddiaları tek tek Onur Air’e sordu. Kazadan sonra en çok üzerinde durulan konu, uçağın kapısını neden kaptan pilotun kapattığıydı.  Onur Air’in, “Uçağın kapısını kapatmak pilotun inisiyatifinde ve yetkisinde’ şeklinde açıklama yapmasına rağmen uçakta bulunan ikinci pilot ve mühendisin neden kapıyı kapatmadığı kafalarda soru işareti oluşturdu. Prosedürlere göre uçağın kapısının kapatılması yetkisi ve inisiyatifi uçağın kaptan pilotunda olmasına rağmen, eğer uçakta kabin memuru varsa kapıyı kabin memurları kapatıyor. Eğer yoksa uçak teknisyeni veya ikinci pilot bu görevi üstleniyor. Havacılıkta kaptan pilotun kapı kapatması pek görülmeyen bir uygulama olarak biliniyor.
 
MERDİVEN ÇEKİLDİ, PİLOT DÜŞTÜ
 
Bir başka iddia ise uçağın kapısının tamamen kapatılmadan merdivenin uçağın yanından tamamen çekilmesiydi. Bu iddiaya  da Onur Air’den ‘Uçağın kapısı merdiven çekilmeden kapanacak dizaynda değil. Yerde bulunan teknik personelle merdivenin çekilmesi konusunda havacılık OK'leşme diliyle işaretleşen kaptanın kapıyı kapatmak için merdivenin çekilmesini bizzat gözlemlediğini biliyoruz’ şeklinde savunma yapıldı ancak kurallar gereği uçağın merdiveninin uçağın kapısı kapatılmadan kesinlikle çekilmemesi gerekiyor. Dizayn gereği dışa açılan kapıların merdiven çekilmeden rahat kapatılabilmesi için uçağa yanaşan merdivenlerin kolları geriye doğru çekilebiliyor. Bu uçakta da merdiven tamamen çekilmeden geriye doğru çekilebilen sol kolları çekilerek uçağın kapısı kapatılabilirdi. Bu işlemin sonunda kapı kapatılır, uçak merdiveni üzerinde hiç kimse olmayacak şekilde merdiven geri çekilir. Yer hizmetleri operatörü bunun üzerine kaptan pilot ile teyitleşerek uçağın kapısının kapatıldığını ve merdivenin çekildiğini işaretle belirtir.
 
Ancak Onur Air’in açıklamasında merdivenin kurallara uygun olmayan şekilde çekildiği ve pilotun merdivenin çekildiğinden habersiz şekilde metrelerce yükseklikten yere düştüğü ortaya çıkıyor.

©AirportHaber Özel
ONUR AIR PİLOTUNU İHMAL Mİ ÖLDÜRDÜ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

wolf ~ 12 yıl önce
Bu sene Hava kuvetlerinden ayrılan pilotlar Özel şirketler ve THY tarafından kapışıldı onurai'e Hava kuvvetlerinden kaç tane pilot müracaat etti ve kaç pilot alındı. Diğer şirketlerle mukayese ederseniz. Ve o pilotlara niye onurairi tercih etmediniz diye sorarsanız, Durumu anlarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
uçakların heryeri dökülüyor eski uçaklar bakımları yapılmıyor ... sivil havacılık gelicek diye exit lighterlar bir ucaktan cıkarılıp diğer ucaga takılıyor böyle bir şirket daha varmı havacılıkta merak ediyorum...kapı basıncı düşük diyorsun tekniğe gider gider bişiy olmaz diyor:) emer tuşunun coverı yok uçak no go uçmaması gerekiyor uçuyor tekniğinde suçu yok yönetimden gelen talimat bu... tekniğe pist başında ucaktan bir koku geldi yanık kokusu diyorsun ucmak istemiyorsan göndermeyim diyor pist başından dönüyoruz 3 defa uçak kalkmıyor uçak değiştiriyoruz..bu uçaklarda çalışıyoruz biz işe ihtiyacımız oldugu için ses çıkaramıyoruz ama birileri duysun istiyoruz sivil havacılık denetimleri artsın uçaklar bu şekilde ekipler bu şartlarda uçmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bütün departmanlarında ihmaller zinciri... çalışanlarının sorunlarını öğrenmek için anket yapıldı daha ne sonuc çıktıgı öğrenilmeden kaldıgımız otellerde yemek verilmiyor diye şikayet ediyorduk verilen bazı oteller vardı onlarda değişmiş iyileştirme değil kötüleştirme devam ediyor herzamanki gibi 4 ayda bir pirim alıyorduk aylık yatıcakmış evet 60 lira yatmış ikramdan aldıgmız 3 kuruş artık yatmıyor bile eksik çıkıyormuş o kesiliyormuş ... ciddede kaldıgımız otel pis güneş yüzü görmüyoruz ne zaman ciddeye gelsek hastayız... bu kadar uzun süre base oldugumuz bir yerde yemek bile verilmiyor oda servisinden hergün aynı şeyleri yemekten sebze yiyememekten bıkıyor insanlar vitaminsiz kalıyor. çalışanların bu işe ihtiyacı var ses çıkartamıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
evet merdiven neden kapı kapanmadan çekildi tabiki bu da bir ihmal ama asıl önemli olan bence orda kaptanların kapı kapatmayı bilmedikleri kapı kapatma dersi alırken biz onların almadıkları kaza mühendiste kapatırken düşebilirdi değil mühendis o kapıyı günde 10 defa açıp kapatıyor kapı kapatmayı biliyor kaptan kapının nasıl kapandıgnı nerden kendini emniyete alması gerektiğni bilmek değil slideı bile alamadıgı için biz uçak götürüp getirmiyormuyuz neden hindistana ucarken ucakta kabın ekıbı oluyor 1 kişide olsa ama bakımdayken kabın ekibi gönderilmiyor otel masrafından mı kaçılıyor herseyden kıstıkları gibi otel masrafından mı kısıldı bunun hesabını nasıl vericeksiniz hiç mi korkunuz yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
en ne demek istendiğini anlamamışsın, adam olamamak değil insan ayırımı yapıyorrlar byninmi küçük senin arkadaşım. sorun vatan hainliği burda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
benımde 2bin saat ucusum var..nasıl olucak şimdi, ucak 300 600 ve 2 kişi ucar..bunun için 14bin saat ucmaya gerek yok,1 saat ucsanda anlarsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Toeic 940 ama adam olamamış bir yığın kapı önlerinde sürünüyor. THY işe almıyor ama diğerleri de almıyor bunları işe. Bir işe girmek için lisans ve lisan sahibi olmak yetmiyor. Onu da sen anlamazsın. Bu sektörde pilot çocuğu ya da asker kökenli olmayan çook adam var. Sor bakalım siz nasıl işe girdiniz diye. Ama senin gibiler alacağınız cevabı da anlamazsınız. Airport bir hizmet yapsın, buradan isim vererek şirketlere girememiş olanlar sebebini sorsun, şirketler de cevap versin. Bakalım bu sayfadan bir daha ahkam kesebiliyorlar mı yalancı pehlivanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sukru Can mahkemeye goturulen muhendisini sahip cikmak uzere Urdun e gidiyor, ama UCUS ISLETME cenazesine bile sahip cikmiyor !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
burda bir insan hayatını kaybetmiş. herkesin başı sağolsun. bu byorumların asıl sebebi inan ayırımı yapmış bazı asker kökenliler bu pastayı kendi çocukları,akrabaları ve devrelerinin yemeleri için türk evlatlarını işe almamış yabancıları almışlardır birde kendi akrabaları ve kendi devrelerini işe sokmuşlardır. yoksa bilgi yada çalışma değil.kimse düşmanlık beslememsi lazım kimseye bu kötü, heleki bir insan vefat etmiş. benim nice arkadaşlarım mühendis, ve toiec skorları 940 ana dili gibi inglizceleri var ama bu tip insanlar yüzünden işe giremiyorlar. ama ne olursa olsun bi kişş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hala bazı şeyler atlanıyor.hala onu air in neden bu kadar kalitesiz guvensız bir sırket oldugu ortaya cıkmıyor ıhmaller degıl bunlar gercekler hep boyleydı onur air bugune kadar sedece boyle olaylar yasanınca akla getırılıyor.yarın bır gun bunlarda unutulur.nede olsa yabancı kaptan zeten turk kalmadı herkes kacıyor sırketten.ekıplerını bıle yabancılardan secıyor ucuza ve daha kalıtesıze donuyor sırket turkıyede serbe olsa kabının tamamını yabancı alır.bırde su marketcılerden bahsetmek lazım sırkette mıgros 5 m mıgros kucuk marketler var dısardan getırdıklerını ıcerde satıyorlar nede olsa sırket az para verıyor tabı bunlar yonetımın tanıdıgı olunca goz yumuluyor kendı ısyerın gıbı dısardan getır ıcerde sat bır kac kısıyıde ısten cıkar.oh...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000