23 Eylül 2009, Çarşamba 07:42:26

Onur Air 3G ile eğitiyor

Onur Air uçuş personelini 3G üzerinden eğitmeye başladı...

Teknolojik gelişmeler, sağladığı kolaylıklarla yaşamımızın her alanını hızla sarıyor. Bunun örneklerini her geçen gün görüyoruz. Örneğin, bireysel abonelere yönelik mobil internet ve görüntülü konuşma hizmetleri ile ön plana çıkan 3G teknolojisi, kurumsal çözümlerde de şirketlerin işini kolaylaştırdı. Özellikle hizmet içi eğitim seminerlerinde 3G’ye şirketlerin talebi arttı.

YÜKSEK VERİM ALIYORUZ

Bu kapsamda Onur Air, 3G hizmetlerinden personel eğitimi içi yararlanmaya başladı. Toplam 300 kişilik uçuş ekibi bulunan şirket, Turkcell Mobil Eğitim Platformu üzerinden personele yönelik eğitim ve bilgilendirme işlemlerini yapmaya başladı.

Platform üzerinden kaza bildirimleri, uçak pistlerinin uygunluk durumları, uçakların kalkış, iniş ve rötar bilgileri uçuş personelinin cep telefonlarına anlık olarak iletilmeye başladı. Onur Air Bilgi Teknolojileri Yöneticisi Can Azun, platformu uçuş ekibi eğitimleri, bilgilendirmeleri ve haberleşmeleri için etkin olarak kullandıklarını, ve platformdan yüksek oranda verim aldıklarını belirtti.

SESİ YAZIYA DÖKÜYOR

Yine, 3G’nin sağladığı desteklerden biri de yazılım ve donanım alanlarında çok sayıda ürün ve fikir geliştiren ancak bu zamana kadar ilgi görmemiş yerli firmalar için oluştu. Bu konuda bilgi veren BTK Başkanı Tayfun Acarer, 3G lisans sözleşmelerinin de bir şartı olan yerli tedarikçi ve yerli Ar-Ge konularında denetleme çalışmalarının başladığını, bu konuda şu ana kadar bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi.

Yerli yazılım ve donanım firmaları ile biraraya geldiklerini ve ürünlerini tanıttıklarını belirten Acarer, “ Ekim ayından itibaren operatörler ve tedarikçi firmalar ile bu şirketleri bir araya getireceğiz. Kendilerini anlatma fırsatı bulacaklar” dedi. Firmalarla yaptıkları görüşmelerde çok ilginç ürünlerin kendilerine tanıtıldığını belirten Acarer şunları söyledi: “Örneğin sesi bilgisayarın anlayabileceği bir şekle getirerek otomatik olarak yazıya döken yazılım geliştiren bir firma var. Bu ve bunun gibi firmalar destek alamadıkları için gelişememişler. Bundan sonra onlara destek vereceğiz.”

PAZARDA 3G HAREKETİ

Acarer ayrıca, vatandaşın cep telefonu kullanım alışkanlığını başka bir boyuta taşıyan 3G hizmetinin mobil pazara da bambaşka bir heyecan getirdiğini söyledi.

Uşakgündem

Onur Air 3G ile eğitiyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000