25 Ekim 2011, Salı 16:20:47

ONUR AIR KAMPANYAYI NEDEN DURDURDU?

Sabah saatlerinde sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta Onur Air’in sayfasını beğenen 220.000 kişi adına 0,5 liradan 110.000 TL. bağış yaptığını açıklayan ve Onur Air sayfasını beğenen her kullanıcı için bu rakamın artacağını belirten şirket kampanyasını durdurdu.
  • Bu kampanya gelmiş geçmiş en büyük PR felaketidir. Sanırım dünyda başka bir örneği de yoktur. Tarihe siyah harflerle kazınmıştır.
  • Onur Air in yaptığını destekliyorum. Tepki gösterenler ne kadar yardım yaptı acaba? En azından gir sayfaya uye ol 0,50 lira katkın olsun damlasın ve göl olsun. Ha sonra da ayrıl.. Sanki taahhüt imzalıyorsunuz. Madem akıllı davranıyor diyorsun sen daha akıllı davran. İnsanlar sadece tepki göstermek için tepki gösteriyor. Bir çorap bile göndermeyen insanlar klavye başında vatan kurtarıyorlar.
  • Lütfen Onur Air çıkıp adam gibi bir özür dilesin. Bu nasıl bir duyurudur allah aşkına ya ? Beceremedik özür dileriz desin.
  • Facebook kampanyasına yorum yapmayacağım. Herkesin heryerden bir rant çıkarmaya çalıştığı bir ülkede, Onur Air'de istediğini yapabilir. Sonuçta yardım toplanıyor ve oraya gidiyor. Tırların üzerinde kocaman şirket, parti vs reklamları var. O yüzden benim sözüm kampanyaya değil. Ama Onur Air'in basın açıklaması tam bir felaket. Sanki bir e-mail yazışması. eski sevgiliye atılmış bir SMS tadında. Bu olmamış. Onur Air kurumsallığını yeniden gözden geçirmeli. Bir de bu kampanya devam etseydi, Van gönderilecek bir 110.000 TL daha da olabilir di. Bunu da Vanlı kardeşlerimize, kampanyayı beğenmeyenler ödemeli. ya da onların hesaplarına yazılmalı.
  • Onur airin halkla ilişkiler müdürü kimdir ? Bilelim de dikkat edelim. Bari başka şirketler yanmasın.
  • Onur air bu hareketi ile tarihe geçmiştir. Bundan sonra Halkla ilişkiler bölümünde yapılan en kötü ve en beceriksiz kampanya olarak anlatılacaktır. Anlamakta zorlanıyorum neden bu kadar cahilane bir şey yaptılar. Savunmaları bile insanları küçük düşürücü.
  • onur airden nefret ederim ama boyle bir projeyi cok yerinde buluyorum. Bu kadar tepki alması çok saçma. Hayırın gizlisi makbuldür ama adamlar yapmış yani. Bir kişi açıklasın bunda bu kadar abartılcak ne var
  • Facebook ta beğenenler kadar değil de bu sene başından beri taşıdığı yolcu başına bir yardım yapsa çok daha şık olurdu...
  • Bir havayolu şirketinin yardım yapıyor olması gayet doğal ancak bunu neden illa birilerinin kendi facebook sayfasına girip beğen butonuna basmasına bağlı bırakmışlar anlayamadım. Ayrıca yardım dediğimiz şey gizli olur.Amaç yardım etmekse yardımın sosyal medyaya duyurulup duyurulmamasının ne önemi var ? Bir Sivil hava ulaştırma işletmeciliği bölümü öğrencisi olarak bu durumdan inanılmaz büyük bir ders alıp iş hayatında böyle seviyesiz çıkarlar peşinde koşan şirket yöneticileri gibi olmamayı gösterdiğiniz için teşekkürler Onurair.
  • onur air yine kendisine yakışınanı yapmış. her fırsattan ekmek çıkarmayı bilir sinekten yağ çıkarmayı bildiği gibi. ama unutmasınlar onlardan çok daha iyi bilen bi ilahi adalet var.
Onur Air sabah saatlerinde sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta her kullanıcı adına 0,5 TL yardım yapacağını, Onur Air’in “Beğen” butonuna basarak yeni gelen üyeler adına da bu yardımın devam edeceğini belirtmişti.

Sosyal paylaşım sitelerinde yoğun tepkilere neden olan bu olay nedeniyle şirket, yaptığı kampanyayı durdurma kararı aldı.

İŞTE ONUR AIR’DEN YAPILAN AÇIKLAMA
Amacı, şehitlerimizin ailelerine ve Van depremzedelerimize yapılacak yardımlara sosyal medyada dikkat çekmek olan kampanyamız bunu anlayamayan bazı takipçilerimiz nedeniyle sona erdirilmiştir. Sizler adına gerçekleştirdiğimiz 110.000 TL'lik yardım makbuzlarımızın ilki ektedir, diğeri de gün içerisinde yayınlanacaktır.

Sağduyu sahibi takipçilerimize iletmek isteriz ki sosyal medya dışında ayrıca nakdi bağış yapılması, bölgeye ücretsiz uçak tahsis edilmesi ve çalışanlarımızın toplu yardımları gibi diğer katkılarımız sürmektedir ve sürmeye devam edecektir.

Yanlış anlamalar için, yanlış anlamayan takipçilerimizden özür dileriz.



İşte Twitter ve Facebook'ta yapılan kampanyaya gelen tepkiler;

Ekim Nazım Kaya Onur Air'i küstürdük :(((((((((((((

Nihal Tutgun pardon sosyal medya ajansınız/yöneticiniz kimdi? bilelim de bugün size yarın bize...

Rıza Yüksel en iyisi makbuzu beze yaptırıp ucağın arkasına bağlamak, anlamayanlar olur ama olsun !

Deniz Coruslu Vlahos  B
u ülkenin bu büyüklükte bir şirketi olarak hiç mi sorumluluk anlayışınız yok, bu ülkenin insanlarına insani bir marka duruşunu çok mu görüyorsunuz? üst yönetim ve pazarlama ekibi olarak sizin için değer taşıyan tek şey kapitalist düzenin başarı kriterleri mi? insanlık bu kadar mı arka planda bırakılır, bundan utanamayacak kadar mı kayıpsınız? Ayrıca, PR eğitiminiz hiç mi yok kardeşim sizin? Açıkça benimsediğiniz imperyalist düzende size ilk ders de bu olsun madem, kim 50 kuruş oluverdi şimdi birden Onur Efendi? Türkiye Sosyal Medya Tarihine 'yapılmaması gerekenler'de ön sıralara oturdunuz, hadi kolay gele

@NamedV Matt Murdock: Onur Air şimdi de Van'a yaptığı yardımın dekontunu paylaşmış; ne desek az, ne desek boş.

@denizdegerli : Kampanyanızın amacı tarafımızdan son derece iyi anlaşılmıştır sevgili Onur Air, zira anlamamak için salak olmak gerekir. Daha fazla batmayın.

@elmaaltshift Elma+Alt+Shift: Onur Air'in muhteşem 'like butonu' fırsatçılığı.

@evrenultras Evren Aykut Onur Air ben sana 5 kağıt vereyim sen beni beğen.

@copdokmekyasak aysegul... yeni yetme ergen tribinden baska birsey degil Onur Air yardım kampanyası ."kanka son kampanyam nasıl -begene dıklasana"dan hallice!yazık!

@Melisoli Gamze Reisoğlu Onur air ve Müge Anlı, kulaklarınız bayağı çınlıyor sanırım.

@sinanata Sinan Ata How to become a hate-mark in only one day. True story of Onur Air.

@cenkyapici Cenk Yapıcı
Onur Air'in yaptığını Hilal Cebeci yapmaz..

@turk_mehmet Mehmet Türk Yahu linç etme girişimlerine girmek istemiyorum ama Onur Air çok amatörsünüz ya. Taksim sarı dolmuşlar sizde daha profosyonel çalışıyo.

@Edepsiz_Kadin Edepsiz Onur air'i protesto ediyorum yapacağı yardımı dahi takipçi sayımı arttırın öyle yapayım diyen zihniyeti kınıyorum #DepremVergileriNerde
ONUR AIR KAMPANYAYI NEDEN DURDURDU?

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu kampanya gelmiş geçmiş en büyük PR felaketidir. Sanırım dünyda başka bir örneği de yoktur. Tarihe siyah harflerle kazınmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Onur Air in yaptığını destekliyorum. Tepki gösterenler ne kadar yardım yaptı acaba? En azından gir sayfaya uye ol 0,50 lira katkın olsun damlasın ve göl olsun. Ha sonra da ayrıl.. Sanki taahhüt imzalıyorsunuz. Madem akıllı davranıyor diyorsun sen daha akıllı davran. İnsanlar sadece tepki göstermek için tepki gösteriyor. Bir çorap bile göndermeyen insanlar klavye başında vatan kurtarıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Lütfen Onur Air çıkıp adam gibi bir özür dilesin. Bu nasıl bir duyurudur allah aşkına ya ? Beceremedik özür dileriz desin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Facebook kampanyasına yorum yapmayacağım. Herkesin heryerden bir rant çıkarmaya çalıştığı bir ülkede, Onur Air'de istediğini yapabilir. Sonuçta yardım toplanıyor ve oraya gidiyor. Tırların üzerinde kocaman şirket, parti vs reklamları var. O yüzden benim sözüm kampanyaya değil. Ama Onur Air'in basın açıklaması tam bir felaket. Sanki bir e-mail yazışması. eski sevgiliye atılmış bir SMS tadında. Bu olmamış. Onur Air kurumsallığını yeniden gözden geçirmeli. Bir de bu kampanya devam etseydi, Van gönderilecek bir 110.000 TL daha da olabilir di. Bunu da Vanlı kardeşlerimize, kampanyayı beğenmeyenler ödemeli. ya da onların hesaplarına yazılmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Onur airin halkla ilişkiler müdürü kimdir ? Bilelim de dikkat edelim. Bari başka şirketler yanmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Onur air bu hareketi ile tarihe geçmiştir. Bundan sonra Halkla ilişkiler bölümünde yapılan en kötü ve en beceriksiz kampanya olarak anlatılacaktır. Anlamakta zorlanıyorum neden bu kadar cahilane bir şey yaptılar. Savunmaları bile insanları küçük düşürücü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
onur airden nefret ederim ama boyle bir projeyi cok yerinde buluyorum. Bu kadar tepki alması çok saçma. Hayırın gizlisi makbuldür ama adamlar yapmış yani. Bir kişi açıklasın bunda bu kadar abartılcak ne var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Facebook ta beğenenler kadar değil de bu sene başından beri taşıdığı yolcu başına bir yardım yapsa çok daha şık olurdu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir havayolu şirketinin yardım yapıyor olması gayet doğal ancak bunu neden illa birilerinin kendi facebook sayfasına girip beğen butonuna basmasına bağlı bırakmışlar anlayamadım. Ayrıca yardım dediğimiz şey gizli olur.Amaç yardım etmekse yardımın sosyal medyaya duyurulup duyurulmamasının ne önemi var ? Bir Sivil hava ulaştırma işletmeciliği bölümü öğrencisi olarak bu durumdan inanılmaz büyük bir ders alıp iş hayatında böyle seviyesiz çıkarlar peşinde koşan şirket yöneticileri gibi olmamayı gösterdiğiniz için teşekkürler Onurair.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
onur air yine kendisine yakışınanı yapmış. her fırsattan ekmek çıkarmayı bilir sinekten yağ çıkarmayı bildiği gibi. ama unutmasınlar onlardan çok daha iyi bilen bi ilahi adalet var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000