14 Şubat 2012, Salı 09:48:15

ONUR AIR KOKPİTİNDE VİSKİ PARTİSİ

Güneş gazetesi magazin yazarlarından Uğur Güneri, geçtiğimiz günlerde Kıbrıs yolculuğu sırasında Onur Air uçağında şahit olduğu bir olayı köşesine taşıdı. İşte Güneri'nin o yazısı...
  • sayın uğur güneri keşke ilk sıraya oturan siz olsaydınız ve keşke kokpitede siz girseydiniz.Kıskançlık adama neler yaptırıyor birkez daha görmüş olduk.
  • (Kaptan istediği kişiyi kokpite alabilir. Kokpite allınan kişi ise uçuş güvenliğini tehlikeye atacak bir hareket yapmadığı sürece ki, bu da Kaptan insiyatifindedir, kokpitte uçmasına izin verilebilir. Pilotlar içki içmediği sürece kokpitteki misafirin de ne içtiği mühim değildir. Bu niye bir güvenlik zaafı gibi anlatılıp havacılık konusunda bilgisi olmayan halka Onur havayolları köyüleniyor.) SEN KİMSİNKİ BİLGİN OLMAYAN BU KNUDA BÖYLE SAÇMASAPAN YORUM YAPABİLİYOSUN.NASILDA SALLAMIŞSIN YOK PİLOT İNSİYATİFİ YOK HERKEZ GİRER YOK İÇEBİLİR ZARAR VERMEDİĞİ SÜRECE FİLAN DİYE NASIL BİR YORUMDUR BU YA,SEN HAVACILIK KURALLARININ KANLA YAZILMIŞ OLDUĞUNU BİLİYOMUSUN BANA BİRTANE HAVAYOLUNUN PROSEDÜRÜNÜ BUL SENİN SÖYLEDİĞİNİN BİR KELİMESİNİ YAZAN!!!
  • bu konuda en kuralcı olan pegasusdur. hiçbir şekilde kokpite kimseyi kabul etmezler. kibar bir dille şirket kuralarını hatırlatıp 12 eylül falan filan deyip, uçuş esnasında kahve çay gönderir olayı kapatırlar. ben olsam bende aynı şeyi yaparım. niye işimi riske atayım. tebrikler Sn . Sabancı gerçi sen şimdi hop kimin çayını para ödemeden içiyorsun kim gönderdi diye sorarsın. EEE Helal et artık:))
  • Opening, closing and locking the flight deck door: The flight deck door shall be closed and locked from the moment the passenger entry doors are closed in preparation for departure until they are opened on arrival. The flight deck door may be unlocked and opened when crew members and other authorized persons are required to exit or enter the flight deck in the performance of their duties, for physiological needs or for overriding concerns related to the safety of flight. Procedures for the persons to follow when entering or leaving the flight deck..... diye devam eder
  • ugur gunerı sen gıtte kendı ısınle ılgılen.senın aklının neresıne sıgıyor pılot ıs basındayken ıcsın.salakmı bu ınsanlar o kadar.kokpıte eger gercekten mısafırler alınıp vıskı ıcmesıne musade edıldıyse buda senı ılgılendırmez.cok ıcmek ıstedıysen sana da ıkram etselerdı.soyleyıverme yeterdı.anlasılan cok dokunmus sana bu durum.
  • Pilot hicbir sekilde kokpite bir tanidigini vs davet edemez. Bu tamamen kurallara aykiri. Birak pilotu otobuslerde muavin koltuguna dahi muavin ve 2. sofer haric kimse oturtulmaz (kural olarak) Bu kurallarda soforlerin veya pilotlarin havasi artsin diye yapilmiyor. Otobuslerde ilgisini dagitmasin diye yasak. Zaten ucagi soylemeye gerek yok. Her yer dume. Yillar once rus havayollarinda oglunu kokpite alan pilot oglundan dolayi turbulansa giren ucaga gec mudahale ettigi icin ucak dustu. Bunun neresi normal, abarti. Zaten alkol konusuna hic deginmiyorum.
  • Adamlar kokpite girmiş içerde içki içmişler,bunu bile burda hala savunan varya yuh diyorum size artık,kardeşim kimse giremez o kokpite ister içkili olsun ister ayık istersede bayan olsun,güvenlik gerekcesiyle kimse uçuş boyunca o kokpite giremez,kaptan eğer ısrarla kabin amirine onları içeri al derse bütün sorumluluk kaptanındır ve hakkında işlem yapılması gerekir,bu olayda kötü bir şey olmadı diye olanları haklı çıkarmak tam türk işi bir düşüncedir,illa kötü bir şeymi olması gerekiyordu ders çıkarılması için,gazeteci bence görevini yapmıştır ama bizim millet normal bir millet olmadığı için doğru söyliyeni kovamaya çalışmaktadır.zaten türk insanınada yakışan budur şu günlerde....
  • ercan uçağı yazmış başta. aşağı yukarı 1buçuk saat sürer zaten
  • her şey iyi güzel de, kıbrısa 80 dakikalık uçuş nereden gerçekleşti acaba? onu anlamadım. istanbul-ankara 1 saattir. artı 20 dakikalık uçuşu nereden yaptınız çok merak ettim... saygılar...
  • Amatör uçak sevdalılarının en büyük arzusu kokpitte uçmaktır. Ben de bir gün Paris uçuşunda tanıdık pilota denk geldim ve rica ederek kokpitte uçtum. Bana da içki ikram ettiler.. Ne var yani bunda. Eğer pilot isterse sizi davet edebilir bir şey de ikram edebilir. Bu arkadaşı atladıkları için yara kanamış.... Abartılacak olay yok.
Cuma akşamı saat 19.30 Onur Air uçağı ile Ercan'a uçuyoruz... Selçuk Yöntem ile Tarık Ünlüoğlu'nun aralarında bulunduğu grup ilk üç sırada oturuyor... Tüm hostesler etraflarında pervane... Başka yolcu yokmuş gibi, sadece onlarla ilgileniyorlar... 40'ından sonra popüler olmanın dayanılmaz cazibesini yaşayan Ünlüoğlu ile Yöntem de sürekli ayakta, ilgi odağı...

Hemen arkalarında oturduğum için film gibi izliyorum onları... Bir ara Selçuk Yöntem, çantasını açıp bir şişe viski çıkardı, montunun kenarına sıkıştırdı ve kokpite giren Tarık Ünlüoğlu'nun peşinden gitti.

Merak ettim, viskiyi nerede içiyorlar diye. 10-15 dakika sonra tuvalet bahanesiyle perdeyi açıp içeri geçtim, hostesler sohbet ediyordu, iki sanatçımız, orada değil, kokpitteydi. Sesleri geliyordu. Olayı yol arkadaşım sevgili magazin müdürümüz Nurettin Soydan'a da anlattım.

Yaklaşık 80 dakika sonra Ercan'a indi uçak. Tarık Ünlüoğlu ile Selçuk Yöntem kokpitten çıkarak pembeleşmiş suratlarıyla girdiler içeri. 'Hayatımızın en güzel uçuşunu ve inişini yaptık' diye espri bile patlattılar arkadaşlarına.

Şimdiii...
İki sanatçı, yolculuk boyunca, üstelik viski içerek kokpitte nasıl uçtu?
Pilotlar buna nasıl izin verdi?... Alkolün etkisiyle tehlike yaratacak bir hareket yapsalardı ne olacaktı?
Acaba, Yöntem ile Ünlüoğlu'nun viskisine pilotlar da ortak oldu mu?
Amaaan burası Türkiye!... Bize bir şey olmaz, uçak falan düşmez. Ünlülere de kimse dokunamaz. Kurallar, güçlüler ve ünlülerden yana işler daima.

Güneş / Uğur Güneri

ONUR AIR KOKPİTİNDE VİSKİ PARTİSİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Misafir ~ 12 yıl önce
sayın uğur güneri keşke ilk sıraya oturan siz olsaydınız ve keşke kokpitede siz girseydiniz.Kıskançlık adama neler yaptırıyor birkez daha görmüş olduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
(Kaptan istediği kişiyi kokpite alabilir. Kokpite allınan kişi ise uçuş güvenliğini tehlikeye atacak bir hareket yapmadığı sürece ki, bu da Kaptan insiyatifindedir, kokpitte uçmasına izin verilebilir. Pilotlar içki içmediği sürece kokpitteki misafirin de ne içtiği mühim değildir. Bu niye bir güvenlik zaafı gibi anlatılıp havacılık konusunda bilgisi olmayan halka Onur havayolları köyüleniyor.) SEN KİMSİNKİ BİLGİN OLMAYAN BU KNUDA BÖYLE SAÇMASAPAN YORUM YAPABİLİYOSUN.NASILDA SALLAMIŞSIN YOK PİLOT İNSİYATİFİ YOK HERKEZ GİRER YOK İÇEBİLİR ZARAR VERMEDİĞİ SÜRECE FİLAN DİYE NASIL BİR YORUMDUR BU YA,SEN HAVACILIK KURALLARININ KANLA YAZILMIŞ OLDUĞUNU BİLİYOMUSUN BANA BİRTANE HAVAYOLUNUN PROSEDÜRÜNÜ BUL SENİN SÖYLEDİĞİNİN BİR KELİMESİNİ YAZAN!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu konuda en kuralcı olan pegasusdur. hiçbir şekilde kokpite kimseyi kabul etmezler. kibar bir dille şirket kuralarını hatırlatıp 12 eylül falan filan deyip, uçuş esnasında kahve çay gönderir olayı kapatırlar. ben olsam bende aynı şeyi yaparım. niye işimi riske atayım. tebrikler Sn . Sabancı gerçi sen şimdi hop kimin çayını para ödemeden içiyorsun kim gönderdi diye sorarsın. EEE Helal et artık:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Opening, closing and locking the flight deck door: The flight deck door shall be closed and locked from the moment the passenger entry doors are closed in preparation for departure until they are opened on arrival. The flight deck door may be unlocked and opened when crew members and other authorized persons are required to exit or enter the flight deck in the performance of their duties, for physiological needs or for overriding concerns related to the safety of flight. Procedures for the persons to follow when entering or leaving the flight deck..... diye devam eder

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ugur gunerı sen gıtte kendı ısınle ılgılen.senın aklının neresıne sıgıyor pılot ıs basındayken ıcsın.salakmı bu ınsanlar o kadar.kokpıte eger gercekten mısafırler alınıp vıskı ıcmesıne musade edıldıyse buda senı ılgılendırmez.cok ıcmek ıstedıysen sana da ıkram etselerdı.soyleyıverme yeterdı.anlasılan cok dokunmus sana bu durum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Pilot hicbir sekilde kokpite bir tanidigini vs davet edemez. Bu tamamen kurallara aykiri. Birak pilotu otobuslerde muavin koltuguna dahi muavin ve 2. sofer haric kimse oturtulmaz (kural olarak) Bu kurallarda soforlerin veya pilotlarin havasi artsin diye yapilmiyor. Otobuslerde ilgisini dagitmasin diye yasak. Zaten ucagi soylemeye gerek yok. Her yer dume. Yillar once rus havayollarinda oglunu kokpite alan pilot oglundan dolayi turbulansa giren ucaga gec mudahale ettigi icin ucak dustu. Bunun neresi normal, abarti. Zaten alkol konusuna hic deginmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Adamlar kokpite girmiş içerde içki içmişler,bunu bile burda hala savunan varya yuh diyorum size artık,kardeşim kimse giremez o kokpite ister içkili olsun ister ayık istersede bayan olsun,güvenlik gerekcesiyle kimse uçuş boyunca o kokpite giremez,kaptan eğer ısrarla kabin amirine onları içeri al derse bütün sorumluluk kaptanındır ve hakkında işlem yapılması gerekir,bu olayda kötü bir şey olmadı diye olanları haklı çıkarmak tam türk işi bir düşüncedir,illa kötü bir şeymi olması gerekiyordu ders çıkarılması için,gazeteci bence görevini yapmıştır ama bizim millet normal bir millet olmadığı için doğru söyliyeni kovamaya çalışmaktadır.zaten türk insanınada yakışan budur şu günlerde....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ercan uçağı yazmış başta. aşağı yukarı 1buçuk saat sürer zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
her şey iyi güzel de, kıbrısa 80 dakikalık uçuş nereden gerçekleşti acaba? onu anlamadım. istanbul-ankara 1 saattir. artı 20 dakikalık uçuşu nereden yaptınız çok merak ettim... saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Amatör uçak sevdalılarının en büyük arzusu kokpitte uçmaktır. Ben de bir gün Paris uçuşunda tanıdık pilota denk geldim ve rica ederek kokpitte uçtum. Bana da içki ikram ettiler.. Ne var yani bunda. Eğer pilot isterse sizi davet edebilir bir şey de ikram edebilir. Bu arkadaşı atladıkları için yara kanamış.... Abartılacak olay yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000